A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Az adidas márka története - összes adidas termék

Férfi
Női
Junior-Gyerek
Kiegészítő
Cipő
Táska
Rendezés Mutat  

Az Adidas egy német sportszergyártó cég, amelyhez az Adidas, a Reebok és a Taylormade márka is hozzátartozik. A cég Németországban, Herzogenaurach-ban található. Az Adidas-t 1995-ben vezették be a tőzsdére, valamint 2016 májusa óta a hivatalos nevük az Adidas G. A vállalkozást a két Dassler fivér, Adolf és Rudolf alapította az első világháború után. A két testvér közül Adolf volt a feltaláló, míg Rudolf kereskedéssel foglalkozott. A kiinduló ötlet az volt, hogy minden egyes sportágnak másabb jellegű cipőre van szüksége. A kezdeti próbálkozások után Herzogenaurach-ban alapították meg „Gebrüder Dassler”  (Desler testvérek) a családi vállalkozást.

Adolf mindig szívesen vett részt különböző sporteseményeken, továbbá szoros kontaktban áll a sportolókkal, hogy felderítse az igényeiket. A 20-as évek környékén kezdtek el kísérletezni a stoplis cipőkkel. Legelőször az 1928-as amszterdami olimpián viselték a sportolók a Dasser-cipőket.

A 30-as évektől kezdett el beindulni a vállalkozás, és sikert sikerre halmoztak és már több mint 100 embert foglalkoztattak. A háborús idők alatt a két testvér és családjaik vitája elfajult, amely ahhoz vezetett, hogy végül a cég kettéoszlott. Adolf 1947-ben indult újult erővel a forgalmazásnak 47 dolgozóval, a cég pedig 1949. augusztus 18 óta viseli az Adidas nevet, amely az Adolf Dassler névből származik.

A nagy áttörést az 1954-es labdarúgó-világbajnokság megnyerése jelentette, ahol a német csapat stoplis Adidas cipőben játszotta le az Aranycsapat elleni döntőt. A cég később minden fontosabb sporteseményen részt vett és minden sportág számára el kezdte gyártani az optimális cipőt. 1952-ben készítették el az első sporttáskát, 1963-tól indult meg a labdák gyártása, amelyek 1970 óta minden jelentős labdarúgó esemény hivatalos labdái. 1967-től gyártanak edző- és versenyruházatot, míg 1974-től teniszütőket is. Adolf Dassler 1978-as halálát követően a cég irányítását a felesége, Käthe és fia Horst vették át.

X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA