... Miért fussunk zenével?
 
 
  A sportruházati szakértőd, már 14 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Miért fussunk zenével?

4 jó ok, hogy miért fussunk zenével

A zenének sok jótékony hatása van, sok mindenen átsegít, mindig ott van veled, bármikor nyúlhatsz hozzá segítségül. Megérti az érzelmeid és mindig olyan hangulatot teremt, amilyenre szükséged van. Igaz ez a futókra is hiszen többségük szintén fülhallgatót hord futás közben. Nézzük miért hasznos, ha a zenehallgatást egy felfrissítő futással kombináljuk.

1. Megkönnyíti a lépéseket!

Egyes kutatások szerint a zene 15%-kal növeli a teljesítményt. A zene ritmusa csökkentheti a fáradtság érzését és az erőfeszítés érzékelését.

Tudományosan alátámasztott tény, hogy a zene hatékonyabbá tehet minket futás közben. A zenének olyan hatása van a szervezetre, hogy a pozitív hangulatot hozza ki belőlünk. Erősebbnek érezzük tőle magunkat és izgalmasabbnak érezzük a sokszor unalmasnak tűnő testmozgást. Mindemellett csökkenti a negatív hatásokat, mint például a feszültséget és a fáradtságot. Továbbá zenehallgatás közben lehetőségünk nyílik javítani az állóképességünket, mert kisebb erőfeszítésnek érezzük a befektetett energiát.

2. Eltereli a gondolatokat!

Sokszor kerülhetünk futás közben flow-ba, ami egy olyan állapot, amikor teljesen átadjuk magunkat a futás cselekvésének és elmerülünk benne. Nem érzékeljük megterhelésnek azt, amit csinálunk, egyszerűen csak sodródunk az árral. Ebben segíthet a zene, ha valami olyat hallgatunk, amit nagyon szeretünk, vagy felpörget és beleránt a futás élményébe, majd teljesen elveszünk benne és kiürítjük a fejünket a mindennapi gondoktól.

3. Kizárja a külvilágot!

Van, akinek arra van szüksége, hogy a zavaró zajokat meg tudja szűrni, és ezáltal tudjon elmerülni a gondolataiban. Sokan vannak ugyanis, akik futás közben tudnak a legjobban gondolkozni. Ebben az esetben viszont figyelni kell, hogy ne használjunk teljesen zajszűrős fülhallgatót, inkább a hagyományos fülhallgatókat használjuk és ne hallgassuk nagyon hangosan  a zenét, mert ha olyan helyen futunk, ahol forgalom van, autók közlekednek, könnyen baleset lehet belőle, ha nem halljuk a környezetet.

4. Megváltoztatja a ritmusunk!

A testünk képes alkalmazkodni a zene ritmusához, így téve változatosabbá az edzéseket. Egy pörgősebb zenével futva a zene ritmusában futunk és nagyobb teljesítményt nyújtunk ezáltal.

Nagyon sokféle zene van, és mindenkinek más stílus jön be. Mivel minden zenének más az üteme (BPM-je) - ami röviden annyit tesz: ütem per perc - tehát a zene ütemezése, ritmusa, ezért fontos megtalálni azt a zenét, amivel el tudsz kapni egy jó ritmust.

Sokak állítanak össze saját lejátszási listát futáshoz, aki viszont nem akar rá sok időt fordítani, annak sem kell aggódnia, az interneten már rengeteg ilyen lejátszási listát lehet találni, így biztosan szembe jön majd a megfelelő dal a futáshoz.
Rakd össze kedvenc playlisted és futás ki a szabadba! 

Webáruházunkban pedig tekintsd át kínálatunkat futóknak!

Női
futócipők, terepfutó cipők, futókabátok, nadrágok, aláöltözők, fitnesz alsók-, és felsők

Férfi
futócipők, terepfutó cipők, futókabátok, nadrágok, aláöltözők, fitnesz alsók-, és felsők

2XUAdidasAigleArcade BeltsAtomicBartsBossBridgedaleBruntonCabin ZeroCalvin KleinCare PlusCarreraCEPCollonilColmarColumbiaConverseCraftCrocsDaineseDare2beDesigualDeuterDorkoDorko_HungaryDr. MartensEagle CreekEastpakEasy CampEdelridEVOLVFerrinoFjallravenFundangoGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHummelHYDRAPAKIcebreakerJack & JonesKappaLafumaLeathermanLEKILenzLevi'sLowaLuhtaMerrelMerrellMicoMilletMizunoMountain HardwearMustoNauticaNew EraNikeNike EQNike_NiteizeNokwolNordicaO'NeillOakleyONONEILLOutwellPepe JeansPetzlPierre CardinPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReplayRonhillRP OutdoorRukkaSalewaSalomonSaxxScarpaSchöffelSeaToSummitSidasSkechersSmartwoolSmithSorelSpeedoSportplázaSpyderTatonkaTBSTevaThe North FaceTHERM-ICTimberlandTommy HilfigerTorstaiUmbroUnder ArmourUYNVangoVaudeVerigaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA