A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Hírek / Magazin

Hogyan hat a testmozgás az agyunkra?

A rendszeres testmozgás fontos része az egészséges életmódnak. A sport azonban nemcsak az izmoknak és a csontoknak hasznos, hanem az agy egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ha nem különösebben rajongunk az élsportért vagy a versenyzésért, az is elég, ha rendszeresen táncolunk, sétálunk, kerékpározunk, úszunk, vagy csak egy frizbit dobálunk a mezőn.

A testmozgás – különösen az aerob mozgás – több területen hat pozitívan az agyműködésre a molekuláris szinttől egészen a viselkedésformákig. Szakértők szerint akár egy 20 perces rövid gyaloglás is segíti az agyat az információfeldolgozás területén, illetve fejleszti a memóriafunkciókat.

A legegyértelműbb magyarázat, hogy a sport növeli a pulzusszámot, amely által a szív több oxigént pumpál az agy felé. Ez lehetővé teszi az agyban az idegek közti kapcsolatépítést és fejleszti a problémamegoldó képességet. A sport hatására továbbá különböző hormonok és fehérjék szabadulnak fel a szervezetben, melyek egészségesen tartják az agysejteket és elősegítik az új idegsejtek növekedését. Viselkedési szempontból nagyon érdekes, hogy futás során jelentősen csökken a szervezet stresszhormon szintje – miközben a boldogságérzésért felelős dopamin- és endorfinszint emelkedik –, ami hosszú távon egyértelműen kedélyjavító és antidepresszáns hatású. Egy erre vonatkozó stockholmi tanulmány kimutatta, hogy a futás antidepresszáns hatása összefügg az agytörzs tanulásért és memóriáért felelős agyterületén a gyorsabb sejtnövekedéssel.

A rendszeres testmozgás segíthet az érzelmeink kordában tartásában is, amikor dühösnek vagy idegesnek érezzük magunkat. Kimutatták, hogy a testmozgás javítja a mentális képességeket. Azok a gyermekek és fiatal felnőttek, akik rendszeresen sportolnak, sokszor jobban teljesítenek például egy matematika, vagy olvasás teszten.
A napközbeni mozgás mivel sokkal több energiát biztosít a szervezet számára, segít az éjszakai alvásban is, ami nagyban hozzájárul a hatékony agyműködéshez.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen testmozgás ideális az „agy” szempontjából. Általánosságban elmondható, hogy ami a szívnek jó, az az agynak is. A testmozgás nagyszerű mind fizikai, mind mentális szempontból. A reggeli (munka előtti) sportolás felkészít a nap hátralévő részében várható stresszhelyzetekre, hanem segít az információk gyorsabb feldolgozásában és várhatóan egy sportos reggel után a bonyolult helyzeteket is hatékonyabban reagáljuk majd le.

Igazából mindegy, hogy táncolunk, futunk, vagy edzőteremben izzadunk, lényeg, hogy levezessük a feszültséget, javítsuk a közérzetünket és hozzájáruljunk az egészségünk megőrzéséhez. Ha mindez mentális egyensúllyal is együtt jár, az már csak hab a tortán!

Amennyiben valamilyen kültéri mozgást választanál, a szeszélyes őszi napokon öltözz rétegesen!

Tekintsd meg aláöltözeteinket és válaszd ki kedvenc márkád!

Női aláöltözők:
https://sportplaza.hu/noi/funkcionalis-ruhazat/alaoltozet

Férfi aláöltözők:

https://sportplaza.hu/ferfi/funkcionalis-ruhazat/alaoltozet
Ősz, a kirándulás időszaka

A forró nyári hónapok után megérkezett a hűvösebb ősz, a kirándulások és túrázások időszaka. Egy-egy napsütéses hétvégi napon szívesen kelünk útra, hogy a természetben sétáljunk, gyönyörködjünk az őszi erdő egyedülálló színeiben és új helyeket, kilátókat, forrásokat, barlangokat, vízeséseket fedezzünk fel akár egyedül, akár a családdal, vagy baráti társasággal.
A rengeteg pozitív fizikai és mentális hozadéka mellett nagy előnye a könnyű túrázásnak, hogy nem igényel túl nagy előkészületet. Egy pár kényelmes bakancs, megfelelő réteges ruházat, egy jó hátizsák, finom útravaló és nagyjából készen is állunk az indulásra.

A kirándulás kiváló lehetőség, hogy eltávolodjunk az íróasztaltól, laptoptól, mobiltelefontól és visszatérjünk a természetbe. Remek alkalom, hogy megismerjük – gyerekeinkkel pedig megismertessük – a természetben rejlő szépségeket, és az évszakváltás ritmusát. Sokszor a már jól ismert útvonalak is okazhatnak meglepetéseket, semmiképp nem fogunk unatkozni. Ha a gyerekek fiatalkorukban rendszeresen járnak kirándulni a szabadba, nagy valószínűséggel egész életükben lesz rá igényük, hogy élvezzék a közeli természet nyújtotta lehetőségeket. A kirándulás korosztálytól függetlenül bárkinek szuper kikapcsolódás. Ahogy idősödünk, a sportérték mellett már más szemmel is nézzük a körülöttünk lévő világot. Apró részletekre lehetünk figyelmesek, sokkal árnyaltabban tapasztaljuk meg a természet csodáit.

Magyarország számtalan változatos kiránduló- és túraútvonalat kínál kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. A rövidebb tanösvényektől kezdve a hosszú terepekig, a tölgyesektől a bükkösökön át a hazánkban ritkább fenyvesekig bármit megtalálunk. Büszkék lehetünk rá, hogy a legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Kéktúra útvonalat. Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között kapott helyet, mint a Kalahári Sivatag, az ausztriai Grossglockner közelében áthaladó magashegyi panorámaút, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon egyedülálló sziklavilága. Az 1167 km hosszú út az Írott-kő hegytől kanyarog a szlovák határ közelében fekvő Hollóházáig. Bármelyik szakaszát is választjuk egy rövidebb, vagy hosszabb kirándulás úticéljaként, az biztos, hogy változatos tereppel és rengeteg látnivalóval találkozunk majd. Hatalmas lombhullató erdőkre, történelmi falvakra, dombokra, termál tavakra, borvidékekre, természetvédelmi övezetekre, ősi kastélyokra és romos erődökre bukkanhatunk.
A szeptembertől novemberig tartó őszi hónapok különösen szépek, mivel a levelek ekkor már gyönyörű őszi színekben pompáznak.


Nézz körül webáruházunkban és válaszd ki legközelebbi kirándulásodhoz kedvenc túracipőd vagy bakancsod!


Női túracipők, bakancsok:

https://sportplaza.hu/noi?sz=1&cats=137,141&ar=0,479990

Férfi túracipők, bakancsok:

https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&cats=13,17&ar=0,511990&start=25
Érdekességek a futásról

A futás manapság az egyik legnépszerűbb testmozgás, már-már divattá vált. Ez nem is csoda, hiszen szinte bárhol és bármikor lehetőségünk van futni kortól, nemtől és testalkattól függetlenül, kondíciónknak és céljainknak megfelelő intenzitással. Kiváló élettani hatásain kívül azonban számos olyan érdekesség van a futással kapcsolatosan, amit kevesen ismernek. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat:

-       Évente megközelítőleg 1 milliárd pár futócipőt értékesítenek a világon.
-       A piros ruhát viselő futók nagyobb valószínűséggel nyernek, mert egy tanulmány bebizonyította, hogy a piros szín dominanciát és magasabb tesztoszteronszintet jelez.
-       Az ókori görög olimpiákon a résztvevők meztelenül futottak.
-       A gepárd, a föld leggyorsabb állata 110-120 km/h sebességgel tud futni.
-       Napi 30 perc futástól bizonyítottan jobb lesz a közérzetünk, jobban alszunk éjszaka, sőt növeli a koncentrációs képességet.
-       A futás javítja az állóképességet és fejleszti az idegrendszert.
-       1980 előtt az orvostudomány úgy tartotta, hogy a hosszútávfutásból eredő erőfeszítés árt a méhnek, ezért nők nem indulhattak maratonokon.
-       Minden idők legnagyobb sprintere Usain Bolt. A jamaicai sprinter 44,72 km/h sebességet ért el 100 méteren.
-       A statisztikák szerint a legfiatalabb maratoni versenyző az indiai Budhia Singh, aki 3 éves korában kezdett futni, és 48 maratoni távot teljesített, mielőtt betöltötte az 5 éves kort.
-       Hátra felé futva a leggyorsabban a német Markus Jürgen teljesítette a maratoni távot, 3 óra 42 perc 41 másodperces idővel ért célba a 2017-ben Hannoverben.
-       A zenehallgatás futás közben, akár 15% -kal is növelheti a teljesítményt.
-       A világ húsz legjobb távfutójának tizenkét tagja az északnyugat-kenyai Kalenjin törzs tagja.
-      A világ leghosszabb futása: A francia ultrafutó, Serge Girard 365 napon keresztül teljesített 27.011 kilométeres távot, miközben 25 ország határán haladt át.
-      Fauja Singh a legidősebb Marathon futó, aki 101 éves volt, amikor 2012-ben indult a London Marathonon, ahol 7:49:21-es időeredménnyel végzett.
-      Forrest Gump 15.248 mérföldet futott többször átszelve amerikát. Filmbeli teljesítményét a britt futó, Rob Pope az életben is megismételte 2016 és 2018 között 420 napot futva. 


Magyar ultrafutó sikerek:

-       A világ egyik legnehezebb futóversenye a meghívásos Badwater ultramaraton. Az extrém verseny 217 km-es hosszúságú. A Death Valley-ből indul, amely Észak-Amerika legalacsonyabb pontja, és a Sierra Nevada hegységben található Sequoia Nemzeti Park legmagasabb négyezres csúcsán, a Mount Whitney-n ér véget. 2017-ben Lubics Szilvia 36:09:12-es eredménnyel a 4. lett a versenyen.
-       A legendás görög Spartathlon ultra az egyik legnagyobb presztizsű ultra verseny a világon. Az indulók mindössze 40%-a fejezi be a versenyt, mely 246 km hosszúságú Athén-től Spártáig. Nehézségét növeli a szűk idő limit, mely mindössze 36óra, így a résztvevőknek alig van idejük pihenni. Lubics Szilvia 4 alkalommal nyerte meg a női versenyt, 2014-ben 26:53:40 pályacsúccsal.
-       A Himalájában rendezett Hell Ultra Running versenyen 120 óra alatt kell lefutni 480 kilométert, 10 ezer méteres szintemelkedéssel. A világ legnehezebb futóversenyének nevezett versenyen egyedül Szőnyi Ferenc ért célba 2017-ben.

Keresd legújabb terepfutó cipőinket webáruházunkban:

Férfi cipők (Columbia, Salomon, Hoka)
https://sportplaza.hu/ferfi/cipok/sport-edzocipo?sz=1&gyarto=9,253,81&ar=0,59990

Női cipők (Columbia, Salomon, Hoka)
https://sportplaza.hu/noi/cipok/sport-edzocipo?sz=1&gyarto=9,253,81&ar=0,59990


Miért fontos a megfelelő sportruházat?

Nemcsak a munkahelyen, hanem sportoláskor is fontos szerepet játszik az öltözködés a siker elérésének érdekében, függetlenül attól, hogy versenyszerűen, vagy csak szabadidős tevékenységként végzünk testmozgást. A megfelelő ruházat befolyásolja a teljesítményünket akár kültéri, akár beltéri sportot választunk, így nem csoda, hogy a népszerű sportruházat gyártók nagyon komoly figyelmet fordítanak arra, hogy minőségi termékek kerüljenek a piacra.

Fontos, hogy mindig az adott sportághoz válasszunk ruházatot. Bizonyos ruhadarabok például speciális aerodinamikai jellemzőkkel bírnak, vízállóak, esetleg extrán légáteresztők, amik pluszban hozzáadnak a személyes teljesítményhez. Mindegy, hogy hosszú kilométereket teszünk meg futás közben, síelünk, teniszezünk, vitorlázunk vagy csapatsportot űzünk, kulcsfontosságú, hogy ruházatunk funkcionális és kényelmes legyen.
Ha olyan anyagokat választunk, amelyek kifejezetten az izzadság elvezetésére szolgálnak, a testünk sokkal tovább maradhat száraz, így komfortosabban érezzük magunkat edzés közben.
A jól megtervezett és kivitelezett sportruhák szabadon engednek mozogni, nem korlátoznak bennünket testmozgás közben. A megfelelő felszerelés védelmet is nyújthat, például szükségünk lehet jó minőségű kesztyűre biciklizés közben, hogy melegen tartsa kezeinket. Az időjárási körülményeknek megfelelő ruhadarabok segítenek, hogy szervezetünk hőháztartása is rendben legyen. Bizonyos sportkiegészítők csökkenthetik a sérülések kockázatát, gondoljunk csak a térdvédőkre, nap- és síszemüvegekre, bukósisakokra, de még egy olyan egyszerű sportnál is, mint a futás, elengedhetetlen a jó minőségű és felépítésű cipő.

Végül, de nem utolsó sorban lényeges, hogy magabiztosnak érezzük magunkat edzés közben. A stílusos és minőségi sportruhák hozzájárulnak a mentális egészséghez és a jó közérzethez, hiszen önbizalmat sugároznak. Manapság a piac felismerte, hogy a funkcionalitáson túl a stílus is elengedhetetlen a sportfelszerelések terén, ezért a kínálat óriási, mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző darabokat színben, méretben, mintában és praktikum terén egyaránt.

Szűrj kedvenc márkáidra és böngéssz legújabb őszi kollenkcióinkból webáruházunkban!

Női 2020 ősz új kollekciók

Férfi 2020 ősz új kollekciók


Ikonikus Helly Hansen technológiák

A Helly Hansen egy 140 éves norvég márka, mely vitorlás munkaruházat gyártással indult el a piacon, mára azonban ikonikus innovációinak köszönhetően az egyik legnépszerűbb sportruházati márka a vitorlázók, síelők, túrázók és sportolók körében, sőt stílusos utcai ruházati termékei is prémium kategóriába sorolhatók.
A márka alapítója Helly Juell Hansen hajóskapitány egy kreatív ötlettel indult: a tengerész lenmagolajjal vonta be legénységének ruházatát a vízlepergetőség érdekében, ezzel letéve az első alapkövet a legenda születésében. Azóta számos innovatív megoldás és technikai újítás fűződik a márka nevéhez, melyek közül az alábbi jelentősebbeket emelnénk ki.

Az iskolatáska választása elsőre nem tűnik bonyolult feladatnak, azonban rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, így vásárlás előtt érdemes átgonolni mire is van igazán szükségünk. 

A megfelelő iskolatáska kiválasztásának első lépése, hogy megtaláljuk a helyes méretet. Egy nagyobb táskába természetesen több mindent pakolhatunk, de ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy a túl nehéz táska hátfájást és további problémákat okozhat. Törekedjünk arra, hogy a gyerek korának és alaktának megfelelő méret mellett döntsünk, hogy a mindennapokban kényelmes legyen. A méret mellett gondoljuk át, hogy mennyi és milyen felszerelés kerül majd az iskolatáskába, szükség van-e zsebekre, rekeszekre, zipzáras tárolókra. Ha már esetleg laptopot is vinnie kell magával, mindenképp érdemes olyan táskát választani, aminek van belső laptop tartó zsebe. További zsebek nagyszerűek lehetnek apró dolgok tárolására, mint kézfertőtlenítő, kulcscsomó, USB pendrive, kisebb gyerekek esetén vonalzó, körző, szögmérő, stb. Nem csak a tárolás miatt fontos, hogy ezek külön zsebekben legyenek, hanem azért is, hogy könnyen előkerüljenek, ha hirtelen szükség van rájuk. A legtöbb táska már rendelkezik oldalsó üvegtároló zsebbel, ami praktikus, hogy mindig legyen a gyerekeknél innivaló. Fontos továbbá, hogy a hátizsák elég szélesen nyíljon ahhoz, hogy ki tudjunk belőle venni egy könyvet anélkül, hogy az összes füzetet kirántanánk. A leghatékonyabb ebből a szempontból a felülről pakolható végig cipzáras verzió.
Amennyiben az iskolába jutás során sok idő telik utazással, mindenképp kényelmes hátizsákot válasszunk. A párnázott hevederek és hátlap sokat segítenek, a hát tehermentesítésében. A komolyabb hátizsákok derékpánttal is fel vannak szerelve a derék és a gerinc további kímélése érdekében.
A hátizsák viselése sokkal jobb választás – különösen gyerekek számára –  mint egy oldaltáska, hiszen hosszútávon elkerülhető a rossz testtartáshoz és gerincferdülés.
A szín-, illetve a stílus kiválasztása már nagyon szubjektív és mivel már kisiskolás korban már komoly elképzelésük van a gyerkőcöknök, jobb ha ebben teret engedünk nekik. A vad színek és az őrült minták segítenek kitűnni a tömegből, de ha hosszú távra keresünk táskát, érdemes semlegesebb szín mellett dönteni, így a gyerek stílusának folyamatos alakulása nem befolyásolja az iskolatáska viselést. Érdemes fontolóra venni azt a tényt is, hogy a világosabb színek könnyebben szennyeződnek, tehát kisebb gyerekek esetén a sötétebb árnyalatok megfelelőbbek lehetnek.
Ha megvan a tökéletes táska, indulhat az iskola!

Kattints a linkre és tekintsd át akciós hátizsák kínálatunkat:
https://sportplaza.hu/administrator/index.php?option=com_jshopping&controller=products


Mielőtt lecseréled hátizsákod az új szezonra…

A hátizsák régóta mindennapi életünk része, hiszen talán a legpraktikusabb táska, mely kiválóan alkalmas napi holmink komfortos szállítására akár könyveket, iratokat, ruhákat, sportcuccokat, laptopot hordunk benne, vagy akár iskolatáskaként használjuk. 
Népszerűsége nagymértékben növekedett az elmúlt években, mely elsősorban annak köszönhető, hogy a rendkívül sokoldalú a napi használat mellett egy trendi hátizsák ruházatunk divatos kiegészítője is lehet. A hölgyek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a trendi hátizsákok mert a praktikai szempontok mellett a komfortos viselete mialatt kényelmesebb viselet mint az oldal táskák. Egy jó minőségű hátizsák sok zsebbel rendelkezik, kiválóan pakolható, kényelmesen és még a kezeink is szabadon mozoghatnak. Egy jó kialakítású hátizsák tartalmához a tolvajok is nehezebben férnek hozzá, hiszen a sok zseb, cippzár, és tároló nagyban megnehezíti a dolgukat. 


Egyes hátizsákok még vízállóak is, ami szintén nem elhanyagolható egy egy fontos irat, vagy akár laptopunk szállításának szempontjából. 
Természetesen egy hátizsáknak nem csak funkcionális szempontoknak kell megfelelni, hiszen manapság stílusos divatkiegészítőnek számítanak. Sokan még mindig nem társítják a hátizsákokat a divathoz, pedig manapság már rengeteg hátizsák elérhető a piacon, melyek a funkció mellett a stílusos megjelenést helyezik előtérbe különböző formák, színek, anyagok ötletes használatával. 

Mindamellett, hogy végtelen kényelmes viselet, néhány fontos dologra azért érdemes odafigyelni a hátizsákok viselése kapcsán. Ahhoz, hogy ne fájduljon meg a hátunk a cipeléstől, válasszunk olyan hátizsákot, melynek pántjai jól idomulnak vállunkhoz, és jól párnázott hátrésszel rendelkezik. A nehezebb tárgyakat próbáljuk meg a hátizsák közepén, inkább a hátunkhoz közel eső részben elhelyezni, hogy megfelelő legyen a súlyelosztás. Gyermekeink esetében pedig ügyeljünk arra, hogy mindig mindkét vállpántot használja, ellenkező esetben könnyen megfájdulhat a nyaka, háta, válla, és hosszú távon akár gerincferdülést is okozhat.

A hátizsák jelentősen megkönnyíti életünket, ezért érdemes néhány jó minőségű darabot beszereznünk. Kisebb trendi darabokat munkába járáshoz, városi kiruccanáshoz, komolyabb, nagyobb méretűeket hétvégi kalandokhoz, vagy utazáshoz.

Webáruházunkban rengeteg jó minőségű hátizsákot találsz akár komolyabb túrákra készülsz vagy csak könnyed utcai használatra viselnéd.

Kattints a linkre és tekintsd meg őszi táska akciónk, melynek keretében akár 70% kedvezménnyel vásárolhatsz hátizsákokat már 3.990 Ft-tól.

https://bit.ly/sportplaza_akcios_hatizsakok
Az 52. Kékszalag nagydíj idén július 30-án kerül megrendezésre, amire a vitorlástársadalom már gőzerővel készül és a szervezők közel hatszáz hajó, és mintegy 3.000 versenyző részvételére számítanak.
Egy időben a tengerek leggyorsabb vitorlás hajója viselhette árbocán a kék színű szalagot. Ezt a hagyományt átültetve az első balatoni verseny célja 1934-ben az volt, hogy megtalálják a leggyorsabb hajót a Balatonon. A Kékszalag azóta sikeres versennyé nőtte ki magát és jelenleg is a legrégebbi tó kerülő vitorlás verseny Európában. A 155 km-es pálya a leghosszabb az európai regatta rendezvények között, és résztvevői a kontinens legnagyobb versenyzőinek csoportját képezik. A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalon kijelölt táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre. 2014 óta a hajókra vonatkozó korábbi korlátozások megszűntek, így azóta a Kékszalagon tulajdonképpen bármelyik hajóosztály elindulhat.
Érdekesség, hogy a Nemere nevű 75-ös cirkáló 1955-ben 57 évig fennálló kékszalag rekordot állított fel 10 óra 40 perc alatt, melyet csak 2012-ben tudott a Fifty-Fifty nevű katamarán megdönteni mindössze 8 perc előnnyel. A Fifty-Fifty tartja az abszolút időrekordot is, melyet 2014-ben ért el 7 óra 13 perc 57 másodperccel. Az első női kormányos győztes: Kultsár Istvánné Gordon Evelyn (1940, 1942) az egyetlen abszolút győztes női kormányos a verseny történetében.
 
Természetesen a fizikai erőnléten, a hajók kiváló állapotán és a megfelelő felkészültségen túl, nagyon fontos, hogy a hajósok lelkileg is fel legyenek készülve a megpróbáltatásokra, hiszen egy ilyen verseny során rengeteg kiszámíthatatlan faktorral kell számolniuk akár az időjárás, a szélerősség, vagy az emberi tényezők tekintetében.

A maximális teljesítmény elérésének érdekében nem elég a hajó kiváló felszereltsége, ugyanolyan fontos, hogy a vitorlázók is a megfelelő felszereléssel rendelkezzenek. Elengedhetetlen a jó minőségű cipő, a különböző időjárásnak megfelelő technikai ruházat vagy a fontosabb kiegészítők.

Szerencsére a vitorlás márkák fejlesztői nem csak a versenyzőkre gondolnak, így stílusos darabokat szerezhetünk be mindennapos utcai használatra is.

Válogass kedvenc vitorlás ruházataink és kiegészítőink között webáruházunkban:

Kedvelt férfi vitorlás márkáink (Helly Hansen, Musto, TBS)
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&gyarto=10,70,25

Kedvelt női vitorlás márkáink (Helly Hansen, Musto, TBS)
https://sportplaza.hu/noi?sz=1&gyarto=10,25
A vitorlás cipő (boat shoe vagy deck shoe) napjainkban nagy népszerűségnek örvend, és nem csak a hajózók körében. Legyen szó fiatalokról vagy akár az idősebb korosztályról, a legtöbbünk biztosan tart legalább egy párat ebből a különleges lábbeliből, hiszen funkcionális kialakítása divatos küllemmel párosul. 

A vitorlás cipőnek egyedi, jellegzetes dizájnja van, mely könnyen felismerhető. Legtöbbször vászonból vagy bőrből készült, melynek talpát úgy alakították ki, hogy a nyirkos, csúszós fedélzeten is képes legyen jól tapadni. Ezenkívül fontos tulajdonsága, hogy nem hagy nyomot a fedélzeten, így mindig tiszta marad a hajód.

Flip-flop papucs: egyszerű lábbeli vagy stílusos kiegészítő?

Egyesek szerint ez a típusú papucs az ókori egyiptomiaktól származik, de szinte biztos, hogy rengeteg kultúrában használnak már nagyon régóta hasonló lábbelit. Azonban igazi reneszánszát a modern világban az 1960-as évek óta éli.
A flip-flop papucs manapság olyan népszerű, hogy egyesek egész nyáron nem is hordanak mást. Viselhetjük tengerparton, utcán, otthon, tulajdonképpen bárhol. Ez vitathatatlanul ez egyik legkönnyebben felkapható lábbeli, ami kül- és beltéren is hordható. Egyszerű, mégis nagyszerű viselet, ami már-már kötelező a nyári szezonban. Minden nyári darabbal jól mutat, úgyhogy nyugodtan kapjunk fel hozzá egy sortot, szoknyát, vagy egy csini maxiruhát.

Miért fontos, hogy jó napszemüveget viseljünk....

Stíluskiegészítő státusza mellett egy jó minőségű napszemüvegnek számos előnye van a szem védelmének érdekében. Csökkenti a vakító fényt, véd a káros UV sugárzástól, hozzájárul a jobb látáshoz, biciklizés, vagy futás közben pedig többek közt azt is megakadályozza, hogy bogár, vagy más szennyeződés kerüljön a szemünkbe. Nagyon fontos minden esetben meggyőződni arról, hogy a kiválasztott napszemüveg megfelelő UV-védelemmel rendelkezik-e.

A vitorlázás nem csak sport, hanem igazi életforma.... Mindenki tudja, hogy a testmozgás, az egészség és a fittség a nyári szünidőben is nagyon fontos. Rengeteg sport közül választhatunk, hogy aktívak maradjunk a kánikulában, de kevés az olyan, ami egyben kikapcsol és élvezetet is nyújt. A vitorlázás természetesen ilyen, az egyetlen amitől tartanunk kell, hogy ha kipróbáljuk, valószínűleg örökre az életünk részévé válik...

Mire érdemes figyelni, ha nyáron is a futást választjuk?A futás igazi kihívás a forró és párás napokon. Még azok is küzdenek a környezeti tényezőkkel, akiknek a futás valódi életforma. A nagy hőségben a legtöbben sokkal szívesebben hűsölnek a lakásban, vagy a vízparton, pedig néhány alapvető óvintézkedés szem előtt tartásával ugyanúgy hódolhatunk kedvenc sportunknak a nyári időszakban is, mint az év többi napján. 

Legyen aktív az idei nyár is!

A nyár sok szempontból ez egyik legnépszerűbb évszak. Vakáció, napsütés, lángos, fagyi, strand... Az idei ugyan kissé rendhagyó, kevesebben indulnak külföldi nyaralásra a kialakult helyzet miatt, de ne felejtsük el, hogy itthon is rengeteg a felfedezni való. Vannak gyönyörű erdeink, tavaink, folyóink, hegyeink, úgyhogy használjuk ki a szép időt, töltsünk minél több időt a szabadban, és a napozás mellett szánjunk időt az aktív pihenésre, sportolásra is. Az aktív pihenés legalább annyira feltölti az embert, mint a passzív nyaralás. Sokféle módon nyaralhatunk aktívan, de a legfőbb szabály, hogy érezzük jól magunkat!

A mentőmellény fontos kelléke a vízi sportoknak, hiszen egy váratlan pillanatban akár az életünket is megmentheti. Ügyeljünk arra, hogy viseljük, legyen szó akár vitorlázásról, szörfözésről, horgászatról vagy egyéb vízi sportokról.

A mentőmellény története

Az első jegyzett mentőmellény 1765-ben kapta meg a világszabadalmat Dr. John Wilkinson által. Ez a mentőmellény még parafából készült, elsőként a norvég tengerészek kezdték el használni. 1920-tól már megjelentek a piacon a felfújható mentőmellények is. Ezután már rohamosan fejlődtek a mentőmellények, a ’60-as évektől kezdődően pedig, a szintetikus anyagok használata révén kialakultak a napjainkban is használt mellények formái.

Szabályozás

Hazánkban a hajózást és a vízi sportolást a vízi közlekedéséről szóló 2000./XLII. törvény és annak melléklete a Hajózási Szabályzat (HSZ) szabályozza, a szabad vízen tartózkodást (strandolást, korcsolyázást) pedig a 46/2001. (XII.27.) BM rendelet. 

Amit az esőkabátokról tudnod kell!

Emlékszel, mikor a szüleid rád erőltették a kényelmetlen, büdös, műanyag kabátot? Mindannyian utáltuk, ha fel kellett vennünk, hisz akkoriban ez az egyik legégőbb ruhadarabunk volt. Szinte büntetésnek éltük meg, hogy ezt kell viselnünk. Ugyan megvédett minket az esőtől, mégis beizzadtunk alatta, így ugyanolyan vizesek voltunk.

A klasszikus műanyag esőkabátok ideje azonban rég lejárt!

140 ember. 3 év tervezés. 27,768 óra edzés.
A Helly Hansen nemrég jelentette be partnerségét a New York Yacht Club American Magic csapattal.
Közös céljuk, hogy visszanyerjék az Amerika Kupát, mely immáron 36. alkalommal kerül megrendezésre.
Ha tavasz, akkor irány a természet! Természetesen nem kell mindig kimenned a természetbe, de érdemes sok időt eltöltened a friss levegőn. A tavaszi időjárás a legmegfelelőbb időszak a különböző kinti sportok űzéséhez, hiszen ilyenkor még nincs túl meleg, de már a hideg idők is elmúltak.

Lássuk is a legnépszerűbb tavaszi sportokat:

Biciklizés

Az egyik legkedveltebb sport, hiszen miközben sportolsz, gyönyörködhetsz útközben a különféle természeti csodákban. Magyarországon már rengeteg kerékpárút van, így szuper hétvégéket tudsz szervezni családoddal vagy barátaiddal. Míg napközben a tó vagy folyó mentén bicajoztok, addig este jókat tudtuk enni, inni, nevetni egy helyi tradicionális kis étteremben.


Futás

A másik nagyon népszerű sport pedig a futás. Jó időben már sokkal kellemesebb és élvezetesebb futni a friss levegőn, mint bezárva egy szalagon a konditeremben. Ilyenkor szabadnak érezheted magad és az enyhén melegítő napsugarak is rengeteg energiával tölthetnek fel. Ha szeretnél végre bomba formában lenni és javítani a közérzeteden, akkor vedd fel a sportos ruháidat és irány futni!

Görkorizás

Bár legtöbbször gyerekek lábán láthatjuk ezt a sporteszközt, ajánlott a felnőtt korosztálynak is, hiszen ez egy hatékony mozgásforma, amely fejleszti az izmaidat és égeti a zsírt is. Mindemellett rengeteg örömet okoz, főleg ha többen indultok útra. Próbáld ki egyszer munka után, mennyire fel tud tölteni egy kis görkorizás. A megfelelő biztonsági felszerelésekről, mint egy jó bukósisak azonban ne feledkezz meg, ha pedig régen volt a lábadon görkori, akkor először otthon próbálkozz a ház előtt.

Tenisz

A tenisz is tavasszal a legélvezhetőbb sport, hiszen rengeteget kell szaladni a labda után, viszont mégsem izzadsz meg annyira, mint nyáron a tűzforró napon. Ha még nincs elég tapasztalatod ebben a sportban, akkor egy jó oktató segítségével hamar elsajátíthatod az alap fogásokat és lépéseket, utána ár biztosan bele is jössz az ütögetésbe. Ezzel a mozgásformával a tested minden izmát erősítheted, kiváló kardio mozgás is egyszerre. Ha igazán jól szeretnél szórakozni, akkor hívd el a legjobb barátodat edzeni, és meglátod, testileg-lelkileg fel fogsz töltődni egy-egy edzés után.

Roller

Jó pár évvel ezelőtt el sem tudtuk volna képzelni, hogy a felnőttek is használni fogják ezt a praktikus kis eszközt, ma pedig már rengetegen ezzel járnak a munkahelyükre. Persze sokan inkább az elektromos rollert választják, de ha szeretnéd összekötni a kellemest a hasznossal, akkor érdemes a hagyományos rollert választanod. Nemcsak az az előnye, hogy gyorsan odaérhetsz a munkahelyedre, hanem még formában is tart. Így be is iktattad a napi edzést. Manapság annyira népszerű eszköz lett, hogy már sokféle roller egész kicsire is összecsukható, így könnyen tudod tárolni, magaddal tudod vinni mindenféle nehézség nélkül.

Hogyan őrizd meg lábbelid tartósságát? Bakancsok szakszerű tisztítása, ápolása.

 
Előfordult már veled, hogy átázott a bankacsod? Esetleg hamar betöredezett, tönkrement az anyaga?

 
Érdemes odafigyelnünk bakancsunk állapotára, hiszen a latyakos, saras időben lábbelink még utcai használat során is gyorsabban elhasználódik. A folyamatos törődés, szakszerű karbantartás nagymértékben növeli a bakancs élettartamát, és garantálja komfortérzeted megőrzését, hogy kedvenc túrád, sétád örömteli élmény maradjon.

Az alábbiakban összeszedtük az alapvető tudnivalókat, hogyan ápold megfelelően kedvenc lábbelidet.

A Geographical Norway márka 1953-ban született azzal a céllal, hogy minőségi anyagokból alkosson a sportos divat kedvelői számára olyan ruházatot, melynek prémium megjelenése egyedülálló stílust kölcsönöz viselője számára bármerre is járjon a világban.

A tenger és a hegyek inspirálta tervezés jól észrevehető élénk kollekcióikban, melyek tökéletesen ötvözik a sportos funkcionalitást és a kivételes komfortot.
A vízi és hegyi sportok kedvelői egyaránt megtalálják vonzó típusaikat kedvenc sportjaikhoz, mint ahogy a városi felfedezők is meglelik az exkluzív igényeikhez illő utcai kínálatot.
A kollekciók kialakítása alapos kutatás eredménye, melynek kapcsán a tervezők kiemelten figyeltek a legapróbb részletre is.

A legújabb technológiák ismeretében gondosan választott anyagok, színek, és a funkcionális megoldások révén a Geographical Norway márka méltán oly népszerű sportruházati márka a minőségi vásárlók körében.Kattints a linkre és a válaszd ki ízlésednek, stílusodnak és funkcionális elvárásaidnak megfelelő kedvenc felsődet 2019 ősz-téli kínálatunkból!
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&gyarto=241


Hogyan öltözzünk síeléshez?

Milyen a jó réteges sportruházat?

Mitől lesz komfortos az egész napos sportolás?

Készülj velünk a síszezonra és öltözz tudatosan!

Megfelelő sportruházatunk kialakítása elengedhetetlen feltétele annak, hogy a jó teljesítmény mellett maximális élményben legyen részünk, miközben kedvenc sportunknak hódolunk. A technikai ruházat tudatos kiválasztása biztosítja a védelmet és kényelmet, hogy kedvenc időtöltésünk egyben örömteli kikapcsolódás is legyen. A Sportplázánál ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb sportruházati választékát biztosítsuk az outdoor sportok szerelmeseinek, valamint maximális segítséget nyújtsunk, hogy könnyebben eligazodj a technikai ruházatok széles világában. Heti ajánlókban a havas sportok kedvelőinek szeretnénk segítséget nyújtani a megfelelő sportruházat kiválasztásához.

Nem tudod mit vegyél fel mikor hideg szelet és esőt jósolnak, de még hétágra süt a nap?
Sportolni indulsz a hidegben, de félsz hogy beizzadsz ha meleg ruhát veszel?
Azon aggódsz hogyan öltözködj ilyen kiszámíthatatlan, változékony időben?
 
Úszd meg szárazon a telet és öltözz velünk rétegesen legújabb Helly Hansen aláöltözeteinkből választva!

Hirtelen havazással köszöntött ránk a tél, azonban ismerve szeszélyes időjárásunkat, a száraz-hideg mellett számíthatunk még enyhébb vagy akár esős-nyirkos napokra is, így javasolt ruházatunkat is a változékony időjárásnak megfelelően kialakítani. Heti ajánlónkban ezért a Helly Hansen 2019-es kollekciójából válogattunk aláöltözeteink közül. A nagy múltú Norvég márka gazdag kollekciói kitűnő bizonyítéka annak, hogy a Helly Hansen a technikai sportruházat mellett a változatos és sokszínű utcai termékek terén is kiváló minőséget alkot. A funkcionális aláöltözetek, meleg középrétegek: polárok, softshell pulóverek, „insulator” aláöltöző dzsekik, nemcsak a sportruházatunk kihagyhatatlan darabjai, de a mindennapi életünket is komfortosabbá teszi ezen öltözetek tudatos viselete. Ezért összeállítottunk kedvenc típusainkból egy ajánlót, hogy a kabát alatt is szárazon tartsd magad és a különböző rétegek megfelelő kombinációjával készülhess a változékony idő kihívásaira.

 A hosszú enyhe időszak után hirtelen havazással köszöntött be hozzánk a tél, így ideje átmeneti ruhatárunkat véglek elpakolni és a hidegre gondolva kiválasztani kedvenc, új kabátunkat. Heti ajánlónkban szeretnénk ebben segítségedre lenni a Helly Hansen 2019-es kollekciójából szemezgetve. A több mint 140 éves múltra visszatekintő Norvég márka a vízálló technikai ruházat megalkotásával kezdte sikertörténetét, mely azóta is töretlenül folytatódik. Sokrétű, változatos kollekciói a bizonyíték, hogy a márka a technikai sportruházaton kívül az izgalmas és divatos utcai ruházat terén is kiválóan megállja helyét. A Helly Hansen utcai kabátok stílusos megjelenése, technikai funkciói és páratlan kényelme kimagasló minőséget képvisel, így méltán legnépszerűbb márkánk a prémium ruházati kategóriában. Kiválogattuk legnépszerűbb „Parka” típusainkat (kapucnis nagykabát), hogy ízlésednek, stílusodnak és funkcionális elvárásaidnak megfelelően készülhess a tél kihívásaira.

A hosszú enyhe időszak után hozzánk is beköszöntött a rossz idő, így nem csak ruhatárunkat érdemes átnézni, de cipőinket is ideje bakancsra cserélni a hideg, havas, latyakos napokra felkészülve. Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani friss ajánlatunkkal a Helly Hansen 2019-es ősz-téli kollekciójából válogatva. A Helly Hansen utcai bakancsok egyedülálló stílusa, páratlan kényelme és funkcionális megjelenése kimagasló minőséget képvisel, így méltán népszerű választás a prémium kategóriában.Összeszedtük számodra kedvenc típusainkat, hogy ízlésednek, stílusodnak és öltözetednek megfelelő lábbelivel készülhess a zord idő kihívásaira.
 

A Converse napjaink egyik legnépszerűbb márkája. Töretlen sikerrel szárnyal előre évről évre. Fiatalabbak, idősebbek, férfiak, nők és gyerekek is hordják egyaránt. Ez a cipő mindenkié!

De nézzük is meg, honnan indult és hová tart ez a 111 éves, különleges tornacipő márka.

Jubileumi kedvezmények klubtagoknak! Ha még nem vagy tag, itt az ideje, hogy csatlakozz a jobbnál-jobb kedvezményekért!

És most pár szót röviden a Sportplázáról, 10. születésnapja alkalmából:


2009. október 4-én indítottam el azzal a céllal, hogy a sportot kedvelők a lehető legjobb minőségű ruházatban űzhessék kedvenc sportjukat. Én úgy gondolom, hogy a különböző technológiával készült ruhák elengedhetetlen feltétele a biztonságos és kényelmes sportolásnak. A jövőben továbbra is az a célom, hogy a legmodernebb és a legújabb technológiájú termékeket hozzam el Neked, hogy 100%-osan elégedett lehess, legyen szó vízi, légi, szárazföldi sportról vagy szimpla hétköznapokról.

Mivel a legjobb technológiák királya a Helly Hansen, mindemellett a SportPláza egyik legkedveltebb márkája, ezért ha klubtag vagy, akkor egy óriási nagy meglepetéssel készültem Neked:

A Heavy Tools ismét meglepte a piacot.
Betörtek a cipők világába is, nem is akárhogyan. 
Szerencsére mind a két nemre gondoltak.

Hozzánk már megérkeztek ezek az újdonságok, nézd meg őket:

HTC20
HTCK
 
HTCFHTCN
 
Nagyszerű híreink vannak!

A beszállítóink elkezdtek idén is akciózni, mi pedig ezeket a termékeket gyorsan rendszereztük is a webáruházunkban.

A Vespa Ace és a Vespa Corsa férfi utcai cipő a sportos olasz stílus és a kifinomult részletek eszményi kombinációja. A grip technológiával ellátott, ultrakönnyű gumitalp maximális tapadást ad mind a vizes felületeken, mind a szárazföldön, így a legnagyobb kihívást jelentő talajon is bátran használhatod. A jól szellőző, trendi, prémium minőségű, kombinált felsőrésznek, a lélegző bélésnek, a formázott talpbetétnek, a láb anatómiáját figyelembe vevő, szabad mozgást biztosító kialakításnak, és a különleges talpfelületnek köszönhetően szinte minden tereptípuson kimagasló kényelmet nyújt. Élvezd a legújabb olasz trendeket tökéletes kényelemben!

Vespa Ace modelleket itt találod: https://sportplaza.hu/search/result?setsearchdata=1&search_type=any&category_id=0&search=vespa+ace

A Vespa Corsa modelleket pedig itt: https://sportplaza.hu/search/result?setsearchdata=1&search_type=any&category_id=0&search=vespa+corsa


Geographical Norway -40%, Klubtagoknak -50%


Ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy hagyni fogom azt, hogy a legunalmasabb pólódban menj el bulizni?


Hamarosan itt a Sziget Fesztivál, amely egy kiváló lehetőség arra, hogy megmutasd az igazi, egyedi énedet. A legtöbb nő ilyenkor különlegesebbnél különlegesebb szerkóban, sminkben és frizurával érkezik. Remélem, hogy Te sem szeretnél lemaradni tőlük, hiszen főleg Neked kell ezeket a vad leányzókat megszelídítened.


Na de mi férfiak tartsunk össze!

Az Aigle nevű francia márka egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Történetének legfontosabb állomásairól most itt olvashatsz:

1853


Az amerikai származású Hiram Hutchinson, aki Franciaországban telepedett le, 1853-ban vásárolta meg a Charles Goodyear-től az akkor még innovációnak számító vulkanizálás szabadalmát. Aztán úgy döntött, hogy elindít egy saját márkát, melynek logója szorosan kapcsolódik amerikához. Így született meg az AIGLE, azaz a sas márka.

Ha még csak most merült fel benned, hogy szívesen űznéd ezt a szuper sportot, akkor érdemes pár dologgal tisztában lenned, mielőtt “elmerülnél” a nagy gyakorlásban.

Rengeteget kell tanulnod és még többet a vizen lenni ahhoz, hogy magabiztosan, egyedül vághass neki egy vitorlás túrának.

Melyek azok a dolgok, amihez mindenképp értened kell?

Itt a fesztiválszezon! Gondolj a biztonságodra is!

Bár a nyár a szórakozásról, nyaralásról, bulizásról szól, azért érdemes odafigyelned, hogy vajon mindig mindenhol biztonságban vagy-e. Ez főleg a külföldi bulikra és a nagy fesztiválokra érvényes. Hogy igazán felejthetetlen legyen ez a nyár is, - mindenféle probléma nélkül- fogadd meg a következő tanácsokat, és akkor biztosan még sok év múlva is ezekről a bulikról fogsz mesélni.

A gyermeked már biztosan nagyon boldog, hogy végre elkezdődött a nyári szünet. Te viszont még lehet, hogy nem vagy kész azzal a listával, amelyet a lurkódnak állítottál össze a nyárra, hogy milyen programokon vegyen részt.

Könnyebb helyzetben vannak azok a szülők, akik nagycsaláddal büszkélkedhetnek, hiszen biztosan van köztük olyan rokon, aki elvállalja a gyerkőcöt egy hétre és sokszínű programmal kedveskedik neki. Megmutatja neki, hogy milyen sportokat űz, esetleg kipróbálják együtt azokat,  így sokat fejlődhet a gyermeked akár már egy hét alatt is.

De mi a helyzet az olyan szülőkkel, akiknek egyedül, munka mellett kell gondoskodniuk arról, hogy a csemetéjük ne maradjon egyedül egész nyáron?

Korábban, az 1900-as évek elején a rövidnadrágot csak fiatalkorú fiúk hordták és ahogy idősebbek lettek (tinédzserek), úgy el is hagyták ezt a ruhadarabot. A felnőtt férfiak ezért nem is viselték, hiszen nem szerették volna, ha a pubertás gyerekekhez hasonlították volna őket. Az 1890-es években az amerikai iskolák tablóin kizárólag ezt viselték a diákok, amelyet idővel a knickerbocker (régi stílusú rövidgatya) váltott fel. Ez a nadrág térd alá ért és leggyakrabban télen viselték.

Az első világháború után már egyre népszerűbb lett ez a nadrág mind a felnőtt férfiak, mind a nők körében is. Viszont az már nem volt mindegy, hogy mikor is hordták; kizárólag szabadidős tevékenységekhez, sportos eseményekhez. Arra viszont nagyon ügyeltek, hogy az utcára ne ebben a rövidnadrágban jelenjenek meg.

Ez a ruhadarab rövid változatában már egyre nagyobb népszerűségre tett szert, amikor is a második világháború következtében a katonákat trópusi területekre küldték bevetésre.

Emlékszel, amikor még szüleid rád erőltették a vastag, kényelmetlen, büdös, műanyagszagú esőkabátot? Mindannyian bosszúsak voltunk, ha fel kellett vennünk, hisz akkoriban ez az egyik legégőbb dolog volt, amit történhetett velünk. Bár megvédett minket az esőtől, mégis szinte büntetésnek éltük meg, hogy ezt nekünk viselnünk kell.


A kínos, ciki esőkabátok ideje lejárt!


Ma már annyira trendi esőkabátokat lehet kapni, hogy szinte észre sem lehet venni, hogy nem átlagos kabátról van szó. Míg korábban egyáltalán nem akartuk ezt a ruhadarabot hordani, ma már szinte divat lett, hiszen megannyi féle színben és méretben kaphatóak.

Biztosan neked sem olyan jó a hangulatod, amikor megérkezik a rossz idő és akár napokon át is képes esni az eső. Ezen Te sajnos nem tudsz változtatni. De a hangulatodon igen! Ha egy vidám színű esőkabátot veszel fel, akkor annyira ki fogsz tűnni a tömegből, hogy akár mások arcára is mosolyt csalhatsz egy szürke, esős reggelen. Nem csak Neked, hanem a gyermekednek is jobb kedve lehet, ha egy vagány színű esőkabátot hordhat, amelyet büszkén mutogathat iskolás társainak.

Már biztosan te is lefoglaltad a nyaralásodat, amely az első lépés a kikapcsolódáshoz. Viszont ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a szabadság, érdemes beszerezned egy-két kényelmes lábbelit, hogy mindent nevezetességet meg tudj nézni, amit csak szeretnél.

Mivel minden nyáron egyre melegebb van, ezért érdemes nyitott szandálokat magaddal vinni, hiszen amellett hogy kényelmes, a lábad sem izzad bele. A Merrel Terrant Convertible férfi szandál tökéletes választás túrázáshoz, városnézéshez, hiszen M-Select Fresh antimikrobiális technológiával készült, így meggátolja a kellemetlen szagok képződését. De számos más pozitív tulajdonságai is vannak, mint:

New Balance Athletics, Inc. (NB), azaz a New Balance, egy amerikai multinacionális vállalat, amely Bostonban, Massachusetts területén található. A céget már több mint 100 évvel ezelőtt alapították, pontosan 1906-ban "New Balance Arch Support Company" néven, és ma már a világ egyik legnagyobb sportcipőgyártójává vált.


1906-ban William J. Riley, egy ír bevándorló alapította meg a New Balance Arch Támogató Vállalatot és életcélja az volt, hogy megpróbál segíteni a lábfájdalmakkal küszködő embereken. Ekkor kezdték el gyártani a speciális talpbetéteket és az egyedi gyógycipőket.


Első terméke, egy rugalmas ívtámaszú, három támaszponttal kialakított cipő volt, amely nagyobb egyensúlyt és kényelmet biztosított a cipő hordása közben. Állítólag Riley, az "új egyensúly" tervet az udvarban lévő csirkék megfigyelésével mutatta be. Elmagyarázta, hogy hogyan működik az ívtámasz, miközben egy csirkecombot tartott az irodai íróasztalán. Meggyőzte az ügyfeleket, hogy a csirke háromágú lábfeje tökéletes egyensúlyt eredményez.

Dr. Bob Smith fogorvos a téli sport szerelmese volt, ugyanis amikor csak tehette, síeléssel töltötte a szabadidejét. Az 1960-as években Nyugat-Németországban, az ideiglenesen tartózkodó amerikai hadseregben szolgált fogorvosként, a hétvégéket viszont Kitzbühelben töltötte síeléssel. Ekkor szembesült azzal a ténnyel, hogy lesikláskor a porhó, a síszemüveg szellőzőin bejutva hűti az üveget, valamint mint nedvesség, egyből páraként csapódik le.

 
Végül ő találta meg a megoldást, és szabadalmaztatta a kétrétegű síszemüveget, szellőző szivacs kerettel, amely kevésbé párásodott, mint elődjei. Első szemüvegeit a saját konyhaasztalán készítette el fogászati eszközeivel. Miután elkészültek, ingyen osztogatta a Wyoming híres sípályáin.

CTÚJhirlev

Mától fogva keddig CT napokat tartunk. Minden Carl Torsberg megrendeléshez ajándékot adunk. Minél magasabb a rendelésed végösszege, annál magasabb értékű ajándékcsomagot tudunk adni.


Ismered ennek a márkának a sztoriját? Ha nem akkor kukkantsd meg: https://sportplaza.hu/hirek-magazin/40-a-carl-torsberg-sztori

Minden megrendeléshez egy ajándék kulcstartót adunk.

30.000 Ft feletti vásárlás esetén egy kis ajándékcsomagot adunk, amely kulcstartót + CT napszemüveget + a napszemüveghez tartozó fejpántot tartalmaz 14.570 Ft értékben.

kupon napok

Végre eljött ez a nap is. Létrehoztam egy 20%-os kuponkódot, amely minden teljes árú termékből levon a kosár oldalon 20%-ot a végösszegből.

Ezt a kuponkódot írd be a kosárba:  GNS19

A Geographical Norway-ra pedig most 30% kedvezményt tudok adni, kivételesen, hiszen 2 nappal ezelőtt megígértem, hogy imádni fogod a mai levelemet.

Ezt írd majd be a kosár oldalra, ha Geographical-t szeretnél vásárolni: GNGL30


Geographical600szeles

Horgászat, mint relaxációs időtöltés

A mai rohanó világban sokszor elfelejtjük megélni a pillanatokat. Te is biztosan észrevetted már, hogy a telefonod folyamatosan a kezedben van, mindig megnézed, hogy kaptál-e új üzenetet közösségi médián vagy e-mailen keresztül. Esetleg úgy beszélsz személyesen mással, hogy közben azt nézed ki írt rád éppen telefonon. Ez a rengeteg inger kergethet téged is a stressz világába, hiszen ha folyamatosan ilyen impulzusok érnek, akkor esélyed sincs kikapcsolódni egy percre sem.

Dobd félre a telefonodat egy napra!

Próbáld ki milyen érzés az, amikor kimész a természetbe és nem csippan meg folyamatosan a telefonod, nem csörög a megszokott, már-már idegesítő csengőhangon, nem nyomkodod a kis apró betűket.

Hogy állsz a tavaszi gardrób frissítéssel? Hoztunk Neked pár ötletet!

Csinálj helyet a szekrényedben a legújabb tavaszi stílusodnak!

A tavasz legvidámabb színei!

Fedezd fel a Heavy Tools új 2019-es tavasz-nyári kollekcióját!


Az új katalógust ide kattintva lapozhatod át!
 
heavy tools pulcsik19


Arrianus író annó így jellemezte a sportot, szavait a mai kor Rögbisztárjainak is érdemes megfogadnia:

„Látni fogod, hogy milyen megfontoltan cselekszenek a játékosok. Mert senki sem vitatkozik jón és rosszon a harpastumnál, csak a továbbdobás és az elkapás az érdekes. Megvan benne a technika, a gyorsaság, a kiegyensúlyozottság, a mozgalmasság és az elme játéka. Ha én dobok, a másik elkap. Ám ha elveszítjük a labdát vagy gyámoltalanul dobunk és fogunk, mit ér a játék? Sokszor az egyik azt kiáltja: „Dobd!”, a másik „Ne dobd!, a harmadik „Dobtad volna nekem!” Nem játék ez már, hanem civakodás.”


Csapatsport

A rögbi egy olyan csapatsport, ahol két együttes mérkőzik egymás ellen azzal a céllal, hogy a tojás formájú labdát minél többször eljuttassa a másik fél célvonalára vagy azon túlra. Vagy átrúgja a rivális kapujának felső szárai között.

A Geographical Norway márkára, a világ minden táján számíthatsz
 
Képzeld el, ahogy Norvégia hegységeiben túrázol és közben a lélegzetelállító fjordokban gyönyörködsz. Meglátogatod Észak-Európa legmagasabb pontját, a 2469 méteres Galdhøpiggen-t, amely a Jotunheim-i nemzeti parkban található.  Elkezd szitálni az eső, de az idő előrehaladtával előbújik a nap is. Kicsit meleged van, leveszel egy réteget. Ekkor már Norvégia halászkikötője felé tartasz, ahol rengeteg információt kapsz, hiszen Norvégia halászata vezető helyen áll Európában. A halászatnál viszont jelentősebb szerepet játszik az ország életében a tengerhajózás. Miután körbejártad a nevezetességeket, elmész megnézni a naplementét. Ekkor már felveszel egy plusz réteget, és amikor várod, hogy előjöjjenek a csillagok, akkor már a legmelegebb ruháidba bújsz bele. Később már a sarki fény megjelenésére vársz, amikor az időjárás csípős, hidegre fordul. Ezekre az alkalmakra találták fel a Geographical Norway ruháit, hogy minden időben megfelelően legyél felöltözve. Nemcsak megvéd a különféle időjárási viszonyok között, de modern, stílusos megjelenést biztosít számodra.
 
Ellentétben azzal, amit a név sugall, a Geographical Norway márka nem Norvégiából származik, hanem egy Francia tervezőcsoport védjegye. Viszont a termékek minőségét és tervezését a skandináv időjáráshoz igazították. Itt a cél nem csak az volt, hogy megóvjon az időjárási viszonyoktól, hanem a sportos megjelenés is. Kiváló minőségű hímzései hívhatják fel a figyelmed erre a különleges márkára.

A Fjällräven eredetileg a hegymászók és a kényelmes túrafelszerelést kedvelők márkája, de napról napra kezdi meghódítani az egész világot. Ma már bárhol is sétálsz, biztosan te is látsz legalább egy ilyen táskát az utcákon. A Fjällräven márka nevét egyébként senki sem tudja helyesen kiejteni, de valahogy így kell: fjéllréven.

Skandináviában már nagyon népszerű, a streetstyle egyik legfontosabb eleme. Na de nézzünk egy kicsit a története mögé:

Sajnos évről-évre egyre több ember küzd mozgásszervi panaszokkal. Ez köszönhető a nagyvárosi életmódnak, hogy kényelmesen, mindenhová autóval járunk, a 8 vagy több órás irodai munkavégzésnek és a helytelen, egészségtelen életmódnak is.

Mely panaszok alakulhatnak ki a leggyakrabban irodai munka során?

·         Mozgásszervi panaszok: tarkó-, nyaki-, derék-, gerinc-, és hátfájdalom, fejfájás, látásromlás, szemszárazság, alsó végtagi visszeresség

·         Tartáshiba

Ha egy sokoldalú vízálló kabát után kutatsz éppen, akkor a legjobb helyen jársz. Ezt a HH kabátot nem csak vitorlázáskor tudod hordani, hanem a hétköznapokban és szabadidős tevékenységeidhez is kiváló választás. A HH Crew Midlayer kabát tökéletes védelmet nyújt a szél, víz és hideg ellen. A DWR-impregnáló technológiának és a hegesztett varrásnak köszönhetően 100%-an vízálló. Az állítható kézelők és csípőszegélyek által egyénileg tudod testreszabni ezt a kiváló vitorlás kabátot. A Regular-szabás kényelmesen illeszkedik a testedhez és teljes szabadságot biztosít a mozgáshoz.

Most bemutatjuk neked a Helly Hansen egyik legkedveltebb eső- és viharkabátját. A Helly Hansen Crew kabátot a tenger szerelmeseinek álmodták meg. Ezt a terméket első sorban olyan férfiaknak ajánljuk, akik gyakran tartózkodnak vizes, nyirkos környezetben és szeretnének állandó védelemben lenni.

A szuper-sokoldalú dzseki olyan formatervezéssel lett kialakítva, hogy nem csak vízközelben hordható, hanem szárazföldön is kiváló. A Helly Tech® technológiának köszönhetően az anyaga szélálló, vízálló és légáteresztő. A kabát csípőhosszú, magasított gallérja magas védelmet nyújt a hideg időjárás és szél ellen. A kabát hátulján elhelyezett ID versenyzseb igazán kedvelt a sport csapatok és klubok körében, mert könnyen látható és leolvasható az elhelyezett sorszám.

Magyarországon a XX. század elején a tengerentúli hoki és az európai foci keverékét, a bandyt (jéglabda) űzték szívesen, így ez a sportág tekinthető a jégkorong előfutárának.
1926-ban Budapesten adták át a kontinens legelső műjégpályáját, a városligeti létesítményt. 1925-ben játszották az első mérkőzést, amelyet a Magyar Hockey Club szervezett meg.
1937-ben tartották a bajnoki premiert, noha a válogatott már 1927-ben szerepelt az Eb-n és a III. helyet szerezte meg.

A tél beálltával sajnos egyre több szánkó-, sí-, és snowboard sérülésekről hallhatunk. A jeges, havas időjárás nemcsak a közlekedési balesetek számát növeli, de a téli sport szerelmeseit is eléri.

A síelés és snowboardozás számos veszélyt tartogathat, amennyiben túl gyorsan siklunk lefelé a sípályán, vagy ha nem vagyunk igazán gyakorlottak.

Melyek a leggyakoribb sérülések?

Egy nagyon érdekes sportról olvashatunk mostanában. Ez pedig nem más, mint a sellő úszás. A sport célja, hogy hazánkban divatot teremtsen egy új élmény is, amely az úszással köthető össze. Bár az úszás oktatás elemeit és gyakorlatait sajátíthatjuk el egy-egy órán, az elsődleges cél az örömteli és színes élmények, amelyeket igazi sellő ruhák által élhetünk át.

Téveszd meg a világot és varázsolj mosolyt az emberek arcára! Hasonló gondolatokkal alkotta meg két taiwan tervező lány ezeket Jump from paper táskákat, amelyek úgy néznek ki, mintha csak kivágtad volna őket egy képregényből.

Humor a legfontosabb dizájn

Ezek a lányok tele vannak energiával, kreatív ötletekkel és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél érdekesebb termékeket varázsoljanak, hiszen fő mottójuk az, hogy a humor a legfontosabb dizájn elem. Ezekkel a táskákkal pedig szeretnék felvidítani és boldogabbá tenni az emberek mindennapjait.

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy fárasztó nap után hazaérkezel a hidegből a meleg szobába. Bekészíted a pihe-puha takaródat és elindítod a kedvenc filmedet, miközben kortyolgatod az imádott forró italodat.

De! Azért vannak olyan téli programok, amiért érdemes kimozdulnod a hideg levegőre.

Lovasszánozás

Talán az egyik legmeghittebb és leggyönyörűbb családi program az a lovasszánozás. Képzeld el, ahogy a szeretetteiddel betakarózva, összebújva szelitek át a hegyeket, völgyeket, miközben gyönyörködtök a hóval borított tájban. Ez egy életre szóló élmény gyermekeknek és szüleiknek is.

Zakopane Lengyelország déli határánál fekszik. Míg északról a Gubalówka- hegy határolja, addig délről a Tátra. Hegyeinek és gyönyörű kilátásának köszönhetően télen-nyáron kedvelt úticél. Nyáron inkább a túrázók látogatják, míg télen a téli sportokat kedvelők. A síelés mellett van még lehetőség korcsolyázni, szánkózni, de akár sífutás is lehetséges. Magyarországtól kb. 300 km-re található ez a különleges kis város, kocsival 5-6 óra alatt lehet megtenni ezt az utat.
 
Mivel Zakopane egy igazi turistaparadicsom, így könnyű szállást találni, hiszen ha már ott vagyunk, láthatjuk, hogy akármerre is nézünk, mindenhol apartmanok és szállodák tömkelege található. De azért érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni a szállásfoglalást.

De miért is látogatják olyan sokan Zakopane-t?

December 22-én 14 órától már mi is pihenni fogunk.
 

De, addig, még a raktáron lévő termékeinkből tudsz válogatni, ha eljössz hozzánk személyesen.


Ezek vannak raktáron: https://www.sportplaza.hu/azonnal-atveheto

Itt tudod átvenni: 1031 Budapest, Silvánus sétány 47. 
Ezen a számon tudsz érdeklődni: 06 20 / 411-4999

Minden kedves vásárlónkat meglepjük valamilyen aprósággal, még így az utolsó pillanatokban. :)


Szeretettel várlak, ha még nem teljes a karácsonyi csomagod.
Biztos szeretnél lenni abban, hogy karácsony előtt megkapod az ajándéknak rendelt termékeket?

Mutatjuk a dátumokat márkák szerint!


  1. Carl Torsberg: a dec.19, 15:00 óráig beérkező megrendeléseket tudjuk kiszállítani, vagy dec.22. 14:00 óráig vehetőek át személyesen az üzletünkben.

  1. Helly Hansen: dec.13. éjfélig beérkező megrendeléseket (a rövid cikkszámok esetén pl: 10520-990) tudjuk kiszállítani, vagy dec.17. reggel 8:00ig beérkezett rendeléseket személyesen tudod átvenni dec. 21-én és 22-én 14:00 óráig.

Valóban 30 és 85% kedvezménnyel tudsz idén is Black Friday alkalmából vásárolni tőlünk.

Ha már tavaly is követtél minket, akkor már tudod, hogy nem viccelünk. Nem tegnap felárazott, majd ma leárazott üzletpolitikát folytatunk.


Erőt adnak, amikor rossz napunk van, vagy ráerősítenek egy erzésre bennünk. Vajon miért fordítanak arra energiát, pénz a sportmárkák, hogy motivációs üzeneteket készítsenek nekünk? Mert azt akarják, hogy tudjuk: a lehetetlen nem létezik!1. TOP4 sportos motivációs válogatásunk első helyén nem állhat más, mint az ADIDAS videója, amiben egy csapat futó, élsportolók, sztárok együtt haladnak az úton. A küzdelmeik, a hitük pedig nekünk is segíthet átlendülni azon a bizonyos holtponton!

https://www.youtube.com/watch?v=mzkEVV4Z6s4

Biztonságos, menő, és hasznos megoldás a Holjársz márka okosórája, amibe nyomkövetőt helyeztek el. Így bármikor meg tudják nézni a szülők a térképen, hogy éppen hol jár a gyermek.


GPS alapon működnek a Holjársz gyermekórák, így mindig pontosan meg lehet határozni, éppen hol jár a gyerek. Beépített mobiltelefonként is működik, bármikor fel is lehet hívni, mint egy sima mobiltelefonnal. Mikrofon is van benne, ami egy mobil alkalmazás segítségével aktiválható, ez azt jelenti, hogy bele is hallgathat, éppen mi történik az óra tulajdonosának közelében.


Természetesen a dátum és pontos idő kijelzője alapfunkció, és akár fitness alkalmazások és alvásfigyelő is aktiválható benne.

Sokkal könnyebben megy az edzés is, ha nem egyedül, hanem mondjuk párban végezhetjük, egy edzőtárssal,  ismerőssel, baráttal, vagy akár a szerelmünkkel. Három olyan egyszerű sportot mutatunk be, amit közösen, könnyedén el tudtok végezni.


Torna

Már rögtön a bemelegítést is végezhetitek együtt. Még csak az sem fontos, hogy teljesen azonos sportot folytassatok tovább, az alap gyakorlatokat könnyedén el tudjátok végezni. Kezdhettek nyújtással, guggolással, kar- és nyakkörzéssel, majd hajlításokkal és a lábak bemelegítésével folytathatjátok. Segíthettek is egymásnak a gyakorlatok ellenőrzésében, vagy teljesítésében! 

Ha fejtörést okoz, hogy hogyan vedd rá a gyermeked a sportra, vagy már meguntad a megszokott sportformákat, itt az idő, hogy felfedezzetek együtt újakat! Erre hozunk néhány tippet most!


A közös mozgás erősíti a kettőtök közötti kapcsolatot, hasznos időtöltés, és egészségesebbé tesz. Sokkal több minden kipróbálhattok együtt, ha sportról van szó, mint gondolnád.


1.      Séta a szabadban

Nem kell azonnal megváltanod a világot, a közös sportolás kezdődhet szépen, fokozatosan, egy nagyobb sétával is a szabadban. Ha nehéz rávenni, hogy kimozduljon a számítógép mellől, vagy letegye a telefont, tabletet, akkor fokozatosan, kis lépésekkel is kezdhettek. Először csak csalogasd ki a szabadba, egy rövid, tartalma félóra a kedvenc parkjában, játszóterén, vagy

Legyen laza, elegáns vagy inkább az a lényeg, hogy a legdivatosabb színben hord? Mi számít neked igazán? Mutatunk 4 személyiségtípust, és ajánlunk mellé 4 sapkát.


1.     A biztonságos

Ha neked a biztonság a legfontosabb és a praktikum, és olyan ruhadarabokat szeretsz hordani, amelyek kényelmesek és pont illenek ahhoz a szituációhoz majd, amiben felveszed őket, akkor ebbe a típusba tartozol.

Az idei trendszínek között lesz a megszokott őszi árnyalatok mellett a sötét- piros, kék és zöld. Nálunk világmárkák között válogathatsz, a legmenőbb színekben. Ha fejtörést okoz, milyen kabátban leszel a legdivatosabb, segítünk ezzel a cikkel.1.     Dögös, nőies és piros az Aigle őszi esőkabátja. Kifejezetten a hűvösebb, esős időkre találták ki. Szeszélyes, játékos mint az ősz, és vonzza a figyelmet. A viselője után biztosan megfordulnak az utcán a férfiak.

https://sportplaza.hu/37549-aigle-firstrain-r-esokabat

Ha azt hiszed, hogy a bakancsok már nem menők, tévedsz! 2018-ban is éppen olyan remekül illeszkednek a ruhatárunkba, mint 10, 20, vagy akár 30 évvel ezelőtt. Feldobhatunk vele egy farmert, egy csőnadrágot, vagy akár egy kisszoknyát is!

„Csúnya, de legalább meleg?”

Amikor bakancsra gondolsz, ne azok a nehéz, és rémesen meleg verziók jussanak eszedbe, amiket a legtöbb ember utált télen hordani, és csak azért vette fel, hogy ne fázzon a lába. Ma már a sportplaza.hu oldalon olyan bakancsokat találhatunk, amelyek feldobják az öltözékünket.

Világmárkák
Fontos, hogy sportolás alatt higiéniás szinten is védjük magunkat és családunkat. A mai blog cikkünkben összeszedtük nektek, hogy a sportolás során viselt ruhákat milyen módon lehet tisztítani, illetve mire kell figyelni, hogy ruháink sokáig megőrizzék jó minőségüket.

Tudnunk kell, hogy sportolás alatt és után is rengeteg folyadékot vesztünk, aminek nagy részét a ruhánk nyerik el. A kellemetlen szagok nagy része nem a természetes izzadás miatt van, hanem a bőrünkön lévő baktériumok, illetve a rossz minőségű anyagú ruhák találkozásakor keletkeznek, így érdemes mindig megfelelő és jó minőségű ruhát viselnünk, hogy elkerüljük a kellemetlen szagokat.

Válts gyorsan és egyszerűen klubkártyát, és vásárolj sokkal olcsóbban, akár féláron! Más előnye is van.


Adhatod ajándékba, vagy megtarthatod magadnak, pár kattintással igényelhető, kényelmes, és tényleg neked való, ha tudatosan vásárolsz, és szeretsz lecsapni a kedvezményekre.

Kártyát ezen a felületen igényelhetsz: https://sportplaza.hu/klubtagsag.

Vannak, akik kifejezetten ezekre utaznak, mert imádják, ha valamihez sokkal olcsóbban jutnak hozzá. Mások meg sem nézik őket, mert attól tartanak, ami utolsó darabos, az nem jó. Te hogy vagy ezzel?

Mi, a sportplaza.hu-n rendszeresen teszünk közzé utolsó darabos ruhákat, cipőket, eladó árut. Nem azért, mert ezek senkinek sem kellettek, hanem azért, mert már csak néhány darab van belőlük.

Ebben az esetben arról van szó, hogy tényleg az eredeti ár töredékéért kaphatod meg az adott árut.

Amikor egy ötperces feladat is órákig tart, vagy a koncentrációnk csökken a munkahelyen, érdemes elvégezni ezt a pár apró trükköt, hogy újra éberek lehessünk! Egy kis mozgás csodákra képes.
 
Vannak napok, amikor a kimerültség mindenkit utolér. Elkaphat a munkahelyen, ebéd után, vagy egy hosszabb monoton folyamat végén is akár. Ilyenkor érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat, hogy újra felfrissülhessünk!

Te szoktál blogokon sporthíreket olvasni, vagy inkább csak a híroldalakon? Van néhány tippünk arra, hogy milyen blogokat érdemes követned!


Amikor blogokat olvasol, új nézőpontokat ismerhetsz meg, olyamiről is szó eshet, amiben a hírekben nem, vagy ritkán. Kaphatsz személyes tanácsokat, vagy általános híreket. Mindenképpen hasznos időtöltés, ezért is javasoljuk, hogy fedezz fel te is magadnak minél több sport blogot! Persze a sportplaza.hu blogját se hagyd ki!

Nyár vége van, és itt az idő szétnézni, milyen őszi sportok közül választhatunk. Ez az az időszak, amikor még kimehetünk a szabadba, és élvezhetjük a friss levegőt, a hideg tél előtt.

1.       Túrára fel!
Igaz már kicsit hűvösebb lesz, mint a nyáron, de a szabadtéri túráknak még éppen megfelelő az őszi idő. Ha beszerezted a sportplaza.hu-n a felszereléseidet, egy kényelmes cipőt vagy bakancsot, szellőző ruhát és hátizsákot, akkor már csak ki kell választanod a megfelelő időpontot, és helyszínt. A fővárosban és annak környékén is számos túralehetőség adott, akár szervezett formában, vagy önállóan, kalandvágyból. A vidéki túrák, pedig igazi kincseket rejtenek magukban!

