a sportruházati szakértőd!

Under Armour

Férfi
Női
Junior-Gyerek
Kiegészítő
Cipő
Táska
Rendezés Db./oldal:

Az Under Armour egy amerikai sportruházat-gyártó cég és Maryland állambeli Baltimore-ban található. Szlogenjük: Protect This House (Védelmezd ezt a házat)

Kevin Plank futballedző 1996-ban alapította meg az Under Armour-t. Plank a kezdetekben nagymamája pincéjében dolgozott, majd székhelye átkerült Baltimore-ba. A vállalat első találmánya egy olyan speciális póló volt, amely kiszűrte a nedvességet, ezzel szárazon tartva a sportolókat. Ezeket a ruhadarabokat megvette az NFL, így az Under Armour egész hamar hírnévre tett szert.

A legnagyobb áttörést viszont azt jelentette, amikor a cég logója megjelent különböző filmekben, amelyet főleg a főszereplők hordtak. Majd az Under Armour lett az XFL amerikai futball-szövetség hivatalos ruhaszolgáltatója. Ezután a cég még több sportolót támogatott, mint például Kevin Durant.

Under Armour támogatja többek között a népszerű Duck Dynasty című valóságshow-t is.

A cég egyszer botrányba is keveredett, amikor Kevin Plank kijelentette, hogy egyetért azzal, hogy Donald Trump legyen az amerikai elnök. Ez sok emberből felháborodást váltott ki, több sportoló átigazolt más nagy márkákhoz, és sokan ki is fejezték nem tetszésüket.

A márka küldetése, hogy folyamatosan olyan fejlesztéseken dolgozzon, amelyek támogatják és jobbá tehetik a sportolók teljesítményét. Ez az elkötelezettség vezetett oda, hogy ma már rengeteg olyan terméket mutatott be a cég, amely megváltoztatta és fejlesztette a sportolók teljesítményét minden sportágban.