Sportos cuccok iskolakezdésre csajoknak!
 
Összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, ami nem hiányozhat neked sem az őszi iskolakezdéskor! Táskák, cipők, ruhák, nem csak sulihoz!
 
Passzol az őszi divathoz!
A https://sportplaza.hu/15575-mi-pac-tropical-floral-hatizsak-neon-black-hatizsak Mi-Pac Floral hátizsákot imádni fogod! Kényelmes, tartós, és sosem hagy cserben. Most ráadásul akciósan, azonnal vihető a sportplaza.hu-ról, csapj le rá, minél előbb!
 
Megbízható, erős, és cuki!
Ez a hátizsák aztán bírja majd a strapát! Ritka, hogy ettől a márkától, ilyen cuki darabot láthassunk. A név egyben ígéret is a minőségre ebben az esetben! Tudjuk, az már csak hab a tortán, hogy most ez is akciós! https://sportplaza.hu/12719-erlin16-hatizsak

Ezek a színek segítenek ellazulni!

A piros erőt sugároz, a sárga nyugtalanságot kelthet! De mi a helyzet a kékes és zöldes színekkel? Segítünk eligazodni a színek világában, hogy a legmegfelelőbb ruhadarabot válaszd a nyugodt kikapcsolódáshoz.

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy más hangulatod lesz egy jól megválasztott ingtől, vagy mondjuk, hogy sokkal jobb lett a kedved, miután a kedvenc ruhádba bújtál. Nem meglepő, hiszen a színek hatással vannak a hangulatunkra. Segítünk eligazodni ebben a világban, hogy ha legközelebb a ruhásszekrénybe nyúlsz, vagy új ruhát rendelnél a sportplaza.hu-ról, azt a darabot találd meg, ami jót tesz neked.

A nyár beköszöntével megkezdődött a fesztivál szezon is. De mit is érdemes ilyenkor felvenned?

Ilyenkor szeretnénk nagyon egyedien és menőn kinézni, bár ennyi nem elég ahhoz, hogy igazán komfortosan érezhesd magad. A ruhád legyen strapabíró, szellős, meleg, világos meg sötét is, hosszú és rövid is.

A balatoni éttermeket mi 3 kategóriába sorolnánk.

- Ínyenc

- Közepes árú

- Kisebb árú

Mid a 3 kategóriában mutatnánk 3-3 éttermet, amely elnyerte a tetszésünket.

Mi a különbség a hotel, panzió, apartman között?

Egy helyre gyűjtöttük melyik, miért jó. Így gyorsan, egyszerűen kiválaszthatja a család a neki legmegfelelőbb szállást.

Hotel

Általában drágább, mint a panzió, apartman, de ez lehet a legkomfortosabb választás adott esetben. A csillagok száma minőséget és egyben felszereltséget is jelölhet. A hotelek kiválasztására számos lehetőségünk van. Mérlegelhetünk közelség, ár, felszereltség, extrák, lehetőségek alapján. A szálláskereső oldalakon össze is hasonlíthatjuk ezeket. Ha családdal készülünk érdemes megnézni, mennyire családbarát a hely, a szobákban hány ágy van, van-e kényelmes lehetőség a kisebb gyermekek ellátására is.

Magyarországon rengeteg olyan hely van, amelyet még biztosan te sem fedeztél fel. Rejtélyes erdők, gyönyörű vízpartok, lélegzetelállító hegycsúcsok. A természeti adottságok mellett, rengeteg új várost, azok történetét és építészeti különlegességeit fedezheted fel. A Balaton és környéke az egyik legkedveltebb túracél, hiszen megannyi természeti meglepetést tartogat. Ha te is inkább a természetben túrázol, akkor szerezd be a megfelelő funkcionális ruházatot és vágj bele a következő programokba!

Nem kell bekötni, és nem lépsz rá!

Gyerekeknek is pofon egyszerű a használata! Gyorsan befűzöd, nem oldódik ki. Vízálló, kiváló fesztiválkellék, de akkor is jól jön, ha utálsz cipőt kötni.

Képtalálat a következőre: „shoeps”Képtalálat a következőre: „shoeps”Képtalálat a következőre: „shoeps”

Rémisztő a neve, de a használata barátságos. Annyira, hogy gyerekek mellé kifejezetten ajánljuk. Útmutatót is adunk a befűzéshez. Villámgyorsan megtanulod.

Ma már egyre nagyobb divatőrület, hogy nemcsak a télből a nyárba utazunk, hogy valahogy átvészeljük a mínusz fokokat, hanem nyáron is egyre többen választják az egzotikus uticélokat. Azzal viszont nem számolunk, hogy ez veszélyt is rejtegethet, amennyiben egzotikus helyet választunk ki nyaralás céljából. A kontinentális éghajlattól merőben eltérő klíma, az egyedi környezet számos fertőzésnek és betegségnek teremt melegágyat.  A legveszélyesebb és leggyakrabban előforduló betegségek: a moszkítók által terjesztett malária, a nem megfelelő higiénés viszonyokból adódó hastífusz és hepatitis A. De érdemes beoltatnunk magunkat hepatitis B, gennyes agyhártyagyulladás és sárgaláz ellen is. De nézzük is mely helyeken, mely betegséggel vigyázzunk:

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál. Erről a csodalatosbalaton.hu oldalon olvashatsz. Itt.

Strandlistát hozott össze a termalfurdo.hu:

Balatonakarattya – Gumirádli szabadstrand

Balatonberény – Csicsergő sétányi szabadstrand

Balatonboglár – Platán strand

Olyan dolgokat válogattunk össze, amik az ideális fesztiválozáshoz kellenek! Menők, kicsik, praktikusak!

1. Az övtáska, ami elég kicsi ahhoz, hogy belepakolj, mégsem zavar. Ha próbáltál már fesztiválozni hagyományos övtáskával, rájöhettél, nem egyszerű dolog. Nagy, nehéz és csúnya. Itt a megoldás, ami ezeknek az ellentéte, mégis bele tudod pakolni a legszükségesebb dolgokat! http://sportplaza.hu/7783-nike-eq-nike-lean-waistpack-osfm-pink-pow-black-ovtaska

Mit vegyek fel fesztiválra?

Segítünk kiválasztani azokat a darabokat a ruhatáradból, amik jól jöhetnek a fesztiválokhoz. Bepakolni sosem könnyű feladat.
Megesik, hogy egy egészhetes ruhatárat kell belepréselni egyetlen bőröndbe.Több mint ruhakapszula

Fehérneműk, de mindig dupla annyi, amennyi napra mész. Csajoknak melltartó, body, és egy olyan ruha, amit bármikor elő tudnak kapni,
ha étterembe kell menni vacsizni.

Használd „okoslistánkat” utazáshoz, nyaraláshoz, fesztiválhoz. Egyetlen perc alatt átfuthatod, biztonságot ad, nem kell kapkodnod, és gondolkodnod azon, mi marad otthon. Praktikus tanácsok!


Készíts ki 3 táskát. Legyen egy bőrönd, egy kisebb táska, ami mindig kéznél van, és 4-5 textil, papír vagy nejlon zacskó. Ez azért fontos, mert ha minden a megfelelő helyre kerül, gyorsan kéznél lesz, könnyű pakolni, és nem keveredik a többi holmival.

A kisebb szatyrok, táskák azért kellenek, hogy szétválogathasd a következők szerint a pakolnivalót: fürdőszobai kellékek, cipők, fehérneműk, szennyes, kütyük.

A Budapest közelében található tó számos látnivalót tartogat számodra, különösképp természeti értékei jelentősek. Ez a tó 5-6000 éves múlttal rendelkezik. Itt található az ország egyik legrégebbi természetvédelmi területe, az 1958-ben létrehozott Velencei-tavi Madárrezervátum.


Ha szeretnél ide eljönni, csak vízi járművel tudod megközelíteni ezt a helyet. Menetrendszerű járatok Agárdról indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja. Ha szeretsz bringázni, akkor érdemes a bicajodat is magaddal hozni, és tekerni egyet a tó körül.

- Ilyen ha Jump From Paper-ed van
 
2018 legmenőbb táskáit a Jump From Paper rakta össze. Bár külföldön még jobban pörög ez a trend, szépen lassan bekúszik a magyar divatvilágba is. Itthon vajon a trendi üzletasszonyok hordák majd, vagy az okos sulis lányok? Utcai, iskolai vagy üzleti divat lesz, randi kellék, esetleg fesztivál cucc?
 
A JFP táskák mesebeliek. Színesek, menők, és a formájuk, a vonalvezetésük teljesen olyan hatást kelt, mintha most léptél volna ki valamelyik mesefilmből. Beleférhet az iPaded, a laptopod, de helyet kaphat benne a papírzacskós uzsid, és a kartondobozos sminkszereid is.

Magyarország egyik legkedveltebb üdülőhelye a Balaton, hiszen az a mi magyar tengerünk és ha nyaralni szeretnénk, akkor pár óra alatt ott is lehetünk. Itt mindenki megtalálja a neki való programot, legyen szó családról, párokról, baráti társaságokról. Ha nem szeretnél lemaradni a különleges programokról, akkor szerezz be egy fürdőnadrágot vagy fürdőruhát, és irány a Balaton! Itt van pár programajánló:

 

Családoknak:

1. 2018. Június 9-10. Nemzetközi Regatta Siófokon

Kétnapos program kavalkád családoknak

 

2. 2018.június 9-17.

I. Levendula szedd magad napok (Levendula Birtok)

Ha kicsit szűkösebbre sikerült az idei nyár, vagy több családdal együtt szeretnél együtt vakációzni, akkor a legjobb megoldás a kempingezés.

Itt nem kell vagyonokat fizetned, mégis hatalmas élményben lehet részed és a családodnak egyaránt.

Hogy könnyebben tudj dönteni, felsorolunk pár szuper kemping lehetőséget:

Alsóörs - Európa Kemping

Az északi parton fekvő üdülőhely tökéletes választás családok számára. Számos élménymedence és aktív szabadidős lehetőség vár rátok.

A strandon gyermekmedence és csúszda gondoskodik a gyermekek jó hangulatáról.

A jó idő beköszöntével hamarosan a legnagyobb fesztiválok ideje is eljön. Ilyenkor szeretünk önfeledten bulizni, tombolni, kiadni a gőzt és szívesen ismerkedünk is.

Viszont sokaknak bosszúsággal is jár a fesztiválozás, hiszen vannak, akik kihasználják a tömeg adta lehetőséget és elteszik mások pénzét, telefonját és más értékeit.

Ez törvényszerű sajnos, hiszen ahol sok ember van, ott élnek is ezzel a lehetőséggel.

De ennek nem féltetlenül kell így lennie. Most felsorolunk pár tippet, hogy mire ügyelj fesztiválozás közben:

Ha Te is szívesen nyaralsz a Balatonnál, akkor ez a cikk neked szól. Szeretnénk neked kicsit bemutatni a Balaton északi partját, hogy melyik városokat érdemes meglátogatnod.

Zánka - a kiváló kirándulóhely

Ezt a kis községet Füredtől nyugatra találod meg, ahonnan különböző kirándulást szervezhetsz a családoddal. Itt található a Balaton-felvidék egyik legrégebbi temploma, amelyet a 12. században építettek. De ami ennél is érdekesebb, hogy Zánka és Monoszló között felmászhatunk a 337 méter magas hegyre, amely Hegyestűn található. Innen csodálatos kilátás tárulkozik a Balatonra.

Hamarosan beköszönt a kánikula, amikor is másra sem vágyunk, mint hogy vízpart közelében lehessünk. Ilyenkor nem tudjuk kreativitásunkat öltözködésben igazán megmutatni, hiszen csak egy fürdőalsót hordunk legtöbbször. Viszont ma már annyiféle short van, hogy könnyen ki tudod választani a saját stílusodat, lássuk is őket:

Az ultraviola (UV) sugárzás a látható fénynél rövidebb, de a röntgensugárzásnál hosszabb hullámhosszú elektromágneses sugárzás. Különböző káros hatásai lehetnek, ha hosszabb ideig, védelem nélkül tartózkodunk a napon mint a bőr gyorsabb öregedése, vagy bőrrák. Az UV sugarak ellen a napvédő krémek, a ruházat és a napszemüvegek védhetnek.

Napjainkban egyre nagyobb szükség van a szeretteinkre való odafigyelésre, folyamatos kapcsolattartásra, illetve a megnyugtató érzésre, hogy biztonságban tudhatjuk őket. A mai modern technológiának köszönhetően ez már egyetlen eszközzel megvalósítható.

Végre kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Az új évszak nem csak a természetben produkál változásokat, hanem belőlünk is kihozza a maximumot. Ilyenkor sokszor belekezdünk őrült diétákba, hirtelen belevágunk az edzésekbe, a gyors eredmény érdekében, viszont ez így nem helyes megoldás. Szervezetünket folyamatosan kell szoktatni a sportoláshoz és a diétához, ne válasszunk drasztikus megoldást!

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb, bár annál hasznosabb sport az a séta. Ha nincs időnk, esetleg keresünk különféle sportolási lehetőségre, akkor menjünk el sétálni. Ez a sportolási forma is elég ahhoz, hogy átmozgassuk izmainkat, felpezsdítsük a vérkeringésünket. Tegyük le az autót és sétáljunk el a piacra, a boltba, a természetbe. Élvezzük a friss levegőt, a napsütést a mozgás okozta felszabadító jó érzést. A rendszeres séta ajánlott mindenkinek, hiszen kevésbé terheli meg az ízületeinket, az izmainkat, és különböző jótékony hatásai vannak a szervezetünkre.

De melyek is ezek?

Ma már egyre jobban fejlődik a turizmus, ezáltal a turistautak, turistaházak felújítására is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Így egyre többen bátorkodnak nekiindulni rövidebb-hosszabb túráknak. Többnapos trekking, nomád vagy magashegyi túra...itthon is rengeteg lehetőség áll a túrázók előtt. De még az itthoni viszonylatban is fontos, hogy milyen lábbelivel indulunk útnak, hiszen mi sem szeretnénk, ha kellemetlen meglepetés érne minket.

Ha inkább csak rövid, könnyed sétákra indulunk, jók kiépített útvonalon, akkor ne vegyük fel a professzionális nehéz túrabakancsot, hiszen csak hátráltat minket a sétálásban.

Ha viszont a magasba vágyunk, sziklás, keményebb terepre, esetleg patakokon át, akkor ne félcipőben induljunk el, hanem egy robosztus túrabakancsban.

Sokszor előfordul, hogy kint napokig rossz idő van, fúj a szél, szakad az eső és ilyenkor tényleg csak akkor mozdulnánk ki, ha nagyon muszáj. De még sem ülhetünk otthon csak azért, mert rossz idő van. Ilyen esetre érdemes beszereznünk magunknak és gyerkőcünknek egy esőkabátot, kinézni egy programot és aztán elindulni.

De hová is lehet menni ilyen időben, ahol védve vagyunk?

Egyre többen döntenek az aktív pihenés mellett hétvégéken valamint nyaralás alatt is. Ha szeretnénk szép tájakat relatív gyorsan felfedezni, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy bicajra pattanunk és körbebringázzuk őket.A biciklizés a városi közlekedés mellet már egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, amely nem feltétlenül a teljesítménytúráról szól, hanem egyre inkább a látnivalók megtekintéséről és a kulináris élményekről.

A tavasz és az ősz a legideálisabb arra, hogy kimozduljunk túrázni, hiszen akkor nincs hőség, így nem fáradunk ki hamar egy-egy nagyobb túra során.

Ha még nem vagy profi túrázó, akkor ellátunk pár tanáccsal, hogy magabiztosabban mozdulj ki a természetbe.

Mit kellene felvennem?

Túrázás során az egyik legfontosabb szabály a réteges öltözködésben rejlik. Hiszen akkor folyamatosan szabályozni tudjuk a testhőmérsékletünket. Mindemellett ruházatunk legyen vízálló és lélegző. Az ideális öltözék három rétegből áll:

 A legtöbb sportról elmondható, hogy erősíti a szívet, de nincs ezek között a futás, valamint a foci. Kutatások támasztják alá ezt a tényt.

Ez egyik leghatékonyabb sport a szívbetegségek megelőzésére az ütős sportok, mint a tenisz, fallabda vagy a tollas.

 

Több mint 80.000 felnőtt közreműködésével készült egy tanulmány arról, mondja Charlie Foster oxfordi professzor, hogy:

A sport valóban meghosszabbítja az életet, viszont nem mindegy, milyen sportágat választunk.

Egy túravitorlázás nem csak annyiból áll, hogy belepattanunk a hajóba és már neki is vághatunk a hullámoknak. Mielőtt elindulunk egy túrakörútra, érdemes számtalan dolgot figyelembe vennünk, mint a hajó állapotát, az időjárást és hogy az utunk alaposan meg legyen tervezve.

Ha szezon elején állunk és épp az első túravitorlázást tervezzük, akkor érdemes alaposan átvizsgálni a hajónkat. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha egy hosszabb utat tervezünk, hisz nem szeretnénk ha a nyílt vízen érne minket meglepetés.

De kezdjük is a hajó részeivel, amelyek gyakran igényelnek ellenőrzést:

Hamarosan itt a jó idő, és már azon törjük a fejünket, hogy vajon milyen újabb ruhákat tudnánk beszerezni neked, amikben elkészítheted a legemlékezetesebb fotókat tavasszal és nyáron.

 

Tudjuk, hogy mennyire nehéz ruhát választanod, ha épp egy jelentősebb alkalomról van szó, legyen az randevú vagy hajózás a barátokkal.

2018- tól új szempontok alapján lesznek besorolva a hajóosztályok, amely a most elkészült Versenyrendelkezésekből derült ki.

A Hunsail.hu összefoglalta a legújabb változásokat.

Az utóbbi időben rengeteg fejlődésen ment keresztül a a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) versenyrendszere, de lássuk is melyek ezek:

Ismét büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk. Egyik legkreatívabb nemzet vagyunk, hiszen már megannyi mindent feltaláltunk és most itt egy újabb alkotás, amitől az állunk is leesik. Rengeteg találmányt köszönhet nekünk a világ, ilyen például a számítógép őse, a golyóstoll, továbbá a Rubik kocka és még sorolhatnám. Most itt egy újabb korszakalkotó magyar találmány, amely teljesen megváltoztatja a biciklizés élményét.

120 millió értékű kincset rabolt össze kevesebb mint egy év alatt a valaha élt leggazdagabb kalóz, aki a Forbes listája szerint Bellamy volt.

Amerikai kutatók azon dolgoznak, hogy megpróbálják kideríteni a DNS-vizsgálat alapján, hogy valóban Fekete Sam, a hírhedt kalóz maradványairól van-e szó, amelyet a 300 éve elsüllyedt hajóroncsban találtak meg Cape Codnál.

Legyen szó fiatalokról vagy idősebb korosztályról, ebből a lábbeliből biztosan találhatunk mindenkinél legalább egy párt.

A vitorlás cipő ma már nagy népszerűségnek örvend, és nem csak a hajózók körében. De vajon mióta van ez így?

A vitorlás cipőnek nagyon egyedi, jellegzetes dizájnja van, amely mindig felismerhető. Legtöbbször vászonból vagy bőrből készült, amelynek talpazatát úgy alakították ki, hogy a nyirkos, csúszós fedélzeten is képes legyen tapadni. Egyik legnagyszerűbb előnye, hogy nem hagy nyomot maga után a fedélzeten, így mindig tisztának láthatod a hajódat.  

El sem hinnéd, hogy mennyi jótékony hatása van a sportolásnak a szervezetünkre. Míg nálunk felnőtteknél segíti megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, a csontritkulást, a cukorbetegséget, valamint megszünteti az állandó fejfájást, stressz és gyomor- és bélrendszeri panaszokat, addig a gyermekeknél más területeken

fejti ki pozitív hatásait.Mivel egy gyermek folyamatos fejlődésen mennek keresztül, ezért fontos ügyelnünk arra, hogy ez megfelelő irányba történjen. Vegyük rá őt, hogy kezdjen el sportolni, hiszen rengeteg előnnyel, amelyek közül párat felsorolunk neked:

Softshell

A Softshell anyagnak légáteresztő tulajdonsága van, mindemelett rugalmas, kopásálló, és szélálló. Többféle vastagságú anyag létezik, különféle vízállósággal.

A Softshell-t (puha héj) ruhának is nevezzük, amelyet nagyon kényelmes viselni, könnyű benne mozogni és elbírja a könnyű esőzést is. A softshell anyag mégis inkább egy puhább, kopásálló, rugalmas szövet (membránnal vagy anélkül). Vízálló a polárral ellentétben, és légáteresztőbb, valamint melegebb is.Vastagabb és/vagy membrános verziói teljesen szélállóak, ezért szeretik a motorosok, biciklisek is, rugalmas, ezért pedig a hegymászók. A Softshell kabátok a külső vízálló héjkabátok és a polár pulóverek között foglal tehát helyet, részben ötvözve azok tulajdonságait.

Gyakori tévhit az, hogy csak akkor volt sikeres az edzésünk, ha másnapra gyötrelmes izomlázunk van. Izomláza már mindenkinek volt, így csak pár szóban mutatnám be ezt a jelenséget. A megterhelő fizikai aktivitás után jelentkezhet fél, egy, másfél, de akár két nappal később is. - Az, hogy mikor jelenik meg, nincs jelentősége. -

 

Egyesek szerint egy gyulladásos állapot, amit a láz szó is tükröz, míg angol nyelvűek izomérzékenységként, izomsérülékenységként vagy izommerevségként emlegetik. Edzés során az izmunk mikroszkopikus sérüléseket szenved el. Majd ezeket a sérüléseket a szervezetünk később meggyógyítja, és gyógyult izmunk egy picivel nagyobb lesz. Ahhoz, hogy látványosan megnőjön az izmunk, sok száz, ezer ilyen sérülést kell elszenvednie, ami hosszú évek kitartó munkája.

Ha most kezdtél el sportolni és nagy a lelkesedésed, akkor könnyen mértéktelenségbe csaphat át a dolog.

 

Gyakran az első pár alkalom után hatalmasat tud fejlődni az ember, főleg akkor, ha már korábban is sportoltunk. A lelkesedés okai lehet a hirtelen sokkal jobb közérzet,

valamint a megnőtt izomtömeg. Ám, tudni kell megállni, mert pár héten belül, könnyen túledzettség lehet a vége.

 

A túledzettség tünetei lehetnek:

Alapvetően két típust különbözetünk meg.

A fejhallgatót és a fülhallgatót.

 

A fejhallgató az egész fület körbeöleli, míg a fülhallgatót a hallójáratodba dugod be.

Ismertebb hazai testépítőkön a Beats by Dr. Dre termékei vannak, illetve Majka is ezt a márkát preferálja. (nem fizetett reklám)

Az edzőteremben való edzés egyre népszerűbb, de ez nem mindig volt így. A 60-as években csak egy nagyon szűk réteg járt súlyzós edzést végezni. Arnold Schwarzenegger 1968-ban költözött ki Amerikába. Az 1969-es Hercules New Yorkban című filmben sokkolta az izmaival a közönséget és szélesebb körben

tudta népszerűsíteni a súlyzós edzést.

 

Arnoldnak köszönhetjük azt, hogy manapság ennyi embert érdekel az edzőterembe való járás.

 

Ám az edzőtermi látogatásnak vannak írott és íratlan szabályai!

A fogyáshoz 2 dolog szükséges:

 

1.) Megfelelő kalóriabevitel

2.) Aerob mozgásforma

Kezdjük a másodikkal, a mozgással. Kétféle mozgásforma van, az aerob és az anaerob.

Minden évben elérkezik a síszezon, amikor is rengetegen indulunk útnak, hogy szép környezetben sportolhassunk.

Viszont nagyon fontos, hogy épen és egészségesen térjünk haza, ezért nem árt tisztában lenni pár dologgal, amelyek a biztonságos síelésre vonatkoznak:

Az úszás az egyik legrégebbi mozgásformánk. Mindemellett kellemes időtöltés, kikapcsolódás és pihentető sport.

Akik rendszeresen járnak úszni, tudják, hogy milyen  pozitív hatással  bír a szervezetünkre a vízben való mozgás.

Nézzük, melyek az úszás jótékony hatásai:

Levi Strauss 1829-ben született Németországban. Anyjával és két nővérével, 18 éves korában hajózott ki az Egyesült Államokba. Miután megkapta az állampolgárságot,

már Levinek hívta magát. Eredeti neve Löb Strauss volt. San Franciscóban ruházati üzletet nyitott. Egy Jacob Davis nevű szabónak köszönheti a világhírnevet, hiszen ő

levelet írt neki az új tervezéséről, így végül a szegecsekkel megerősített nadrágok által lett ismert.

# Kevés lesz? - Valakit kifelejtettél?

Gyakran előfordul az, hogy karácsony előtt még az utolsó pillanatban vennünk kell egy plusz ajándékot, mert pl. megtudtuk, hogy a szerettünk értékesebb ajándékot ad, mint amit megbeszéltünk.

Veled is fordult már elő ilyen?

Gyakori Kérdések a sportolással kapcsolatban II. rész

 

7.) Mit szedjek?

 

- Hangyát :)

 

Viccet félretéve.

A sportoláshoz elengedhetetlen a fehérje. Bármilyen izomtevékenységet végzel, ahhoz kell a fehérje. Szinte lehetetlen bevinni a megfelelő fehérje adagot, így kell a táplálékkiegészítő. Tejsavó fehérje koncentrátumot vagy izolátumot ajánlom neked, ha nem vagy laktóz érzékeny. Legalább napi 1 adagot fogyassz el napközben.

Az izom működéséhez szénhidrát is

Biztos szeretne lenni abban, hogy karácsony előtt megkapja e az ajándéknak rendelt termékeket?

Kérjük a lenti információk figyelembe vételét mielőtt megrendelését véglegesítené.

Utolsó megrendelési dátumok a garantált karácsony előtti ( dec.22 ) kiszállításért főbb márkáinknál:

Összeszedtük a leggyakoribb sportolással kapcsolatos kérdéseiteket:

 

1.) 30 éves vagyok és még soha sem sportoltam. Nem túl késő elkezdenem?

- Nem!

Ebben a videóban Ronnie Coleman 52 éves:

https://www.youtube.com/watch?v=73lnC8dxWFM

 

Ebben a videóban Arnold Schwarzenegger 69 éves:

https://www.youtube.com/watch?v=oVb5TPL5KuQ

Softshell vagy Hardshell?

 

Ez a kérdés még sokszor a tapasztaltabb túrázókat is zavarba ejtheti, ezért is szeretnénk most tisztába tenni, hogy melyik, milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Amikor túrázáshoz szeretnénk kabátot venni, akkor a design és a szín helyett természetesen a várható túra nehézségét, a beígért csapadékmennyiséget és a további időjárási viszonyokat vesszük figyelembe.

 

A hangsúly a réteges öltözködésen van. Három réteg elegendő ahhoz, hogy ne fázzunk és ne is akadályozzon minket a mozgásban.

 

De melyik ez a három réteg?

 

1. Az aláöltözet

2. A melegítő/közép réteg

3. A síkabát, sínadrág+kiegészítők

Azért mert vége a nyárnak, még nem kell lemondanod a fesztiválokról és a felejthetetlen élményekről!

Nézz ki egy téli programot a pároddal, barátaiddal és utazzatok el legalább egy hétvégére.

Néha ki kell szakadni a szürke hétköznapokból és el kell tudni lazulni, hogy aztán újult erővel végezhesd el a teendőidet.

Beköszöntött a hideg és még nincs kabátod?

Síelni mennél és nem akarsz fagyoskodni?

5-7 napig az ágyat nyomni betegen nem egy kellemes érzés. Azon túl, hogy kiesel a munkából még gyógyszerre is költeni kell.

A főnököd sem díjazza azt, ha beteg leszel Black Friday vagy karácsony előtt, pont akkor amikor a legnagyobb hajtás van.

Persze a vírusos megbetegedéseket nem biztos, hogy el tudod kerülni, de ha nincs legyengülve a szervezeted a nem megfelelő öltözet miatt, akkor legalább adsz magadnak egy esélyt.

Nekünk fontos a vásárlóink egészsége!

Egy kis személyes élmény: A testvérem barátja sokáig egy Columbia üzletben dolgozott, és egy rokonunk pedig, amikor megkérdezte tőle, hogy hol dolgozik, elcsodálkozott, hogy mit is keres ő Kolumbiában?!

Nos a Columbia márkának semmi köze az Egyenlítőnél fekvő dél-amerikai országhoz.

 

A Columbia Sportswear Company valójában egy 1938-ban az Egyesült államok északnyugati részén, az Oregon államban alapított családi cég, nevét pedig az ott csörgedező Columbia folyóról kapta.

A svájci származású kalandvágyó fiatal, Thomas Meyer, 20 évesen Ibizán próbált szerencsét, ahol trikókat kezdett el árulni a tengerparton, hogy legyen miből megélnie.

A cég megalapítása pedig teljes mértékben a véletlennek köszönhető. A fiatal svájci ifjúnak  közel 3000 darab használt farmer maradt a nyakán, amelyhez olcsón jutott hozzá,

így hát jó üzletnek találta. Ő azonban nem esett pánikba, hanem ollót ragadt a kezébe és elkezdte szétvagdosni a farmereket, majd a különböző darabokat összevarrogatta dzseki formájában.

Ugye Te is érzékeled, hogy napról napra egyre hidegebb van? Előzd meg a bajt és töltsd fel a ruhatáradat már most Columbia ruhákkal, amelyek a legjobb technológiával készülnek, hogy minden időjárási viszonyban megóvhassák az egészségedet.

 

Megmutatunk neked 12 Columbia technológát:

Beköszöntött az ősz, így sajnos vége a pezsgő, színes, meleg nyári napoknak. De ne csüggedj, dobd fel a szürke hétköznapokat különféle aerobik órákkal, ahol nem csak felfrissülsz és hozzájárulsz az egészséged megőrzéshez, de a társaság és a zene is elfeledteti veled a tél közeledtét.

Télen is lehet futni. Télen is igényli a szervezeted a mozgást. Futhatsz teremben és futhatsz a szabadban is.

 

Mi most az előbbivel fogunk foglalkozni.

 

Télen nagyon ügyelni kell a helyes bemelegítésre, jobban, mint nyáron. A hideg időben szánj több időt az izmok/ízületek bemelegítésére!

A be nem melegített és kihűlt ízületek, valamint izmok balesetveszélyesek. Télen nehezebb a testrészeinket melegen tartani, mint nyáron, így a hideg időszakban gondosan ügyeljünk arra, hogy minden fontos kiegészítőt beszerezzünk.

Nagyon fontos a megfelelő futócipő - halljuk ezt sokszor, viszont ennek a kijelentésnek nem tudjuk az indokát.

Két nagy részre lehet bontani ezt a témakört.

 

Kezdőkre és haladókra.

 

Mi most a kezdő futókhoz szólunk.

Veled is előfordult már, hogy az eső tönkretette a frizurád?

Te is fáztál már meg, miután alaposan eláztál?

 

Ha szeretnéd elkerülni ezeket a problémákat, akkor legyél előrelátó és szerezz be már most egy praktikus esőkabátot.

 

Miért vásárolj esőkabátot?

Nemrég kaptunk mi is az Adidas futócipőjéből a Springblade-ből.

Tegnap megmutattuk a törzsvásárlóinknak, akik szinte egytől-egyik első kézbevételkor csak vakarták a fejüket.

Nem tudták hovatenni.

 

Elhoztunk egy különleges márkát, amelyet szeretnénk Neked röviden bemutatni.

Ez pedig nem más, mint a Desigual márka.

De miért is olyan különleges?


A Helly Hansen csaknem másfél évszázados tradícióit a mai napig őrzi. A márka folyamatos innovációkkal rukkol elő a világpiacon és póló divat terén is rendre maradandót tud alkotni.

A Helly Hansen pólók női és férfi kategóriában is hasonló védjegyekkel büszkélkedhetnek. A klasszikus Helly stílus minden termékre jellemző.

A visszafogott eleganciát sugalló rövid ujjúk diszkréten jelenítik meg a logót, a puha, kényelmes pamut és poliészter anyagok a könnyített anyagösszetétellel a nap minden percében komfortérzetet keltenek bennünk.

The Rock megajándékozott téged egy 10%-os kuponnal, ami felhasználható szeptember 29-ig.
Kód: FOCUS

Legutóbb a Baywatch 2017 című filmben viselték ezt a márkát a színészek. Erről képeket itt találsz:

https://www.underarmour.com/en-hu/baywatch/g/33i8

Ha Dwayne Douglas „The Rock” Johnsonnak (színész, testépítő és profi pankrátor) tökéletes az Under Armour ruhamárka, akkor neked is lesz!

Ismered az érzést, amikor reggel elindulsz még hideg van, délután pedig amikor hazaérsz már meleg? Neked is nyűg olyankor a pulcsidat, kabátodat magaddal cipelni?

A szeszélyes, őszi időjárásra megoldás lehet egy mellény.

 

5 ok, amiért mellényt kéne viselned:

A Primaloft anyagot az 1980-as években fejlesztették ki az amerikai hadsereg részére, hogy a tollból készült hálózsákoknak, munkaruháknak legyen egy szintetikus alternatívájuk.

Ennek a hőszigetelő anyagnak a tulajdonságai megegyeznek a toll adottságaival, mint súly, tömörség és melegen tartás.

De miért jobb a PrimaLoft anyag a tollnál?

Sokan nem tudtátok vagy csak találgattatok, hogy vajon a Heavy Tools magyar márka-e vagy sem.

Szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba és elmesélni Nektek a valódi történetét a márkának.

 

Igen! A Heavy Tools egy magyar márka, amely már Európa szerte elismert nevet szerzett a sportpiacon, és amire mi magyarok igazán büszkék lehetünk.

 

Viszont abban is rejlik némi igazság, hogy a Heavy Tools gyökerei külföldről származnak, hiszen 1988-ban, mikor elindult a vállalkozás Ausztriában, a Heid városban élő Feldtänzer fivérek saját maguknak és barátaik számára szörf-deszkákat kezdtek el gyártani, melynek a Heavy Tools nevet adták.

Sajnáljuk, de hibáztunk.

Sajnos elnéztük a rendelést. Csak 1-1 téli Helly Hansen bakancsot akartunk rendelni, de a program hibája miatt sokkal többet rendeltünk.

Visszamondani pedig nem akarjuk a megrendelést, mert mi “nem olyan családból származunk”. - Bendegúz mondta az Indul a Bakterházban című filmben

TBS -  A sport, szabadidő és tengeri hajós lábbelik, technikai és ortopédiai ismereteire alapozva

 

A TBS egy francia márka, melyet 1978-ban alapítottak Franciaországban. Ő volt az első cipőgyártó, aki ortopédiai koncepció alapján fejlesztette a lábbeliket. Továbbá tervezéskor figyelembe vették, hogy a nőknek és a férfiaknak eltérő anatómiájú a lábuk mint pl: a talpív hajlásszöge, boltív alátámasztása stb.

Ma beköszöntött a hideg, a kedvenc színűnk pedig a fehér.

Így White Day Sale napot tartunk.

Kitaláltunk a fehér színű Carl Torsberg pulcsikra egy nagyon kedvező árat.

A The North Face outdoor brand márkát az 1877-ben alapított norvég Helly Hansen követte.

 

A cég alapítója és névadója egy hajóskapitány, Helly Juell Hansen, aki feleségével együtt a tengerészeit szerette volna megvédeni, így elkezdtek együtt viaszosvászon nadrágokat, kabátokat és viharkalapokat készíteni. A lenmagolajjal átitatott vászon tökéletes alapanyagnak bizonyult, mindemelett vízleptergetővé vált, így ezt az eljárást szabadalmaztatták. 1878-ban kitüntetést kaptak a párizsi expón, majd elkezdték külföldön is árulni.

Utolsó ajánlatunk. Ezzel az ajánlattal le is zárjuk az iskolatáska szezont!

Ha még nem vásároltad meg a sulitáskát, akkor ezzel a kihagyhatatlan ajánlattal kedveskedünk:

18 ml-es vegán mosóparfümöt adunk 15.000 Ft feletti vásárlás esetén, 590 Ft értékben. 
 
Demon Screw Driver Tool csavarhúzót adunk 25.000 Ft feletti vásárlás esetén, 3.000 Ft értékben.

 

Elasztikus szilikon cipőfűzők az idei nyár legnagyobb őrülete!

Állandóan kibomlik a cipőfűződ, duplán kell, megkösd, hogy úgy maradjon, túl szoros, túl laza, össze-vissza lóg, nem tudja még bekötni a gyerek?

Ennek most vége, mától elfelejtheted a hagyományos cipőfűzőket!

Ne bajlódj tovább a cipőfűződ bekötésével, Csak beleugrassz a cipődbe és már mehetsz is!

 

Egészen elképesztő ajándékunk van számodra!

A tavasz eddigi legjobb ajánlata a mostani!

Vásárold meg most kedvenc Helly Hansen cipődet a nyárra és válassz hozzá AJÁNDÉKBA egy 10.990 FT értékű pólót a legújabb kollekcióból!

 Carl Torsberg rajongók figyelem!

 

Folyamatosan érkeznek a legújabb Carl Torsberg kollekció darabjai!

A Sportpláza mindig kényezteti a vásárlóit, és különösen odafigyel az egyedi igényekre. A maximális vásárlói elégedettségre törekszünk mindig, így éppen ezért teljesen megújult és korszerűbb lett a webáruházunk!


Az eddig is meggyőző választékunk még tovább bővült! Új a külső, áttekinthetőbb a kínálatunk! Gyorsabban választhatod ki a saját feltételeidhez és igényeidhez igazított termékeket! Könnyebben kereshetsz a naponta bővülő és változó kollekciónkban, ahol garantáltan megtalálod azokat a termékeket, amire az életben csak szükség lehet. Temérdek stílus, funkció és felhasználási terület között válogathatsz kedvedre.

Vedd könnyedén, vedd a neten! A sportplaza.hu mindig nyitva van, bármikor vásárolhatsz. Nálunk garantáltan eredeti terméket vásárolsz és garanciát vállalunk rá!


Ismét 2 új márka a Sportpláza amúgy is nagyon igényes kínálatában!

Nagyon felkészültünk az idei őszi-téli szezonra! Angol márkákkal erősítjük a Sportplázában elérhető termékek sorát. Ha valahol, akkor Angliában biztosan sokat tudnak az esőről és a csapadékos időjárásról. Éppen ezért két olyan új márka idei őszi kollekciójából válogathatsz most kedvedre, amelyben mindent megtalálhatsz magadnak, a párodnak, sőt, az egész családnak. A Sportpláza örömmel mutatja be folyamatosan bővülő kínálatában az alábbi márkákat:

Dare2Be

Az újításainak köszönhetően a D2B izgalmas ruházati kollekcióval teremt olyan trendet, amelyet sokan azonnal követnek. Küldetésük, hogy egy olyan termék skálát hozzanak létre minden szezonban, amelyet az egyik lehető legjobb ár/érték arányú sportruházataként tartunk számon napjainkban. A D2B a világon, több mint 65 országban értékesíti a termékeit, amelyekkel meghatározó szereplőként öltözteti az élni szerető, aktív emberek ezreit. A D2B ruházat kifejezetten sportos és számos sportágat fed le kínálatával a kerékpározástól a futáson keresztül egészen a havas sportokig.

Az eddigi kedvező nemzetközi tapasztalatok alapján a Sportpláza örömmel bővítette kínálatát a D2B termékeivel.


Milyen a jó lábbeli?

A lábbelik terén is más kívánalmakat támaszt már mostanság a változó időjárás. A nyári könnyű és laza viseletet a lábunkon a zárt és melegebb cipők váltják le, és lassan előkerülnek a vízzel és sárral is könnyen boldoguló átmeneti cipők. A divatos gumicsizmák ilyenkor jönnek jól a hölgyeknek, amiben érdemes odafigyelni a melegebb zoknik használatára. A férfiember szerintünk gumicsizmát csak vadászaton, horgászaton és az állattartáskor viseljen, és talán még kutyasétáltatáskor.

A vízálló lélegző cipők napjainkban mentesítenek bennünket attól, hogy átázott lábbeliket viseljünk az élet bármely területén. Sportoláshoz éppen úgy, mint a szorgos munkanapokon viseljünk az évszak kívánalmainak megfelelő lábbelit, amiben úgy marad szárazon a lábunk, hogy eközben nincs gondunk az esőre, vizes fűre, vagy éppen a sárra. A csúszós, nedves terepen stabilabb a lépésünk, ha a cipőnk talpa megfelelően bordázott és így csökkenti a csúszkálást és nehezebb haladást. Jó ha a lábbelink szára magasabb, mint egy félcipőé, mert így jobban tartja a bokánkat és biztosabb lesz a járásunk, főleg ha aktív életet élünk. A lábbelik ápolása akkor is fontos lehet a komfort és az élettartam miatt, ha azok különben már alapból jól bírják az őszi megváltozott időjárás viszontagságait.


Milyen ruházatot viselj ősszel? Mit vásárolj az új szezon kezdetén?

Itt van az ősz, itt van újra! Ilyenkor természetes módon mindenki kénytelen megváltoztatni az öltözködési szokásait, hiszen az új évszak számos előnye mellett, bizony elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk a hűvösebbre forduló időjárás követelte igényekkel. A réteges öltözködés fontosságát már mindenki nagyon jól ismeri. De vajon az is köztudott, hogy mit érdemes vásárolni és hogyan?

Tudjuk, hogy mindig sokat adtál magadra, kínosan ügyelsz a tisztaságodra és ez így helyes. Ügyesen felkészültél az őszi-téli szezonra és jó esetben már beszerezted a Sportplázából a technikai ruházatod, és cipőidet is. Az élet szép és minden rendben van. De hogyan kell, és érdemes a speciális ruházatod tisztítani? Jönnek a Sportpláza hasznos tanácsai!

Az nem életszerű, hogy a vidám és gondtalan használat során mindig tiszta marad az összes cuccunk. A megfelelő tisztítás és karbantartás annál is inkább fontos szerepet kap az őszi-téli szezonban, mert olyan környezeti hatásokkal kell együtt élnünk, mint a sok csapadék, szél, és hideg.

A Sportpláza meggyőző kínálatában mindent könnyen megtalálsz, amire a hétköznapi, vagy a sportos életedben csak szükség lehet. A neves világmárkákból összeállított választékunk számos nagynevű, és méltán népszerű márkát is felvonultat. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon a Sportpláza kínálja a legnagyobb választékot a kizárólag itt vásárolható Carl Torsberg termékekből.

X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA