... Hírek / Magazin
 
 
  A sportruházati szakértőd, már 14 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Hírek / Magazin

Black Friday kedvezmények 4 napon át

10-50% kedvezmény idén is több száz termékre.
Az akció vasárnap estig elérhető, ne maradj le!

A Columbia immár több mint 10 éve mutatta be az Omni-Heat® hővisszaverő technológiát termékeiben, mely egyedülálló újításnak számított és ma is széles körben használatos kabátokban, bakancsokban.

Az Omni Heat® technológiával készült termékek kiválóan szigetelnek a hideg ellen mert a ruházati szegmensben alkalmazott egyik legmagasabb grammonkénti hőmegtartást biztosítják.

A technológiát tovább fejlesztve idén jelent meg az Omni-Heat® Infinity, mely sűrű mintázatával még intenzívebb hővisszaverő tulajdonsággal rendelkezik, miközben tökéletesen szellőzik. Jellegzetes csillógó aranyszínű mintázatáról könnyű felismerni. Csak a
kkor meleg, amikor szeretnénk....

Keresd meg te is kedvenc terméked és tapasztald meg, hogy az Omni-Heat® Infinity tényleg aranyat ér a hidegben!
https://sportplaza.hu/columbia
Lassan, de magabiztosan érkezett meg az ősz… Az első hidegfrontokkal szembesülve, az az ember legnagyobb dilemmája, hogyan öltözködjön. Ahogy igaz ez a hétköznapi viseletre, úgy okoz fejtörést a kerékpáros ruházat kiválasztása kapcsán is. A levegő lehűlése és az esőzések megszaporodása sokakat elriaszthat a két kerékre pattanástól, még akkor is, ha egyébként szívesen teker valaki. Kerékpáros berkekben ezzel szemben úgy tartják, hogy nincs rossz idő, ha megfelelő a ruházatunk. Tehát az őszi borús idő nem kell, hogy a bicajos szezon végét jelentse, ha ésszerűen öltözködünk fel, és ügyelünk pár fontos részletre!

A SportPlaza.hu immár 12 éve inult útjára, mely során nagy örömünkre rengeteg elégedett vásárlót "ruházhattunk fel".

Idén is elfújjuk sportuházati webáruházunk tortáján a szülinapi gyertyákat, melyre ezúttal is egy meglepetéssel készültünk!

12. Szülinapunk alkalmából egy 20% kedvezményre jogosító kupont indítunk útjára, melyet 12 napig válthatsz be (október 18-ig) minden teljes áras termék vásrlása esetén, minimum 20.000 Ft vásárlási érték esetén.

Kuponkód: 12SZULI

A kupont a kosárban tudod aktiválniegy alkalommal a megjelölt dátumig.

Használd ki a lehetőséget és szerezd meg kedvenc termékedet most szülinapi kedvezménnyel! 4 jó ok, hogy miért fussunk zenével

A zenének sok jótékony hatása van, sok mindenen átsegít, mindig ott van veled, bármikor nyúlhatsz hozzá segítségül. Megérti az érzelmeid és mindig olyan hangulatot teremt, amilyenre szükséged van. Igaz ez a futókra is hiszen többségük szintén fülhallgatót hord futás közben. Nézzük miért hasznos, ha a zenehallgatást egy felfrissítő futással kombináljuk.

Amikor a sárkányeregetésre gondolunk, legtöbbünknek visszaköszönnek a gyerekkori emlékei: zsírpapír, színes ceruza és persze a Technokol ragasztó szaga. Az izgalom, hogy fog-e a sárkány repülni, és a töprengés, hogy milyen színekből rakjuk össze a farkát. Manapság már rengeteg szín és forma közül lehet választani, és a modern kialakításoknak köszönhetően már nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is élvezhetik ezt a kiváló szabadidős tevékenységet.

A Budai-hegység rejtett ösvényei

A fővárosi kirándulók fülében ismerősen cseng a Budai-hegység neve és ilyenkor mindig a tömeg, a Normafa vagy épp az unalomig ismert utak jutnak eszünkbe. Ezúttal megpróbálunk egy kicsit kitekinteni és olyan útvonalakat ajánlani, amik egyaránt nyújtanak újdonságot és némi reményt a kikapcsolódásra, távol a város zajaitól.

Rengeteg termék esetében feltűnhet, hogy nincs magyarra fordítva, miközben mindenki úgy veszi, mint aki tudja (vagy mintha tudná) mi mire való, és mit is jelent. Ilyen a softshell kifejezés is, amiről sokaknak van elképzelésük mit is takar, de most mi is igyekszünk mégis körvonalazni és pontosítani jelentését.

Ha kempingezésről beszélünk, az embernek óhatatlanul a balatoni kempingek jutnak eszébe. Gyermekkorunk emlékeiben megfakult, de akkor évről-évre visszatérő nyári tábora sokunknak ide kötődik, akár sátorban, akár bungallókban töltöttük itt ezeket a heteket. A Balaton körül jelenleg is csaknem húsz kemping várja a pihenni vágyó nyaralókat. Ugyanakkor szerte az országban több, mint kétszáz kemping található, elsősorban főbb tavaink körül, illetve kedvelt kirándulóhelyek közvetlen környezetében. A környező országokban pedig kedvelt célpontok a horvát tengerpartok, az Alacsony-Tátra vagy Szlovéniában a Júlia-Alpok.

A manapság méltán népszerű stand up paddle, azaz a SUP számos aktív kikapcsolódásra kínál lehetőséget. Evezhetünk vele állva SUP evezővel vagy ülve kajak evezővel, de akár hason fekve a kezünkkel is hathatjuk, mint egy szörfön. Egyes típusokra szörfvitorlázat is tehető, így kiváló strandszörfözésre is. Számtalan használati lehetősége közül az egyik legnépszerűbb manapság a SUP jóga. 

A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12,5 m hosszú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít. A különböző színű sárkányfejek, farkak, hajótestek, mezek és a dobok ütemes ritmusa garantálják a látványt és a felejthetetlen élményt a 20 fős legénység számára. A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik, és egy 2000 éves legenda kapcsolódik hozzá.

Nyári bobpályák nagyjából azóta léteznek a világon, amióta a sífelvonók, utóbbiak üzemeltetői ugyanis szerették volna a lehetőségekhez mérten maximálisan kihasználni a nyári időszakot is. Ilyenkor azok is előszeretettel hódolnak az izgalmas sportoknak, akik télen a szoba melegét és a bekuckózós filmnézést választják. 
Ha bárki nyári kikapcsolódást tervez, és élvezi a száguldást, a bobozás kiváló program lehet. Magyarország legmenőbb pályáin akár Balatoni panoráma, erdei környezet, alpesi életérzés, és kivilágított, különleges esti siklás vár ránk. Nézzük, hol érdemes belekóstolni a bobos kalandokba!

A nyári hőségben legtöbben a vízparton, strandon, vagy otthon a légkondicionált szobában keresnek menedéket a magas hőmérséklet elől, pedig egy hegyi, vagy erdei túra is szuper választás lehet, ha kerülnénk a napsugarakat. A magasabban fekvő területeken eleve hűvösebb a levegő, a fák árnyéka pedig még kellemesebbé teszi a hőérzetet, így a kánikula ellenére sem kell feltétlenül lemondanunk a mozgás öröméről. Indulás előtt fontos ugyanakkor figyelembe vennünk az időjárási körülményeket, hiszen természetesen más felszerelésre lesz szükségünk egy nyári túrázás során, mint a hűvösebb évszakokban.

Tengerparton, tó- vagy folyóparton egyre többször látunk embereket, amint állva eveznek egy deszkán. Az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert a „SUP-olás”, mint a vízi kikapcsolódás egy új formája. A SUP a Stand Up Paddle rövidítése, ami nagyjából annyit jelen, hogy állva evezés. A szörfhöz hasonlóan a SUP is esetén is egy deszkán állunk, azonban itt evezővel hajtjuk magunkat előre. A SUP deszkák a nagyobb méretüknek köszönhetően jóval stabilabbak mint a hullámlovas vagy windsurf deszkák, így könnyebb és kényelmesebb egyensúlyozást tesznek lehetővé. Ezáltal jóval szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé a vízi sportolás új lehetőségét.

Talán keresve sem találnánk ikonikusabb nyári ruhadarabot a bikininél. Minden nő szekrényében ott lóg legalább egy, de inkább több, sokan azonban nem is gondolnátok, milyen botrányos ruhadarab volt egykor a kétrészes fürdőruha. A bikinihez rengeteg sztori és divattörténelmi pillanat fűződik, nem egy színésznő karrierjét indította be egy-egy jelenet, ahol ez az aprócska ruhadarab volt csak rajta. Na de mi köze a bikininek az atombomba kísérletekhez? Milyen filmben, és ki tette végérvényesen népszerűvé a falatnyi ruhadarabot? Íme néhány érdekesség a nyár legnépszerűbb ruhadarabjáról, a bikiniről.

Aki gyerekként részt vett kajak- vagy kenutúrán, bármilyen vízi kiránduláson, egész életére szóló élményeket szerzett. A vándortáborok vadregényes világa, Fekete István Tüskevárát megidéző hangulat semmihez sem hasonlítható. A vízi túrák remek kalandot jelentenek akár előre megtervezett útvonalon haladunk, de fix pontból indulva és ugyanoda érkezve is kiváló időtöltés. Ha rendelkezünk valamennyi vízi jártassággal akár családilag is nekiindulhatunk, persze a mentőmellényről akkor sem szabad megfeledkezni! Ha megvan a kalandvágy, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a leginkább testhezálló útvonalat. Ehhez megpróbálunk némi segítséget nyújtani most egy kis ajánlóval.

Génua, sekli, halzolás, fockshot, forstág... Elsőre furcsának tűnhetnek ezek a szavak, melyekkel vitorlás társaink dobálóznak, pedig sokaknak természetes szókincsük részévé vált a vitorlázás sajátos kifejezéstára. 

Vitorláshajók már több ezer éve cirkálnak a világ óceánjain. Az ókori kínaiak, egyiptomiak, görögök, és rómaiak hajózási történeteiről rengeteg a szakirodalom, és minden bizonnyal ezeket nélkülözve teljesen másképp festene a világunk, mert vitorláshajók nélkül nem jutottak volna el az első európai telepesek sem Amerikába, sem Ausztráliába.

Eltekintve jópár próbálkozástól az embernek először hőlégballonnal sikerült érdemben a levegőbe emelkednie... De vajon mikor és hogyan kezdődött a hőlégballon története?

A Franciaországban, Annonay városában született Montgolfier fivérek voltak az első működő ballon feltalálói. Joseph és Jacques Montgolfier papírgyár tulajdonosok voltak, akik papírból és szövetből készült „zacskók” reptetésével kísérleteztek. Amikor a fivérek lángot tartottak a zacskó szájához, akkor a zacskó megtelt meleg levegővel és felrepült. Így a Montgolfier fivérek építettek egy hatalmas papírral bélelt selyem ballont, melyet 1783. június 4-én mutattak be Annonay piacterén. A ballonjuk, melyet a Montgolfier-nek hívtak, becslések szerint 1600 - 2000 méterre emelkedett.

A hőlégballonozás elmúlt 250 évéhez rengeteg érdekesség kapcsolódik, ezek közül szedtünk most csokorba néhányat.

Hova menjünk itthon kirándulni? – vetődik fel a kérdés, amire a válasz legtöbbször az, hogy egy szép erdőbe, vízpartra vagy esetleg egy várhoz. Ritkán jutnak eszünkbe a barlangok, pedig hazánk bővelkedik a szebbnél szebb sziklaüregekben. Magyarországon több mint 3700 barlangot tartanak nyilván, legtöbbjük karsztbarlang, illetve hévíz által formált üreg. A magyarországi barlangokban a túrázók, a kalandorok és a gyógyulni vágyók is megtalálják amit keresnek. Nézzük a legnépszerűbbeket:

A tavaszi időszak a lehető legjobb választás arra, hogy kiránduljunk egyet és ha mesebeli látványra vágyunk, tekintsük meg Magyarország leggyönyörűbb vízeséseit! Hazánkban nem sok található ezekből a különleges természeti jelenségekből, és nagyságban is jóval elmaradnak külföldi testvéreiktől, mégis érdemes ellátogatni ezekhez az apró zuhatagokhoz, hiszen a maguk nemében mind szépek és egyediek. Nézzük melyek a legszebbek és a legnépszerűbbek…

Az országúti kerékpározás szerelmesei folyamatosan keresik a legjobb minőségű, legideálisabban biciklizhető, mégis természetközeli, tiszta levegőjű, autómentes útvonalakat. Kevesen tudják, hogy ilyeneket országszerte lehet találni. Jó eséllyel kevés forgalommal találkozunk, ha a nagyobb településektől eltávolodva a kisebb falvakat összekötő mellékutakon próbálkozunk. A térképek nagyrészén egyértelmű jelölést használnak a „gépkocsi-közlekedés elöl elzárt útszakaszokra”, ahol azonban biciklivel a legtöbb esetben nincs akadálya a közlekedésnek. Ezek az útszakaszok legtöbbször erdei utak, ahol autóval ritkán, de mezőgazdasági járművekkel összefuthatunk. Az óvatosság tehát nem árt, de az biztos, hogy kamionok, vagy buszok semmi esetre sem fognak minket előzgetni, vagy ledudálni. Az erdei utak szépek, csendesek, és nem utolsó sorban aszfaltozottak, ahol vékony kerekű országúti kerékpárunkkal bátran fedezhetjük fel a környéket. Az Alföldön ritkábbak ezek a típusú túraútvonalak, a dombságokon, hegységekben viszont annál többet találhatunk. Segítségül összeszedtük hazánk hat természetközeli, kis forgalmú – némelyik teljesen autómentes – kerékpártúrához tökéletes útvonalát.

A sport az emberi kultúra igen jelentős részévé vált. Évezredek óta találunk ki különböző sportágakat a magunk szórakoztatására, illetve egészségünk megőrzésének céljából. A foci, a kosárlabda, a futás, a jégkorong vagy a tenisz csak néhány a közkedvelt sportok közül, de igazából több száz fajta sportág létezik, amelyeket a világ különböző tájain űznek. Vannak köztük régi, hagyományosnak mondható mozgásformák, de vannak olyan furcsa modern sportok is, amelyek csak az utóbbi években jelentek meg. Ha már unjuk nézni a focit vagy a kosárlabdát, netán mi magunk kezdenénk el valamilyen sportot, érdemes utánanézni milyen új, alternatív lehetőségek kínálkoznak. A most következő néhány példa arra bizonyíték, hogy az emberi kreativitás (és hülyeség ?) határtalan!

A SNEAKER story…

Egy stílusos sportcipő ma már nem csak a sportolás fő kelléke, hanem a mindennapi cipőkollekciónk egyik főszereplője is. Ezt a kategóriát ölelik fel széles kínálatban a sneakerek, vagyis az utcai sportcipők. 

Sportcipőkre évtizedek óta szükségünk van. Napjaink sportolói: futók, futballisták vagy kosarasok el sem tudják képzelni az életüket kényelmes, funkcionális, a szükségleteiknek megfelelő sportcipő nélkül, de a gumitalpú sneakerek története ennél lényegesen régebbre nyúlik vissza. 

Az emberiség legkorábban megjelent sportjainak nagy része az életben maradásához kötődik, így az ehhez kapcsolódó tevékenységekből alakult ki a szükséges eszközök és felszerelések segítségével. Az emberiség fontos része volt a sport, hiszen nagymértékben javítja az élet minőségét és az egészséges életmódra ösztönöz.  A legtöbb sportág őse – melyeket mai is űzünk, vagy szívesen nézünk – több ezer évvel ezelőtt fejlődött ki a világ korai civilizációinak idején. Az alábbiakban összegyűjtöttük néhány sportot, melyet ma is milliók gyakorolnak a mindennapok során.

Most, hogy újra beköszönt a napsütés, itt az idő, hogy leakasszuk túrakabátunkat és nekivágjunk Magyarország természeti szépségeinek. Ha szeretnéd, hogy a kirándulás a megszokottnál kalandosabb legyen, lépj be a „geokémek” világába, így a túrázást a nyomozás izgalmával fűszerezheted!
Sokak számára már ismert a geocaching fogalma, de akik még nem találkoztak vele, azoknak is érdemes belevágni a kincskereső kalandba. Elsőre akár furcsának is tűnhet, hogy felnőtt emberek elindulnak kincset keresni, valójában azonban egy egyszerű, mégis számos szórakoztató elemet magában foglaló elfoglaltságról van szó.
Mi is az a geocahing?

Most, hogy végre itt a tavasz, ideje kimerészkedni a négy fal közül és - ha az időjárás is kegyes, - magunkba szívni egy kis D-vitamint. Vár minket a természet ezért összeszedtünk pár Budapesti, vagy annak közelében fekvő kiránduló célpontot, hogy megkönnyítsük a tavaszi hétvégék megszervezését.
Egy kirándulás a hegyekben vagy az erdőben minden korosztályt feltölt! A különböző élményeket ígérő Budai-hegység mindig jó választás! Utazhatunk a Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között zakatoló hangulatos gyermekvasúttal, piknikezhetünk egy napsütéses réten, felfedezhetünk kilátókat és játszótereket, vagy csak libegőzhetünk egyet. 

A tavasz közeledtével sokan terveznek hétvégi kiruccanásokat, túrákat belföldön, ezért érdemes számba venni azokat a pontokat az országban, ahonnan tiszta időben gyönyörködhetünk az elénk táruló panorámában. Bár Magyarországon nincsenek két-három-ezres hegyek, de természeti szépségekben így is bővelkedünk, gondoljunk a vadregényes Börzsönyre, a Dunakanyarra, vagy a Balatonra. A népszerű csúcsokon található kilátókról gyönyörű panoráma nyílik a tájra, és a magasból csodálhatjuk meg hazánk lenyűgöző, néha ismeretlen tájait. A legismertebb kilátók általában népszerű turistacélpontok mentén találhatók, de találunk köztük olyat is, mely távolabb fekvő, apró falvak közelében épült. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket feltétlenül érdemes felkeresni egy napsütéses tavaszi napon. Természetesen a lista szubjektív és a teljesség igénye nélküli, hiszen hazánkban összesen több mint 340 kilátó várja a kirándulni vágyókat.

Ami a lábbeliket illeti, egy menő fehér sportcipőt nehéz túlszárnyalni. Egyszerű, letisztult, szinte minden szettben megállja a helyét, könnyed, és stílusos megjelenést kölcsönöz. Egy igazi klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból. 
Az egyetlen szépséghibája, hogy rendkívül nehéz tisztán tartani. Gyakran már az első viselés során bekoszolódik, mert minden apró folt meglátszik rajta. Persze ezeknek a cipőknek – pár klasszikus márkától eltekintve – nem áll jól a viseltes állapot...vakító fehéren mutatnak igazán jól. Ez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag nyári, napsütéses napokon hordhatjuk kedvenc lábbelinket, csak fel kell készülnünk az esetleges balesetekre.
Ahhoz, hogy többszöri hordás után is újnak tűnjön a kedvenc cipőnk, nem árt bevetni néhány praktikát.

Sok mindent szeretünk a télben: a rengeteg téli sport lehetőséget, a kültéri programokat, de az is csodálatos tud lenni, mikor egy aktívan eltöltött nap után otthon bekuckózva egy jót mozizunk.
Mi sem kellemesebb, mint jól elfáradva, begubózva a kanapén egy nagy bögre forró csokival elővenni kedvenc téli filmjeinket. Szerencsére Hollywood és más mozi nagyhatalmak gondoskodtak arról, hogy még a legfagyosabb estéinket is feldobják romantikával, humorral, meghitt családi jelenetekkel, túlcsorduló filmzenékkel, rémtörténetekkel, vagy izgalmas krimikkel. A lehetőségek száma szinte végtelen, akár tavaszig ki sem dugnánk az orrunkat a puha takaró alól, ha csak ezen múlna☺.
Íme néhány könnyed, családi film a teljesség igénye nélkül, amiket nem érdemes kihagynod:

Még hogy a tél unalmas és nem tudsz magaddal mit kezdeni a hidegben, hóban, fagyban? Várhatóan fagyos hidegre és havazásra is számíthatunk még a tél során, így jobb felkészülni milyen kültéri sportokkal tudjuk aktívan tölteni napjainkat vagy színesebbé varázsolni hétvégéinket.

A klasszikusnak számító síelés, snowboardozás a magyar sípályákon is lehetséges, azonban a korcsolyázás és szánkózás mellett is még rengeteg sportot űzhetünk ilyenkor. Ha valaki nem feltétlenül a meleg szobában akarja tölteni a téli napokat, akkor a klasszikus hóember építés és hógolyózás mellett számos jópofa dolgot kipróbálhat.

Tapasztalt futók nyilván már tisztában vannak azzal, hogy mire érdemes odafigyelni fagyos körülmények között, azonban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat azoknak, akik most kezdik csak ízlelgetni a téli futás örömeit. Mint minden sportnak, a futásnak is megvan az évszakhoz köthető sajátossága. A hideg idő és a vastagabb, meleg ruházat télen lassabb haladásra utasít minket, így ilyenkor kevésbé fókuszáljunk a minőségi edzésre, inkább fussunk többet könnyedén és gyűjtsük a kilométereket.

A megnövekedett otthoni munkavégzés sokakat köt hosszú időre otthonába a számítógéphez, így jogosan merül fel a kérdés, hogy a karantén időszak alatt korlátozott lehetőségek ellenére mit és hol mozogjunk.
Felnőtteknek legalább heti 2-3, míg gyerekek és tinédzserek számára legalább napi 1 óra testmozgást javasol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a testi és lelki egészség megőrzése érdekében a koronavírus-járvány közepette. A testmozgás nem pusztán a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a rák és számos egyéb betegség esélyét csökkenti, de mérsékli a szorongás és a depresszió tüneteit is, ami egyre jelentősebb problémát jelent a statisztikák szerint.

Bárkit is kérdezünk tudja, hogy a mozgás egészséges. Azt is sokan felismerik, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak testünket, immunrendszerünket erősíti, hanem a kedvünket is befolyásolja. Na de hogyan is működik ez? Hogyan lesz napi 20 perc mozgásból hatékony stresszűző csodafegyver? 

A síelés szó hallatán először sokaknak az osztrák, olasz, vagy a francia Alpok hófödte hegycsúcsai, illetve a Tátra magasan fekvő síterepei jutnak eszébe. Bár nincsenek hatalmas hegységeink, hazánk is szép számmal kínál lehetőségeket e népszerű sport szerelmeseinek. A külföldi terepek talán magasabban helyezkednek el és hosszabb összefüggő pályarendszerrel kecsegtetnek, itthon is megtalálhatjuk a számításainkat, ha jobban körülnézünk. Összeszedtük Magyarország legnépszerűbb működő sípályáit, bemutatva melyik milyen lehetőséget kínál számunkra.

Amennyiben túrabakancsot keresünk kirándulásra, komolyabb túrára vagy akár csak rövidebb sétára, könnyen elveszhetünk az óriási a választék láttán. Ahány féle terep és felhasználási mód, annyi féle stílus és forma. Van azonban néhány alap szempont, amire érdemes odafigyelni a vásárlás során...

Nézzük ezeket!

Ismét eljött egy új esztendő, így itt az ideje az újévi fogadalmaknak... Sokan kezdenek ilyenkor lelkes sportolásba januárban, de legtöbben sajnos húsvétig sem húzzák. Íme néhány tipp, amivel sikeresen növelhetjük a hosszú távú siker esélyét a sportolás terén is.

Győződj meg róla, hogy mind fizikailag, mind mentálisan készen állsz az elképzelt edzésprogram elindításához. A fizikai kondíció mellett nagyon fontos, hogy mentálisan is fel legyél készülve. Sokan mondják, hogy a rendszeres sport is fejben dől el... Habár valóban kell hozzá megfelelő állóképesség és kitartás is, elengedhetetlen az akaraterő, és a magunkba vetett hit. Bízz önmagadban és hidd el, hogy meg tudod csinálni! Mindig olyan sportot válassz, (különösen, ha most kezded a rendszeres testmozgást) amiben kedvedet leled. Ha van Melletted bárki, aki bátorítson, az csak extra hab a tortán.


Az ünnepi pihenés év végén sokunk számára a véget nem érő lakmározások időszakát is jelenti. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek többsége bizony felszed néhány plusz kilót az ünnepek alatt. A túlzott evés mellett a súlygyarapodás oka a fizikai aktivitás és a testmozgás hiánya. Sokan egyik pillanatról a másikra abbahagyják a rendszeres mozgást az év végén, újrakezdeni pedig nagyon nehéz.
Nézzük, hogyan lehet egyszerre élvezni az ünnepeket és fittnek maradni!

...de mi is az az Omni-Heat® technológia?

Az Omni-Heat® a Columbia által kifejlesztett, funkcionális ruházatoknál alkalmazott egyedülálló technológiai megoldás, melynek elsődleges célja, hogy a termék viselője hideg időben is kényelmesen melegen érezze magát. A hővisszaverődés elvét alakalmazó, szabadalmaztatott technológia 2010-ben, azaz pont 10 éve indult útjára és sikere azóta is töretlen.
Ez a lenyűgöző fejlesztés három olyan innovációból áll, melyek biztosítják a megfelelő testhőmérséklet-szabályozást és folyamatos melegség érzetet nyújtanak.

A hideg idő beköszöntével hajlamosak vagyunk az otthon melegét választani, ahelyett, hogy kicsit kiszabadulnánk a fagyos természetbe. Az idei tél sok szempontból más, mint az eddigiek... Érthető okokból kevesebben választják a külföldi síutakat, a korcsolyapályák is zárva tartanak, kevesebb lehetőségünk van a szabadtéri sportolásra. A túrázás azonban ebben az évszakban is kiváló választás lehet. A téli kirándulás mindenkinek ajánlott kortól függetlenül, fiatalok és idősek egyaránt felfedezhetik a kivételes szépségű téli tájat. Nemcsak egészséges módja a testmozgásnak, hanem igazi stresszűző is a mostani gondterhes időszakban.

A téli hegyvidéki túrázás esetében a megfelelő felkészültség elengedhetetlen. Minden esetben tájékozódjunk az aktuális időjárási viszonyokról, tervezzük meg az útvonalat, vigyünk magunkkal hátizsákban vizet és némi harapnivalót. Ne feledjük el figyelembe venni, hogy ebben az időszakban korábban sötétedik, a túra útvonalát ennek megfelelően találjuk ki, hiszen mint minden sport esetében, itt is a biztonság az első. Ha indulás előtt úgy látjuk, hogy a körülmények nem megfelelőek, inkább halasszuk el a kirándulást – a hegy megvár!
Tiszteljük a hegyek szabályait! Soha ne induljunk el egyedül, és lehetőség szerint ne térjünk le a kijelölt útvonalról. Ez két egyszerű alapszabály a hegyekben, amik garantálják, hogy a káprázatos téli táj varázslatos és biztonságos legyen túránk során.

Kabát híján az emberiség évezredekkel ezelőtt már állati szőrmét és nyersbőrt használt, hogy a hideg időjárás ellen védekezzen, hiszen gyorsan kiderült ezen anyagokról, hogy kiváló hőszigetelők, így a legnagyobb hidegben is védelmet nyújtottak. Természetesen a technológia fejlődésével manapság már rengeteg új módszer és technikai anyag létezik testünk melegen tartására, így a télikabátok hatalmas választéka áll már rendelkezésünkre. Érdemes azonban vásárlás előtt jól kitalálni, hogy milyen célra is szeretnénk kabátot, hiszen számos típus és stílus közül válogathatunk a célnak megfelelően.

Van aki a kályhameleget részesíti előnyben, van akinek a kabát hossza fontos, és van aki azt szeretné, hogy minél könnyebb legyen a kabátja. Természetesen más típusú kabátra van szükség, ha valaki mindennap autóval közlekedik és akkor is, ha naponta hosszú ideig várakozik a buszmegállóban. Számtalan szempontnak kell megfelelnie a kabátnak, hogy valóban tökéletes legyen funkcionalitás és stílus terén is. Nézzük mire érdemes odafigyelni, hogy megtaláljuk álmaink télikabátját.

Általánosságban elmondható, hogy minden télikabátnak két fő eleme létezik. A külső rész, mely a védelmet szolgálja és a különböző töltettel ellátott hőszigetelő bélés.

A Columbia márka egy világszerte ismert és kedvelt amerikai sportruházati brand, amiről mindenkinek a minőségi technikai és utcai ruházatok, cipők, illetve kiegészítők jutnak eszébe. A vállalat múltja tele van érdekességekkel, melyekből összeszedtünk párat, amiket esetleg eddig nem tudtál:

1.     A Columbia Sportswear cég 1938-ban családi kalapüzletként alakult. 

2.     A Columbia márka megalapítása előtt Paul Lamfromnak és feleségének, Marie-nak sietve el kellett hagynia szülőföldjét. A házaspár egy évvel azelőtt menekült el a náci Németországból, hogy vállalkozását létrehozta. 1937-ben érkeztek az Egyesült Államokba, ahol végleg letelepedtek. Akkor hagyták el Németországot, amikor a náci rezsim hatalomra került és az ország alapjaiban változott meg, így nem maradt más választásuk, mint új életet kezdeni egy új országban. 

3.     Jelenlegi nevét a cég 1960-ban kapta. Az első kalapüzlet nyitása után csaknem egy évtized telt el, mikor nevüket Columbia Hat Company-ról Columbia Sortswear Company-ra váltotatták. Sok helyen szerepel 1960, mint a cég alapításának éve, de valójában az igazi dátum 1938. 

Nem is gondolnánk, hogy mennyi olyan – többek között ruházati – márka van jelen a piacon, amiről meggyőződéssel gondoljuk, hogy külföldi, pedig igazából magyar brand-ek. Általában a frappáns angolos márkanév választás, a logó, a reklámok, és persze a kiváló minőség miatt gondoljuk sokszor, hogy biztosan egy menő külföldi márka termékét látjuk. Legtöbbször (sajnos) fel sem merül bennünk, hogy akár magyar tervezők munkája is lehet, pedig szekrényünkben körülnézve, biztos találunk olyan nadrágot, kabátot, pólót, cipőt, melynek márkajelzése magyar terméket fémjelez. Sokan hajlamosak még azt gondolni, hogy a magyar termékek kedvezőbb ára gyengébb minőséggel párosul, pedig ez már régóta nem így van…

A testmozgás rendkívül fontos része az egészséges mindennapoknak, de vannak olyan esetek, amikor a legjobb amit tehetünk, ha otthon hagyjuk az edzőcipőnket és pihenünk egy kicsit.
Ha valaki rendszeresen edz, biztos tapasztalta már, hogy az edzések általában élvezetesebbek, sőt hatékonyabbak is, ha közbe iktatunk egy-egy pihenőnapot. Mentálisan és fizikailag is szüksége van a szervezetnek pihenésre. A test pihenési idejének beiktatása a rutinba a hatékony edzésprogram szükséges része. Ilyenkor pihennek az izmok, az ízületek, illetve segít abban is, hogy újult erővel vágjunk neki egy újabb kihívásnak. 

A Luhta márka története több mint egy évszázada kezdődött Finnországban, mikor Vihtori Luhtanen 1907-ben úgy döntött, hogy saját ruházati vállalkozást alapít. A kis családi vállalkozásban kezdetben a felesége tervezett és varrt, míg ő az értékesítésért volt felelős.

Az 1910-es évek elején Vihtori még csak két varrónőt alkalmazott kis műhelyében, azonban
1928-ra már jelentős méretű ipari létesítményük volt a Lahti vasútállomás közelében található régi üzlet mellett. A háborús időszak és az azt követő évek nehézkesen teltek számukra az állandó textilhiány miatt ám az 1950-es években sikerült visszatérniük a régi kerékvágásba. A termékválaszték egyre bővült és több hangsúlyt fektettek a szabadidő ruházat gyártására is. Az 1960-as évekre hatalmas sikert ért el a cég Franciaországban, ahol új divatirányzatot teremtett. Új disztribúciós hálózatokat építettek ki, és betörtek több nemzetközi piacra is. Az értékesítés jelentősen nőtt, és már nem csak Franciaországban adtak el, hanem az egész kontinensen is. A Luhta egyedi tervezése már akkor is tökéletesen megfelelt az aktuális trendeknek.

Midlayer, insulator, softshell, polár, aláöltöző dzseki – Ismerősek ezek a szavak?

A középréteg szó nem igazán elterjedt kifejezés a magyar nyelvben és legtöbbször nem is a ruházkodásra gondolunk ezt a szót hallva, azonban nem nagyon akad találóbb szó anyanyelvünkön, így jobb, ha megbarátkozunk vele. Aki jobban szereti az eredeti angol megnevezését, úgyis a specifkusabb midlayer vagy insulator megnevezést használja.

De mit is jelent ez a kategória?

A jóga népszerűsége megállíthatatlan....

Biztos mindenkinek feltűnt már, hogy manapság egyre több jóga szelfit és különböző jógához kapcsolódó fotót osztanak meg a közösségi médiában. De ez csak a felszín...a jóga a békés, spirituális mozgásformából, népszerűségének növekedésével egyidejűleg milliárdos iparággá fejlődött. A sajtó, és különböző online felületek is egyre több hírességet mutatnak jógázás közben, sőt sokan szívesen nyilatkoznak is arról, hogy életmódjukká vált ez a tevékenység. Ez rövid távon világszerte természetesen további magaslatokba röpíti a jógaőrületet.

Van aki jobban, van aki kevésbé örül, hogy megérkezett az esős, latyakos, hűvösebb idő. Előkerülnek a szekrényből a melegebb ruhadarabok, kabátok, többek között az ilyenkor nélkülözhetetlen esőkabát, ami alapdarab kell, hogy legyen mindannyiunk szekrényében. Kiválasztani azonban, hogy melyik a megfelelő már nem is olyan egyszerű.
Esőkabátot manapság már találunk a szivárvány összes színében, különböző anyagokból, kapucnival vagy anélkül. Találunk csúcskategóriás darabokat a megfelelő árcímkével ellátva, de van, amelyik alig kerül többe, mint egy jó csésze kávé. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi a különbség ezek között? Mégis melyiket válasszuk?

Találd meg a szülinapi meglepetéseket weboldalunkon!

                               Sportplaza 11 szulinap blogcikk


A SportPlaza.hu októberben indult... ennek már 11 éve. Azóta sokat fejlődtünk és nagy örömünkre sok-sok elégedett vásárlót "ruházhattunk fel".

Idén 11-én fújjuk el sportuházati webáruházunk tortáján a szülinapi gyertyákat. Addig is erre a 4 napra egy különleges meglepetéssel készültünk!

Szülinapunk alkalmából 11+1 féle ajándék terméket rejtettünk el weboldalunkon.

A rendszeres testmozgás fontos része az egészséges életmódnak. A sport azonban nemcsak az izmoknak és a csontoknak hasznos, hanem az agy egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ha nem különösebben rajongunk az élsportért vagy a versenyzésért, az is elég, ha rendszeresen táncolunk, sétálunk, kerékpározunk, úszunk, vagy csak egy frizbit dobálunk a mezőn.

A testmozgás – különösen az aerob mozgás – több területen hat pozitívan az agyműködésre a molekuláris szinttől egészen a viselkedésformákig. Szakértők szerint akár egy 20 perces rövid gyaloglás is segíti az agyat az információfeldolgozás területén, illetve fejleszti a memóriafunkciókat.

A forró nyári hónapok után megérkezett a hűvösebb ősz, a kirándulások és túrázások időszaka. Egy-egy napsütéses hétvégi napon szívesen kelünk útra, hogy a természetben sétáljunk, gyönyörködjünk az őszi erdő egyedülálló színeiben és új helyeket, kilátókat, forrásokat, barlangokat, vízeséseket fedezzünk fel akár egyedül, akár a családdal, vagy baráti társasággal.
A rengeteg pozitív fizikai és mentális hozadéka mellett nagy előnye a könnyű túrázásnak, hogy nem igényel túl nagy előkészületet. Egy pár kényelmes bakancs, megfelelő réteges ruházat, egy jó hátizsák, finom útravaló és nagyjából készen is állunk az indulásra.

A futás manapság az egyik legnépszerűbb testmozgás, már-már divattá vált. Ez nem is csoda, hiszen szinte bárhol és bármikor lehetőségünk van futni kortól, nemtől és testalkattól függetlenül, kondíciónknak és céljainknak megfelelő intenzitással. Kiváló élettani hatásain kívül azonban számos olyan érdekesség van a futással kapcsolatosan, amit kevesen ismernek. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat:

Nemcsak a munkahelyen, hanem sportoláskor is fontos szerepet játszik az öltözködés a siker elérésének érdekében, függetlenül attól, hogy versenyszerűen, vagy csak szabadidős tevékenységként végzünk testmozgást. A megfelelő ruházat befolyásolja a teljesítményünket akár kültéri, akár beltéri sportot választunk, így nem csoda, hogy a népszerű sportruházat gyártók nagyon komoly figyelmet fordítanak arra, hogy minőségi termékek kerüljenek a piacra.

A Helly Hansen egy 140 éves norvég márka, mely vitorlás munkaruházat gyártással indult el a piacon, mára azonban ikonikus innovációinak köszönhetően az egyik legnépszerűbb sportruházati márka a vitorlázók, síelők, túrázók és sportolók körében, sőt stílusos utcai ruházati termékei is prémium kategóriába sorolhatók.
A márka alapítója Helly Juell Hansen hajóskapitány egy kreatív ötlettel indult: a tengerész lenmagolajjal vonta be legénységének ruházatát a vízlepergetőség érdekében, ezzel letéve az első alapkövet a legenda születésében. Azóta számos innovatív megoldás és technikai újítás fűződik a márka nevéhez, melyek közül az alábbi jelentősebbeket emelnénk ki.

Az iskolatáska választása elsőre nem tűnik bonyolult feladatnak, azonban rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, így vásárlás előtt érdemes átgonolni mire is van igazán szükségünk. 

A megfelelő iskolatáska kiválasztásának első lépése, hogy megtaláljuk a helyes méretet. Egy nagyobb táskába természetesen több mindent pakolhatunk, de ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy a túl nehéz táska hátfájást és további problémákat okozhat. Törekedjünk arra, hogy a gyerek korának és alaktának megfelelő méret mellett döntsünk, hogy a mindennapokban kényelmes legyen.

A hátizsák régóta mindennapi életünk része, hiszen talán a legpraktikusabb táska, mely kiválóan alkalmas napi holmink komfortos szállítására akár könyveket, iratokat, ruhákat, sportcuccokat, laptopot hordunk benne, vagy akár iskolatáskaként használjuk. 
Népszerűsége nagymértékben növekedett az elmúlt években, mely elsősorban annak köszönhető, hogy a rendkívül sokoldalú a napi használat mellett egy trendi hátizsák ruházatunk divatos kiegészítője is lehet. A hölgyek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a trendi hátizsákok mert a praktikai szempontok mellett a komfortos viselete mialatt kényelmesebb viselet mint az oldal táskák. Egy jó minőségű hátizsák sok zsebbel rendelkezik, kiválóan pakolható, kényelmesen és még a kezeink is szabadon mozoghatnak. Egy jó kialakítású hátizsák tartalmához a tolvajok is nehezebben férnek hozzá, hiszen a sok zseb, cippzár, és tároló nagyban megnehezíti a dolgukat.

Az 52. Kékszalag nagydíj idén július 30-án kerül megrendezésre, amire a vitorlástársadalom már gőzerővel készül és a szervezők közel hatszáz hajó, és mintegy 3.000 versenyző részvételére számítanak.
Egy időben a tengerek leggyorsabb vitorlás hajója viselhette árbocán a kék színű szalagot. Ezt a hagyományt átültetve az első balatoni verseny célja 1934-ben az volt, hogy megtalálják a leggyorsabb hajót a Balatonon. A Kékszalag azóta sikeres versennyé nőtte ki magát és jelenleg is a legrégebbi tó kerülő vitorlás verseny Európában. A 155 km-es pálya a leghosszabb az európai regatta rendezvények között, és résztvevői a kontinens legnagyobb versenyzőinek csoportját képezik. A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalon kijelölt táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre. 2014 óta a hajókra vonatkozó korábbi korlátozások megszűntek, így azóta a Kékszalagon tulajdonképpen bármelyik hajóosztály elindulhat.

A vitorlás cipő (boat shoe vagy deck shoe) napjainkban nagy népszerűségnek örvend, és nem csak a hajózók körében. Legyen szó fiatalokról vagy akár az idősebb korosztályról, a legtöbbünk biztosan tart legalább egy párat ebből a különleges lábbeliből, hiszen funkcionális kialakítása divatos küllemmel párosul. 

A vitorlás cipőnek egyedi, jellegzetes dizájnja van, mely könnyen felismerhető. Legtöbbször vászonból vagy bőrből készült, melynek talpát úgy alakították ki, hogy a nyirkos, csúszós fedélzeten is képes legyen jól tapadni. Ezenkívül fontos tulajdonsága, hogy nem hagy nyomot a fedélzeten, így mindig tiszta marad a hajód.

Egyesek szerint ez a típusú papucs az ókori egyiptomiaktól származik, de szinte biztos, hogy rengeteg kultúrában használnak már nagyon régóta hasonló lábbelit. Azonban igazi reneszánszát a modern világban az 1960-as évek óta éli.
A flip-flop papucs manapság olyan népszerű, hogy egyesek egész nyáron nem is hordanak mást. Viselhetjük tengerparton, utcán, otthon, tulajdonképpen bárhol. Ez vitathatatlanul ez egyik legkönnyebben felkapható lábbeli, ami kül- és beltéren is hordható. Egyszerű, mégis nagyszerű viselet, ami már-már kötelező a nyári szezonban. Minden nyári darabbal jól mutat, úgyhogy nyugodtan kapjunk fel hozzá egy sortot, szoknyát, vagy egy csini maxiruhát.

Stíluskiegészítő státusza mellett egy jó minőségű napszemüvegnek számos előnye van a szem védelmének érdekében. Csökkenti a vakító fényt, véd a káros UV sugárzástól, hozzájárul a jobb látáshoz, biciklizés, vagy futás közben pedig többek közt azt is megakadályozza, hogy bogár, vagy más szennyeződés kerüljön a szemünkbe. Nagyon fontos minden esetben meggyőződni arról, hogy a kiválasztott napszemüveg megfelelő UV-védelemmel rendelkezik-e.

A vitorlázás nem csak sport, hanem igazi életforma.... Mindenki tudja, hogy a testmozgás, az egészség és a fittség a nyári szünidőben is nagyon fontos. Rengeteg sport közül választhatunk, hogy aktívak maradjunk a kánikulában, de kevés az olyan, ami egyben kikapcsol és élvezetet is nyújt. A vitorlázás természetesen ilyen, az egyetlen amitől tartanunk kell, hogy ha kipróbáljuk, valószínűleg örökre az életünk részévé válik...

Mire érdemes figyelni, ha nyáron is a futást választjuk?

A futás igazi kihívás a forró és párás napokon. Még azok is küzdenek a környezeti tényezőkkel, akiknek a futás valódi életforma. A nagy hőségben a legtöbben sokkal szívesebben hűsölnek a lakásban, vagy a vízparton, pedig néhány alapvető óvintézkedés szem előtt tartásával ugyanúgy hódolhatunk kedvenc sportunknak a nyári időszakban is, mint az év többi napján. 

A nyár sok szempontból ez egyik legnépszerűbb évszak. Vakáció, napsütés, lángos, fagyi, strand... Az idei ugyan kissé rendhagyó, kevesebben indulnak külföldi nyaralásra a kialakult helyzet miatt, de ne felejtsük el, hogy itthon is rengeteg a felfedezni való. Vannak gyönyörű erdeink, tavaink, folyóink, hegyeink, úgyhogy használjuk ki a szép időt, töltsünk minél több időt a szabadban, és a napozás mellett szánjunk időt az aktív pihenésre, sportolásra is. Az aktív pihenés legalább annyira feltölti az embert, mint a passzív nyaralás. Sokféle módon nyaralhatunk aktívan, de a legfőbb szabály, hogy érezzük jól magunkat!

A mentőmellény fontos kelléke a vízi sportoknak, hiszen egy váratlan pillanatban akár az életünket is megmentheti. Ügyeljünk arra, hogy viseljük, legyen szó akár vitorlázásról, szörfözésről, horgászatról vagy egyéb vízi sportokról.

A mentőmellény története

Az első jegyzett mentőmellény 1765-ben kapta meg a világszabadalmat Dr. John Wilkinson által. Ez a mentőmellény még parafából készült, elsőként a norvég tengerészek kezdték el használni. 1920-tól már megjelentek a piacon a felfújható mentőmellények is. Ezután már rohamosan fejlődtek a mentőmellények, a ’60-as évektől kezdődően pedig, a szintetikus anyagok használata révén kialakultak a napjainkban is használt mellények formái.

Szabályozás

Hazánkban a hajózást és a vízi sportolást a vízi közlekedéséről szóló 2000./XLII. törvény és annak melléklete a Hajózási Szabályzat (HSZ) szabályozza, a szabad vízen tartózkodást (strandolást, korcsolyázást) pedig a 46/2001. (XII.27.) BM rendelet. 

Amit az esőkabátokról tudnod kell!

Emlékszel, mikor a szüleid rád erőltették a kényelmetlen, büdös, műanyag kabátot? Mindannyian utáltuk, ha fel kellett vennünk, hisz akkoriban ez az egyik legégőbb ruhadarabunk volt. Szinte büntetésnek éltük meg, hogy ezt kell viselnünk. Ugyan megvédett minket az esőtől, mégis beizzadtunk alatta, így ugyanolyan vizesek voltunk.

A klasszikus műanyag esőkabátok ideje azonban rég lejárt!

140 ember. 3 év tervezés. 27,768 óra edzés.

A Helly Hansen nemrég jelentette be partnerségét a New York Yacht Club American Magic csapattal.
Közös céljuk, hogy visszanyerjék az Amerika Kupát, mely immáron 36. alkalommal kerül megrendezésre.
Ha tavasz, akkor irány a természet! Természetesen nem kell mindig kimenned a természetbe, de érdemes sok időt eltöltened a friss levegőn. A tavaszi időjárás a legmegfelelőbb időszak a különböző kinti sportok űzéséhez, hiszen ilyenkor még nincs túl meleg, de már a hideg idők is elmúltak.

Lássuk is a legnépszerűbb tavaszi sportokat:

Hogyan őrizd meg lábbelid tartósságát? Bakancsok szakszerű tisztítása, ápolása.

Előfordult már veled, hogy átázott a bankacsod? Esetleg hamar betöredezett, tönkrement az anyaga?

Érdemes odafigyelnünk bakancsunk állapotára, hiszen a latyakos, saras időben lábbelink még utcai használat során is gyorsabban elhasználódik. A folyamatos törődés, szakszerű karbantartás nagymértékben növeli a bakancs élettartamát, és garantálja komfortérzeted megőrzését, hogy kedvenc túrád, sétád örömteli élmény maradjon.

Az alábbiakban összeszedtük az alapvető tudnivalókat, hogyan ápold megfelelően kedvenc lábbelidet.

A Geographical Norway márka 1953-ban született azzal a céllal, hogy minőségi anyagokból alkosson a sportos divat kedvelői számára olyan ruházatot, melynek prémium megjelenése egyedülálló stílust kölcsönöz viselője számára bármerre is járjon a világban.

A tenger és a hegyek inspirálta tervezés jól észrevehető élénk kollekcióikban, melyek tökéletesen ötvözik a sportos funkcionalitást és a kivételes komfortot.
A vízi és hegyi sportok kedvelői egyaránt megtalálják vonzó típusaikat kedvenc sportjaikhoz, mint ahogy a városi felfedezők is meglelik az exkluzív igényeikhez illő utcai kínálatot.
A kollekciók kialakítása alapos kutatás eredménye, melynek kapcsán a tervezők kiemelten figyeltek a legapróbb részletre is.

A legújabb technológiák ismeretében gondosan választott anyagok, színek, és a funkcionális megoldások révén a Geographical Norway márka méltán oly népszerű sportruházati márka a minőségi vásárlók körében.Kattints a linkre és a válaszd ki ízlésednek, stílusodnak és funkcionális elvárásaidnak megfelelő kedvenc felsődet 2019 ősz-téli kínálatunkból!
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&gyarto=241


Milyen a jó réteges sportruházat?

Mitől lesz komfortos az egész napos sportolás?

Készülj velünk a síszezonra és öltözz tudatosan!

Megfelelő sportruházatunk kialakítása elengedhetetlen feltétele annak, hogy a jó teljesítmény mellett maximális élményben legyen részünk, miközben kedvenc sportunknak hódolunk. A technikai ruházat tudatos kiválasztása biztosítja a védelmet és kényelmet, hogy kedvenc időtöltésünk egyben örömteli kikapcsolódás is legyen. A Sportplázánál ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb sportruházati választékát biztosítsuk az outdoor sportok szerelmeseinek, valamint maximális segítséget nyújtsunk, hogy könnyebben eligazodj a technikai ruházatok széles világában. Ajánlókban a havas sportok kedvelőinek szeretnénk segítséget nyújtani a megfelelő sportruházat kiválasztásához.

Nem tudod mit vegyél fel mikor hideg szelet és esőt jósolnak, de még hétágra süt a nap?
Sportolni indulsz a hidegben, de félsz hogy beizzadsz ha meleg ruhát veszel?
Azon aggódsz hogyan öltözködj ilyen kiszámíthatatlan, változékony időben?
 
Úszd meg szárazon a telet és öltözz velünk rétegesen legújabb Helly Hansen kollekciónkból!

Hirtelen havazással köszöntött ránk a tél, azonban ismerve szeszélyes időjárásunkat, a száraz-hideg mellett számíthatunk még enyhébb vagy akár esős-nyirkos napokra is, így javasolt ruházatunkat is a változékony időjárásnak megfelelően kialakítani. Heti ajánlónkban ezért a Helly Hansen 2019-es kollekciójából válogattunk. A nagy múltú Norvég márka gazdag kollekciói kitűnő bizonyítéka annak, hogy a Helly Hansen a technikai sportruházat mellett a változatos és sokszínű utcai termékek terén is kiváló minőséget alkot. A funkcionális aláöltözetek, meleg középrétegek: polárok, softshell pulóverek, insulator-ok, középrétegek, dzsekik, nemcsak a sportruházatunk kihagyhatatlan darabjai, de a mindennapi életünket is komfortosabbá teszi ezen öltözetek tudatos viselete. Ezért összeállítottunk kedvenc típusainkból egy ajánlót, hogy a kabát alatt is szárazon tartsd magad és a különböző rétegek megfelelő kombinációjával készülhess a változékony idő kihívásaira.

 A hosszú enyhe időszak után hirtelen havazással köszöntött be hozzánk a tél, így ideje átmeneti ruhatárunkat véglek elpakolni és a hidegre gondolva kiválasztani kedvenc, új kabátunkat. Heti ajánlónkban szeretnénk ebben segítségedre lenni a Helly Hansen 2019-es kollekciójából szemezgetve. A több mint 140 éves múltra visszatekintő Norvég márka a vízálló technikai ruházat megalkotásával kezdte sikertörténetét, mely azóta is töretlenül folytatódik. Sokrétű, változatos kollekciói a bizonyíték, hogy a márka a technikai sportruházaton kívül az izgalmas és divatos utcai ruházat terén is kiválóan megállja helyét. A Helly Hansen utcai kabátok stílusos megjelenése, technikai funkciói és páratlan kényelme kimagasló minőséget képvisel, így méltán legnépszerűbb márkánk a prémium ruházati kategóriában. Kiválogattuk legnépszerűbb „Parka” típusainkat (kapucnis nagykabát), hogy ízlésednek, stílusodnak és funkcionális elvárásaidnak megfelelően készülhess a tél kihívásaira.

A hosszú enyhe időszak után hozzánk is beköszöntött a rossz idő, így nem csak ruhatárunkat érdemes átnézni, de cipőinket is ideje bakancsra cserélni a hideg, havas, latyakos napokra felkészülve. Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani friss ajánlatunkkal a Helly Hansen 2019-es ősz-téli kollekciójából válogatva. A Helly Hansen utcai bakancsok egyedülálló stílusa, páratlan kényelme és funkcionális megjelenése kimagasló minőséget képvisel, így méltán népszerű választás a prémium kategóriában.Összeszedtük számodra kedvenc típusainkat, hogy ízlésednek, stílusodnak és öltözetednek megfelelő lábbelivel készülhess a zord idő kihívásaira.
 

A Converse napjaink egyik legnépszerűbb márkája. Töretlen sikerrel szárnyal előre évről évre. Fiatalabbak, idősebbek, férfiak, nők és gyerekek is hordják egyaránt. Ez a cipő mindenkié!

De nézzük is meg, honnan indult és hová tart ez a 111 éves, különleges tornacipő márka.

Jubileumi kedvezmények klubtagoknak! Ha még nem vagy tag, itt az ideje, hogy csatlakozz a jobbnál-jobb kedvezményekért!

És most pár szót röviden a Sportplázáról, 10. születésnapja alkalmából:


2009. október 4-én indítottam el azzal a céllal, hogy a sportot kedvelők a lehető legjobb minőségű ruházatban űzhessék kedvenc sportjukat. Én úgy gondolom, hogy a különböző technológiával készült ruhák elengedhetetlen feltétele a biztonságos és kényelmes sportolásnak. A jövőben továbbra is az a célom, hogy a legmodernebb és a legújabb technológiájú termékeket hozzam el Neked, hogy 100%-osan elégedett lehess, legyen szó vízi, légi, szárazföldi sportról vagy szimpla hétköznapokról.

Mivel a legjobb technológiák királya a Helly Hansen, mindemellett a SportPláza egyik legkedveltebb márkája, ezért ha klubtag vagy, akkor egy óriási nagy meglepetéssel készültem Neked:

A Heavy Tools ismét meglepte a piacot.
Betörtek a cipők világába is, nem is akárhogyan. 
Szerencsére mind a két nemre gondoltak.

Hozzánk már megérkeztek ezek az újdonságok, nézd meg őket:

HTC20
HTCK
 
HTCFHTCN
 
A Vespa Ace és a Vespa Corsa férfi utcai cipő a sportos olasz stílus és a kifinomult részletek eszményi kombinációja. A grip technológiával ellátott, ultrakönnyű gumitalp maximális tapadást ad mind a vizes felületeken, mind a szárazföldön, így a legnagyobb kihívást jelentő talajon is bátran használhatod. A jól szellőző, trendi, prémium minőségű, kombinált felsőrésznek, a lélegző bélésnek, a formázott talpbetétnek, a láb anatómiáját figyelembe vevő, szabad mozgást biztosító kialakításnak, és a különleges talpfelületnek köszönhetően szinte minden tereptípuson kimagasló kényelmet nyújt. Élvezd a legújabb olasz trendeket tökéletes kényelemben!

Vespa Ace modelleket itt találod: https://sportplaza.hu/search/result?setsearchdata=1&search_type=any&category_id=0&search=vespa+ace

A Vespa Corsa modelleket pedig itt: https://sportplaza.hu/search/result?setsearchdata=1&search_type=any&category_id=0&search=vespa+corsa


Az Aigle nevű francia márka egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Történetének legfontosabb állomásairól most itt olvashatsz:

1853

Az amerikai származású Hiram Hutchinson, aki Franciaországban telepedett le, 1853-ban vásárolta meg a Charles Goodyear-től az akkor még innovációnak számító vulkanizálás szabadalmát. Aztán úgy döntött, hogy elindít egy saját márkát, melynek logója szorosan kapcsolódik amerikához. Így született meg az AIGLE, azaz a sas márka.

Ha még csak most merült fel benned, hogy szívesen űznéd ezt a szuper sportot, akkor érdemes pár dologgal tisztában lenned, mielőtt “elmerülnél” a nagy gyakorlásban.

Rengeteget kell tanulnod és még többet a vizen lenni ahhoz, hogy magabiztosan, egyedül vághass neki egy vitorlás túrának.

Melyek azok a dolgok, amihez mindenképp értened kell?

Itt a fesztiválszezon! Gondolj a biztonságodra is!

Bár a nyár a szórakozásról, nyaralásról, bulizásról szól, azért érdemes odafigyelned, hogy vajon mindig mindenhol biztonságban vagy-e. Ez főleg a külföldi bulikra és a nagy fesztiválokra érvényes. Hogy igazán felejthetetlen legyen ez a nyár is, - mindenféle probléma nélkül- fogadd meg a következő tanácsokat, és akkor biztosan még sok év múlva is ezekről a bulikról fogsz mesélni.

A gyermeked már biztosan nagyon boldog, hogy végre elkezdődött a nyári szünet. Te viszont még lehet, hogy nem vagy kész azzal a listával, amelyet a lurkódnak állítottál össze a nyárra, hogy milyen programokon vegyen részt.

Könnyebb helyzetben vannak azok a szülők, akik nagycsaláddal büszkélkedhetnek, hiszen biztosan van köztük olyan rokon, aki elvállalja a gyerkőcöt egy hétre és sokszínű programmal kedveskedik neki. Megmutatja neki, hogy milyen sportokat űz, esetleg kipróbálják együtt azokat,  így sokat fejlődhet a gyermeked akár már egy hét alatt is.

De mi a helyzet az olyan szülőkkel, akiknek egyedül, munka mellett kell gondoskodniuk arról, hogy a csemetéjük ne maradjon egyedül egész nyáron?

Korábban, az 1900-as évek elején a rövidnadrágot csak fiatalkorú fiúk hordták és ahogy idősebbek lettek (tinédzserek), úgy el is hagyták ezt a ruhadarabot. A felnőtt férfiak ezért nem is viselték, hiszen nem szerették volna, ha a pubertás gyerekekhez hasonlították volna őket. Az 1890-es években az amerikai iskolák tablóin kizárólag ezt viselték a diákok, amelyet idővel a knickerbocker (régi stílusú rövidgatya) váltott fel. Ez a nadrág térd alá ért és leggyakrabban télen viselték.

Az első világháború után már egyre népszerűbb lett ez a nadrág mind a felnőtt férfiak, mind a nők körében is. Viszont az már nem volt mindegy, hogy mikor is hordták; kizárólag szabadidős tevékenységekhez, sportos eseményekhez. Arra viszont nagyon ügyeltek, hogy az utcára ne ebben a rövidnadrágban jelenjenek meg.

Ez a ruhadarab rövid változatában már egyre nagyobb népszerűségre tett szert, amikor is a második világháború következtében a katonákat trópusi területekre küldték bevetésre.

Emlékszel, amikor még szüleid rád erőltették a vastag, kényelmetlen, büdös, műanyagszagú esőkabátot? Mindannyian bosszúsak voltunk, ha fel kellett vennünk, hisz akkoriban ez az egyik legégőbb dolog volt, amit történhetett velünk. Bár megvédett minket az esőtől, mégis szinte büntetésnek éltük meg, hogy ezt nekünk viselnünk kell.


A kínos, ciki esőkabátok ideje lejárt!


Ma már annyira trendi esőkabátokat lehet kapni, hogy szinte észre sem lehet venni, hogy nem átlagos kabátról van szó. Míg korábban egyáltalán nem akartuk ezt a ruhadarabot hordani, ma már szinte divat lett, hiszen megannyi féle színben és méretben kaphatóak.

Biztosan neked sem olyan jó a hangulatod, amikor megérkezik a rossz idő és akár napokon át is képes esni az eső. Ezen Te sajnos nem tudsz változtatni. De a hangulatodon igen! Ha egy vidám színű esőkabátot veszel fel, akkor annyira ki fogsz tűnni a tömegből, hogy akár mások arcára is mosolyt csalhatsz egy szürke, esős reggelen. Nem csak Neked, hanem a gyermekednek is jobb kedve lehet, ha egy vagány színű esőkabátot hordhat, amelyet büszkén mutogathat iskolás társainak.

Már biztosan te is lefoglaltad a nyaralásodat, amely az első lépés a kikapcsolódáshoz. Viszont ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a szabadság, érdemes beszerezned egy-két kényelmes lábbelit, hogy mindent nevezetességet meg tudj nézni, amit csak szeretnél.

Mivel minden nyáron egyre melegebb van, ezért érdemes nyitott szandálokat magaddal vinni, hiszen amellett hogy kényelmes, a lábad sem izzad bele. A Merrel Terrant Convertible férfi szandál tökéletes választás túrázáshoz, városnézéshez, hiszen M-Select Fresh antimikrobiális technológiával készült, így meggátolja a kellemetlen szagok képződését. De számos más pozitív tulajdonságai is vannak, mint:

New Balance Athletics, Inc. (NB), azaz a New Balance, egy amerikai multinacionális vállalat, amely Bostonban, Massachusetts területén található. A céget már több mint 100 évvel ezelőtt alapították, pontosan 1906-ban "New Balance Arch Support Company" néven, és ma már a világ egyik legnagyobb sportcipőgyártójává vált.


1906-ban William J. Riley, egy ír bevándorló alapította meg a New Balance Arch Támogató Vállalatot és életcélja az volt, hogy megpróbál segíteni a lábfájdalmakkal küszködő embereken. Ekkor kezdték el gyártani a speciális talpbetéteket és az egyedi gyógycipőket.


Első terméke, egy rugalmas ívtámaszú, három támaszponttal kialakított cipő volt, amely nagyobb egyensúlyt és kényelmet biztosított a cipő hordása közben. Állítólag Riley, az "új egyensúly" tervet az udvarban lévő csirkék megfigyelésével mutatta be. Elmagyarázta, hogy hogyan működik az ívtámasz, miközben egy csirkecombot tartott az irodai íróasztalán. Meggyőzte az ügyfeleket, hogy a csirke háromágú lábfeje tökéletes egyensúlyt eredményez.

Dr. Bob Smith fogorvos a téli sport szerelmese volt, ugyanis amikor csak tehette, síeléssel töltötte a szabadidejét. Az 1960-as években Nyugat-Németországban, az ideiglenesen tartózkodó amerikai hadseregben szolgált fogorvosként, a hétvégéket viszont Kitzbühelben töltötte síeléssel. Ekkor szembesült azzal a ténnyel, hogy lesikláskor a porhó, a síszemüveg szellőzőin bejutva hűti az üveget, valamint mint nedvesség, egyből páraként csapódik le.

 
Végül ő találta meg a megoldást, és szabadalmaztatta a kétrétegű síszemüveget, szellőző szivacs kerettel, amely kevésbé párásodott, mint elődjei. Első szemüvegeit a saját konyhaasztalán készítette el fogászati eszközeivel. Miután elkészültek, ingyen osztogatta a Wyoming híres sípályáin.

Horgászat, mint relaxációs időtöltés

A mai rohanó világban sokszor elfelejtjük megélni a pillanatokat. Te is biztosan észrevetted már, hogy a telefonod folyamatosan a kezedben van, mindig megnézed, hogy kaptál-e új üzenetet közösségi médián vagy e-mailen keresztül. Esetleg úgy beszélsz személyesen mással, hogy közben azt nézed ki írt rád éppen telefonon. Ez a rengeteg inger kergethet téged is a stressz világába, hiszen ha folyamatosan ilyen impulzusok érnek, akkor esélyed sincs kikapcsolódni egy percre sem.

Dobd félre a telefonodat egy napra!

Próbáld ki milyen érzés az, amikor kimész a természetbe és nem csippan meg folyamatosan a telefonod, nem csörög a megszokott, már-már idegesítő csengőhangon, nem nyomkodod a kis apró betűket.

Hogy állsz a tavaszi gardrób frissítéssel? Hoztunk Neked pár ötletet!

Csinálj helyet a szekrényedben a legújabb tavaszi stílusodnak!

A tavasz legvidámabb színei!

Fedezd fel a Heavy Tools új 2019-es tavasz-nyári kollekcióját!


Az új katalógust ide kattintva lapozhatod át!
 
heavy tools pulcsik19


Arrianus író annó így jellemezte a sportot, szavait a mai kor Rögbisztárjainak is érdemes megfogadnia:

„Látni fogod, hogy milyen megfontoltan cselekszenek a játékosok. Mert senki sem vitatkozik jón és rosszon a harpastumnál, csak a továbbdobás és az elkapás az érdekes. Megvan benne a technika, a gyorsaság, a kiegyensúlyozottság, a mozgalmasság és az elme játéka. Ha én dobok, a másik elkap. Ám ha elveszítjük a labdát vagy gyámoltalanul dobunk és fogunk, mit ér a játék? Sokszor az egyik azt kiáltja: „Dobd!”, a másik „Ne dobd!, a harmadik „Dobtad volna nekem!” Nem játék ez már, hanem civakodás.”


Csapatsport

A rögbi egy olyan csapatsport, ahol két együttes mérkőzik egymás ellen azzal a céllal, hogy a tojás formájú labdát minél többször eljuttassa a másik fél célvonalára vagy azon túlra. Vagy átrúgja a rivális kapujának felső szárai között.

A Geographical Norway márkára, a világ minden táján számíthatsz
 
Képzeld el, ahogy Norvégia hegységeiben túrázol és közben a lélegzetelállító fjordokban gyönyörködsz. Meglátogatod Észak-Európa legmagasabb pontját, a 2469 méteres Galdhøpiggen-t, amely a Jotunheim-i nemzeti parkban található.  Elkezd szitálni az eső, de az idő előrehaladtával előbújik a nap is. Kicsit meleged van, leveszel egy réteget. Ekkor már Norvégia halászkikötője felé tartasz, ahol rengeteg információt kapsz, hiszen Norvégia halászata vezető helyen áll Európában. A halászatnál viszont jelentősebb szerepet játszik az ország életében a tengerhajózás. Miután körbejártad a nevezetességeket, elmész megnézni a naplementét. Ekkor már felveszel egy plusz réteget, és amikor várod, hogy előjöjjenek a csillagok, akkor már a legmelegebb ruháidba bújsz bele. Később már a sarki fény megjelenésére vársz, amikor az időjárás csípős, hidegre fordul. Ezekre az alkalmakra találták fel a Geographical Norway ruháit, hogy minden időben megfelelően legyél felöltözve. Nemcsak megvéd a különféle időjárási viszonyok között, de modern, stílusos megjelenést biztosít számodra.
 
Ellentétben azzal, amit a név sugall, a Geographical Norway márka nem Norvégiából származik, hanem egy Francia tervezőcsoport védjegye. Viszont a termékek minőségét és tervezését a skandináv időjáráshoz igazították. Itt a cél nem csak az volt, hogy megóvjon az időjárási viszonyoktól, hanem a sportos megjelenés is. Kiváló minőségű hímzései hívhatják fel a figyelmed erre a különleges márkára.

A Fjällräven eredetileg a hegymászók és a kényelmes túrafelszerelést kedvelők márkája, de napról napra kezdi meghódítani az egész világot. Ma már bárhol is sétálsz, biztosan te is látsz legalább egy ilyen táskát az utcákon. A Fjällräven márka nevét egyébként senki sem tudja helyesen kiejteni, de valahogy így kell: fjéllréven.

Skandináviában már nagyon népszerű, a streetstyle egyik legfontosabb eleme. Na de nézzünk egy kicsit a története mögé:fjallk

Sajnos évről-évre egyre több ember küzd mozgásszervi panaszokkal. Ez köszönhető a nagyvárosi életmódnak, hogy kényelmesen, mindenhová autóval járunk, a 8 vagy több órás irodai munkavégzésnek és a helytelen, egészségtelen életmódnak is.

Mely panaszok alakulhatnak ki a leggyakrabban irodai munka során?

·         Mozgásszervi panaszok: tarkó-, nyaki-, derék-, gerinc-, és hátfájdalom, fejfájás, látásromlás, szemszárazság, alsó végtagi visszeresség

·         Tartáshiba

Ha egy sokoldalú vízálló kabát után kutatsz éppen, akkor a legjobb helyen jársz. Ezt a HH kabátot nem csak vitorlázáskor tudod hordani, hanem a hétköznapokban és szabadidős tevékenységeidhez is kiváló választás. A Helly Hansen Crew Midlayer jacket tökéletes védelmet nyújt a szél, víz és hideg ellen. A DWR-impregnáló technológiának és a hegesztett varrásnak köszönhetően 100%-an vízálló. Az állítható kézelők és csípőszegélyek által könnyedén testreszabhatod ezt a kiváló vitorlás kabátot. A Regular-szabás kényelmesen illeszkedik a testedhez és teljes szabadságot biztosít a mozgáshoz.

Most bemutatjuk neked a Helly Hansen egyik legkedveltebb eső- és viharkabátját. A Helly Hansen Crew kabátot a tenger szerelmeseinek álmodták meg. Ezt a terméket első sorban olyan férfiaknak ajánljuk, akik gyakran tartózkodnak vizes, nyirkos környezetben és szeretnének állandó védelemben lenni.

A szuper-sokoldalú dzseki olyan formatervezéssel lett kialakítva, hogy nem csak vízközelben hordható, hanem szárazföldön is kiváló. A Helly Tech® technológiának köszönhetően az anyaga szélálló, vízálló és légáteresztő. A kabát csípőhosszú, magasított gallérja magas védelmet nyújt a hideg időjárás és szél ellen. A kabát hátulján elhelyezett ID versenyzseb igazán kedvelt a sport csapatok és klubok körében, mert könnyen látható és leolvasható az elhelyezett sorszám.

Magyarországon a XX. század elején a tengerentúli hoki és az európai foci keverékét, a bandyt (jéglabda) űzték szívesen, így ez a sportág tekinthető a jégkorong előfutárának.
1926-ban Budapesten adták át a kontinens legelső műjégpályáját, a városligeti létesítményt. 1925-ben játszották az első mérkőzést, amelyet a Magyar Hockey Club szervezett meg.
1937-ben tartották a bajnoki premiert, noha a válogatott már 1927-ben szerepelt az Eb-n és a III. helyet szerezte meg.

A tél beálltával sajnos egyre több szánkó-, sí-, és snowboard sérülésekről hallhatunk. A jeges, havas időjárás nemcsak a közlekedési balesetek számát növeli, de a téli sport szerelmeseit is eléri.

A síelés és snowboardozás számos veszélyt tartogathat, amennyiben túl gyorsan siklunk lefelé a sípályán, vagy ha nem vagyunk igazán gyakorlottak.

Melyek a leggyakoribb sérülések?

Egy nagyon érdekes sportról olvashatunk mostanában. Ez pedig nem más, mint a sellő úszás. A sport célja, hogy hazánkban divatot teremtsen egy új élmény is, amely az úszással köthető össze. Bár az úszás oktatás elemeit és gyakorlatait sajátíthatjuk el egy-egy órán, az elsődleges cél az örömteli és színes élmények, amelyeket igazi sellő ruhák által élhetünk át.

Téveszd meg a világot és varázsolj mosolyt az emberek arcára! Hasonló gondolatokkal alkotta meg két taiwan tervező lány ezeket Jump from paper táskákat, amelyek úgy néznek ki, mintha csak kivágtad volna őket egy képregényből.

Humor a legfontosabb dizájn

Ezek a lányok tele vannak energiával, kreatív ötletekkel és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél érdekesebb termékeket varázsoljanak, hiszen fő mottójuk az, hogy a humor a legfontosabb dizájn elem. Ezekkel a táskákkal pedig szeretnék felvidítani és boldogabbá tenni az emberek mindennapjait.

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy fárasztó nap után hazaérkezel a hidegből a meleg szobába. Bekészíted a pihe-puha takaródat és elindítod a kedvenc filmedet, miközben kortyolgatod az imádott forró italodat.

De! Azért vannak olyan téli programok, amiért érdemes kimozdulnod a hideg levegőre.

Lovasszánozás

Talán az egyik legmeghittebb és leggyönyörűbb családi program az a lovasszánozás. Képzeld el, ahogy a szeretetteiddel betakarózva, összebújva szelitek át a hegyeket, völgyeket, miközben gyönyörködtök a hóval borított tájban. Ez egy életre szóló élmény gyermekeknek és szüleiknek is.

Zakopane Lengyelország déli határánál fekszik. Míg északról a Gubalówka- hegy határolja, addig délről a Tátra. Hegyeinek és gyönyörű kilátásának köszönhetően télen-nyáron kedvelt úticél. Nyáron inkább a túrázók látogatják, míg télen a téli sportokat kedvelők. A síelés mellett van még lehetőség korcsolyázni, szánkózni, de akár sífutás is lehetséges. Magyarországtól kb. 300 km-re található ez a különleges kis város, kocsival 5-6 óra alatt lehet megtenni ezt az utat.
 
Mivel Zakopane egy igazi turistaparadicsom, így könnyű szállást találni, hiszen ha már ott vagyunk, láthatjuk, hogy akármerre is nézünk, mindenhol apartmanok és szállodák tömkelege található. De azért érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni a szállásfoglalást.

De miért is látogatják olyan sokan Zakopane-t?

December 22-én 14 órától már mi is pihenni fogunk.
 

De, addig, még a raktáron lévő termékeinkből tudsz válogatni, ha eljössz hozzánk személyesen.


Ezek vannak raktáron: https://www.sportplaza.hu/azonnal-atveheto

Itt tudod átvenni: 1031 Budapest, Silvánus sétány 47. 
Ezen a számon tudsz érdeklődni: 06 20 / 411-4999

Minden kedves vásárlónkat meglepjük valamilyen aprósággal, még így az utolsó pillanatokban. :)


Szeretettel várlak, ha még nem teljes a karácsonyi csomagod.
Valóban 30 és 85% kedvezménnyel tudsz idén is Black Friday alkalmából vásárolni tőlünk.

Ha már tavaly is követtél minket, akkor már tudod, hogy nem viccelünk. Nem tegnap felárazott, majd ma leárazott üzletpolitikát folytatunk.


Erőt adnak, amikor rossz napunk van, vagy ráerősítenek egy érzésre bennünk. Vajon miért fordítanak annyi energiát, pénzt a sportmárkák arra, hogy motivációs üzeneteket készítsenek nekünk? Mert azt akarják, hogy tudjuk: a lehetetlen nem létezik!

1. TOP5 sportos motivációs válogatásunk első helyén nem állhat más, mint az ADIDAS videója, amiben egy csapat futó, élsportolók, sztárok együtt haladnak az úton. A küzdelmeik, a hitük pedig nekünk is segíthet átlendülni azon a bizonyos holtponton!

https://www.youtube.com/watch?v=mzkEVV4Z6s4

Sokkal könnyebben megy az edzés is, ha nem egyedül, hanem mondjuk párban végezhetjük, egy edzőtárssal,  ismerőssel, baráttal, vagy akár a szerelmünkkel. Három olyan egyszerű sportot mutatunk be, amit közösen, könnyedén el tudtok végezni.


Torna

Már rögtön a bemelegítést is végezhetitek együtt. Még csak az sem fontos, hogy teljesen azonos sportot folytassatok tovább, az alap gyakorlatokat könnyedén el tudjátok végezni. Kezdhettek nyújtással, guggolással, kar- és nyakkörzéssel, majd hajlításokkal és a lábak bemelegítésével folytathatjátok. Segíthettek is egymásnak a gyakorlatok ellenőrzésében, vagy teljesítésében! 

Ha fejtörést okoz, hogy hogyan vedd rá a gyermeked a sportra, vagy már meguntad a megszokott sportformákat, itt az idő, hogy felfedezzetek együtt újakat! Erre hozunk néhány tippet most!


A közös mozgás erősíti a kettőtök közötti kapcsolatot, hasznos időtöltés, és egészségesebbé tesz. Sokkal több minden kipróbálhattok együtt, ha sportról van szó, mint gondolnád.


1.      Séta a szabadban

Nem kell azonnal megváltanod a világot, a közös sportolás kezdődhet szépen, fokozatosan, egy nagyobb sétával is a szabadban. Ha nehéz rávenni, hogy kimozduljon a számítógép mellől, vagy letegye a telefont, tabletet, akkor fokozatosan, kis lépésekkel is kezdhettek. Először csak csalogasd ki a szabadba, egy rövid, tartalma félóra a kedvenc parkjában, játszóterén, vagy

Legyen laza, elegáns vagy inkább az a lényeg, hogy a legdivatosabb színben hord? Mi számít neked igazán? Mutatunk 4 személyiségtípust, és ajánlunk mellé 4 sapkát.


1.     A biztonságos

Ha neked a biztonság a legfontosabb és a praktikum, és olyan ruhadarabokat szeretsz hordani, amelyek kényelmesek és pont illenek ahhoz a szituációhoz majd, amiben felveszed őket, akkor ebbe a típusba tartozol.

Ha azt hiszed, hogy a bakancsok már nem menők, tévedsz! 2018-ban is éppen olyan remekül illeszkednek a ruhatárunkba, mint 10, 20, vagy akár 30 évvel ezelőtt. Feldobhatunk vele egy farmert, egy csőnadrágot, vagy akár egy kisszoknyát is!

„Csúnya, de legalább meleg?”

Amikor bakancsra gondolsz, ne azok a nehéz, és rémesen meleg verziók jussanak eszedbe, amiket a legtöbb ember utált télen hordani, és csak azért vette fel, hogy ne fázzon a lába. Ma már a sportplaza.hu oldalon olyan bakancsokat találhatunk, amelyek feldobják az öltözékünket.

Fontos, hogy sportruházatunk higiénikus és sokáig tartós maradjon ezért összeszedtük, hogy a sportolás során viselt ruhákat milyen módon lehet tisztítani, illetve mire kell figyelni, hogy ruháink sokáig megőrizzék jó minőségüket.

Tudnunk kell, hogy sportolás alatt és után is rengeteg folyadékot vesztünk, aminek nagy részét ruházatunk nyeli el. A kellemetlen szagok nagy része nem a természetes izzadás miatt van, hanem a bőrünkön lévő baktériumok, illetve a rossz minőségű anyagú ruhák találkozásakor keletkeznek, így érdemes mindig megfelelő minőségű sportruházatot viselnünk, hogy elkerüljük a kellemetlen szagokat.

Válts gyorsan és egyszerűen klubkártyát, és vásárolj sokkal olcsóbban, akár féláron! Más előnye is van.


Adhatod ajándékba, vagy megtarthatod magadnak, pár kattintással igényelhető, kényelmes, és tényleg neked való, ha tudatosan vásárolsz, és szeretsz lecsapni a kedvezményekre.

Kártyát ezen a felületen igényelhetsz: https://sportplaza.hu/klubtagsag.

Vannak, akik kifejezetten ezekre utaznak, mert imádják, ha valamihez sokkal olcsóbban jutnak hozzá. Mások meg sem nézik őket, mert attól tartanak, ami utolsó darabos, azzal biztos valami nem stimmel. Te hogy vagy ezzel?

Mi, a sportplaza.hu-n rendszeresen teszünk közzé utolsó darabos ruhákat, cipőket, eladó árut. Nem azért, mert ezek senkinek sem kellettek, hanem azért, mert már csak néhány darab van belőlük.

Ebben az esetben arról van szó, hogy tényleg az eredeti ár töredékéért kaphatod meg az adott terméket

Amikor egy ötperces feladat is órákig tart, vagy a koncentrációnk csökken a munkahelyen, érdemes elvégezni ezt a pár apró trükköt, hogy újra éberek lehessünk! Egy kis mozgás csodákra képes.
 
Vannak napok, amikor a kimerültség mindenkit utolér. Elkaphat a munkahelyen, ebéd után, vagy egy hosszabb monoton folyamat végén is akár. Ilyenkor érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat, hogy újra felfrissülhessünk!

Te szoktál blogokon sporthíreket olvasni, vagy inkább csak a híroldalakon? Van néhány tippünk arra, hogy milyen blogokat érdemes követned!


Amikor blogokat olvasol, új nézőpontokat ismerhetsz meg, olyasmiről is szó eshet, amiven a hírekben nem, vagy csak ritkán találkozol. Találkozhatsz tippekkel, tanácsokkal, esetleg termélajánlókkal de eshet szó személyes élményekről, beszámolókról is. Mindenképpen hasznos időtöltés, ezért is javasoljuk, hogy fedezz fel te is magadnak minél több sport blogot!
Persze a sportplaza.hu blogját se hagyd ki!

Nyár vége van, és itt az idő szétnézni, milyen őszi sportok közül választhatunk. Ez az az időszak, amikor még kimehetünk a szabadba, és élvezhetjük a friss levegőt, a hideg tél előtt.

1.       Túrára fel!
Igaz már kicsit hűvösebb lesz, mint a nyáron, de a szabadtéri túráknak még éppen megfelelő az őszi idő. Ha beszerezted a sportplaza.hu-n a felszereléseidet, egy kényelmes cipőt vagy bakancsot, szellőző ruhát és hátizsákot, akkor már csak ki kell választanod a megfelelő időpontot, és helyszínt. A fővárosban és annak környékén is számos túralehetőség adott, akár szervezett formában, vagy önállóan, kalandvágyból. A vidéki túrák, pedig igazi kincseket rejtenek magukban!

Sportos cuccok iskolakezdésre csajoknak!
 
Összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, ami nem hiányozhat neked sem az őszi iskolakezdéskor! Táskák, cipők, ruhák, nem csak sulihoz!
 
Passzol az őszi divathoz!
A https://sportplaza.hu/15575-mi-pac-tropical-floral-hatizsak-neon-black-hatizsak Mi-Pac Floral hátizsákot imádni fogod! Kényelmes, tartós, és sosem hagy cserben. Most ráadásul akciósan, azonnal vihető a sportplaza.hu-ról, csapj le rá, minél előbb!
 
Megbízható, erős, és cuki!
Ez a hátizsák aztán bírja majd a strapát! Ritka, hogy ettől a márkától, ilyen cuki darabot láthassunk. A név egyben ígéret is a minőségre ebben az esetben! Tudjuk, az már csak hab a tortán, hogy most ez is akciós! https://sportplaza.hu/12719-erlin16-hatizsak

Ezek a színek segítenek ellazulni!

A piros erőt sugároz, a sárga nyugtalanságot kelthet! De mi a helyzet a kékes és zöldes színekkel? Segítünk eligazodni a színek világában, hogy a legmegfelelőbb ruhadarabot válaszd a nyugodt kikapcsolódáshoz.

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy más hangulatod lesz egy jól megválasztott ingtől, vagy mondjuk, hogy sokkal jobb lett a kedved, miután a kedvenc ruhádba bújtál. Nem meglepő, hiszen a színek hatással vannak a hangulatunkra. Segítünk eligazodni ebben a világban, hogy ha legközelebb a ruhásszekrénybe nyúlsz, vagy új ruhát rendelnél a sportplaza.hu-ról, azt a darabot találd meg, ami jót tesz neked.

A nyár beköszöntével megkezdődött a fesztivál szezon is. De mit is érdemes ilyenkor felvenned?

Ilyenkor szeretnénk nagyon egyedien és menőn kinézni, bár ennyi nem elég ahhoz, hogy igazán komfortosan érezhesd magad. A ruhád legyen strapabíró, szellős, meleg, világos meg sötét is, hosszú és rövid is.

A balatoni éttermeket mi 3 kategóriába sorolnánk.

- Ínyenc

- Közepes árú

- Kisebb árú

Mid a 3 kategóriában mutatnánk 3-3 éttermet, amely elnyerte a tetszésünket.

Mi a különbség a hotel, panzió, apartman között?

Egy helyre gyűjtöttük melyik, miért jó. Így gyorsan, egyszerűen kiválaszthatja a család a neki legmegfelelőbb szállást.

Hotel

Általában drágább, mint a panzió, apartman, de ez lehet a legkomfortosabb választás adott esetben. A csillagok száma minőséget és egyben felszereltséget is jelölhet. A hotelek kiválasztására számos lehetőségünk van. Mérlegelhetünk közelség, ár, felszereltség, extrák, lehetőségek alapján. A szálláskereső oldalakon össze is hasonlíthatjuk ezeket. Ha családdal készülünk érdemes megnézni, mennyire családbarát a hely, a szobákban hány ágy van, van-e kényelmes lehetőség a kisebb gyermekek ellátására is.

Magyarországon rengeteg olyan hely van, amelyet még biztosan te sem fedeztél fel. Rejtélyes erdők, gyönyörű vízpartok, lélegzetelállító hegycsúcsok. A természeti adottságok mellett, rengeteg új várost, azok történetét és építészeti különlegességeit fedezheted fel. A Balaton és környéke az egyik legkedveltebb túracél, hiszen megannyi természeti meglepetést tartogat. Ha te is inkább a természetben túrázol, akkor szerezd be a megfelelő funkcionális ruházatot és vágj bele a következő programokba!

Nem kell bekötni, és nem lépsz rá!

Gyerekeknek is pofon egyszerű a használata! Gyorsan befűzöd, nem oldódik ki. Vízálló, kiváló fesztiválkellék, de akkor is jól jön, ha utálsz cipőt kötni.

Képtalálat a következőre: „shoeps”Képtalálat a következőre: „shoeps”Képtalálat a következőre: „shoeps”

Rémisztő a neve, de a használata barátságos. Annyira, hogy gyerekek mellé kifejezetten ajánljuk. Útmutatót is adunk a befűzéshez. Villámgyorsan megtanulod.

Ma már egyre nagyobb divatőrület, hogy nemcsak a télből a nyárba utazunk, hogy valahogy átvészeljük a mínusz fokokat, hanem nyáron is egyre többen választják az egzotikus uticélokat. Azzal viszont nem számolunk, hogy ez veszélyt is rejtegethet, amennyiben egzotikus helyet választunk ki nyaralás céljából. A kontinentális éghajlattól merőben eltérő klíma, az egyedi környezet számos fertőzésnek és betegségnek teremt melegágyat.  A legveszélyesebb és leggyakrabban előforduló betegségek: a moszkítók által terjesztett malária, a nem megfelelő higiénés viszonyokból adódó hastífusz és hepatitis A. De érdemes beoltatnunk magunkat hepatitis B, gennyes agyhártyagyulladás és sárgaláz ellen is. De nézzük is mely helyeken, mely betegséggel vigyázzunk:

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál. Erről a csodalatosbalaton.hu oldalon olvashatsz. Itt.

Strandlistát hozott össze a termalfurdo.hu:

Balatonakarattya – Gumirádli szabadstrand

Balatonberény – Csicsergő sétányi szabadstrand

Balatonboglár – Platán strand

Olyan dolgokat válogattunk össze, amik az ideális fesztiválozáshoz kellenek! Menők, kicsik, praktikusak!

1. Az övtáska, ami elég kicsi ahhoz, hogy belepakolj, mégsem zavar. Ha próbáltál már fesztiválozni hagyományos övtáskával, rájöhettél, nem egyszerű dolog. Nagy, nehéz és csúnya. Itt a megoldás, ami ezeknek az ellentéte, mégis bele tudod pakolni a legszükségesebb dolgokat! http://sportplaza.hu/7783-nike-eq-nike-lean-waistpack-osfm-pink-pow-black-ovtaska

Mit vegyek fel fesztiválra?

Segítünk kiválasztani azokat a darabokat a ruhatáradból, amik jól jöhetnek a fesztiválokhoz. Bepakolni sosem könnyű feladat.
Megesik, hogy egy egészhetes ruhatárat kell belepréselni egyetlen bőröndbe.Több mint ruhakapszula

Fehérneműk, de mindig dupla annyi, amennyi napra mész. Csajoknak melltartó, body, és egy olyan ruha, amit bármikor elő tudnak kapni,
ha étterembe kell menni vacsizni.

Használd „okoslistánkat” utazáshoz, nyaraláshoz, fesztiválhoz. Egyetlen perc alatt átfuthatod, biztonságot ad, nem kell kapkodnod, és gondolkodnod azon, mi marad otthon. Praktikus tanácsok!


Készíts ki 3 táskát. Legyen egy bőrönd, egy kisebb táska, ami mindig kéznél van, és 4-5 textil, papír vagy nejlon zacskó. Ez azért fontos, mert ha minden a megfelelő helyre kerül, gyorsan kéznél lesz, könnyű pakolni, és nem keveredik a többi holmival.

A kisebb szatyrok, táskák azért kellenek, hogy szétválogathasd a következők szerint a pakolnivalót: fürdőszobai kellékek, cipők, fehérneműk, szennyes, kütyük.

A Budapest közelében található tó számos látnivalót tartogat számodra, különösképp természeti értékei jelentősek. Ez a tó 5-6000 éves múlttal rendelkezik. Itt található az ország egyik legrégebbi természetvédelmi területe, az 1958-ben létrehozott Velencei-tavi Madárrezervátum.


Ha szeretnél ide eljönni, csak vízi járművel tudod megközelíteni ezt a helyet. Menetrendszerű járatok Agárdról indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja. Ha szeretsz bringázni, akkor érdemes a bicajodat is magaddal hozni, és tekerni egyet a tó körül.

- Ilyen ha Jump From Paper-ed van
 
2018 legmenőbb táskáit a Jump From Paper rakta össze. Bár külföldön még jobban pörög ez a trend, szépen lassan bekúszik a magyar divatvilágba is. Itthon vajon a trendi üzletasszonyok hordák majd, vagy az okos sulis lányok? Utcai, iskolai vagy üzleti divat lesz, randi kellék, esetleg fesztivál cucc?
 
A JFP táskák mesebeliek. Színesek, menők, és a formájuk, a vonalvezetésük teljesen olyan hatást kelt, mintha most léptél volna ki valamelyik mesefilmből. Beleférhet az iPaded, a laptopod, de helyet kaphat benne a papírzacskós uzsid, és a kartondobozos sminkszereid is.

Magyarország egyik legkedveltebb üdülőhelye a Balaton, hiszen az a mi magyar tengerünk és ha nyaralni szeretnénk, akkor pár óra alatt ott is lehetünk. Itt mindenki megtalálja a neki való programot, legyen szó családról, párokról, baráti társaságokról. Ha nem szeretnél lemaradni a különleges programokról, akkor szerezz be egy fürdőnadrágot vagy fürdőruhát, és irány a Balaton! Itt van pár programajánló:

 

Családoknak:

1. 2018. Június 9-10. Nemzetközi Regatta Siófokon

Kétnapos program kavalkád családoknak

 

2. 2018.június 9-17.

I. Levendula szedd magad napok (Levendula Birtok)

Amennyiben imádod a természet közelségét és a táborozást, vagy több családdal együtt szeretnél együtt vakációzni, akkor a legjobb megoldás a kempingezés.

Itt kultúrált körülmények között de mégis a természetben kapcsolódhatsz ki és hatalmas élményben lehet részed barátaid és családod társaságában.

Hogy könnyebben tudj dönteni hova érdemes menni, felsorolunk pár szuper kemping lehetőséget a Balaton körül.

A jó idő beköszöntével hamarosan a legnagyobb fesztiválok ideje is eljön. Ilyenkor szeretünk önfeledten bulizni, tombolni, kiadni a gőzt és szívesen ismerkedünk is.

Viszont sokaknak bosszúsággal is jár a fesztiválozás, hiszen vannak, akik kihasználják a tömeg adta lehetőséget és elteszik mások pénzét, telefonját és más értékeit.

Ez törvényszerű sajnos, hiszen ahol sok ember van, ott élnek is ezzel a lehetőséggel.

De ennek nem féltetlenül kell így lennie. Most felsorolunk pár tippet, hogy mire ügyelj fesztiválozás közben:

Ha Te is szívesen nyaralsz a Balatonnál, akkor ez a cikk neked szól. Szeretnénk neked kicsit bemutatni a Balaton északi partját, hogy melyik városokat érdemes meglátogatnod.

Zánka - a kiváló kirándulóhely

Ezt a kis községet Füredtől nyugatra találod meg, ahonnan különböző kirándulást szervezhetsz a családoddal. Itt található a Balaton-felvidék egyik legrégebbi temploma, amelyet a 12. században építettek. De ami ennél is érdekesebb, hogy Zánka és Monoszló között felmászhatunk a 337 méter magas hegyre, amely Hegyestűn található. Innen csodálatos kilátás tárulkozik a Balatonra.

Hamarosan beköszönt a kánikula, amikor is másra sem vágyunk, mint hogy vízpart közelében lehessünk. Ilyenkor nem tudjuk kreativitásunkat öltözködésben igazán megmutatni, hiszen csak egy fürdőalsót hordunk legtöbbször. Viszont ma már annyiféle short van, hogy könnyen ki tudod választani a saját stílusodat, lássuk is őket:

Az ultraviola (UV) sugárzás a látható fénynél rövidebb, de a röntgensugárzásnál hosszabb hullámhosszú elektromágneses sugárzás. Különböző káros hatásai lehetnek, ha hosszabb ideig, védelem nélkül tartózkodunk a napon mint a bőr gyorsabb öregedése, vagy bőrrák. Az UV sugarak ellen a napvédő krémek, a ruházat és a napszemüvegek védhetnek.

A mentőmellény egyik fontos kelléke a vízi programnak, hiszen egy váratlan pillanatban akár az életünket is megmentheti. Így győződjünk meg mindig arról, hogy van nálunk, legyen szó vitorlázásról, szörfözésről, horgászatról vagy egyéb vízi sportokról.

De honnan indult a mentőmellény története?

Végre kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Az új évszak nem csak a természetben produkál változásokat, hanem belőlünk is kihozza a maximumot. Ilyenkor sokszor belekezdünk őrült diétákba, hirtelen belevágunk az edzésekbe, a gyors eredmény érdekében, viszont ez így nem helyes megoldás. Szervezetünket folyamatosan kell szoktatni a sportoláshoz és a diétához, ne válasszunk drasztikus megoldást!

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb, bár annál hasznosabb sport az a séta. Ha nincs időnk, esetleg keresünk különféle sportolási lehetőségre, akkor menjünk el sétálni. Ez a sportolási forma is elég ahhoz, hogy átmozgassuk izmainkat, felpezsdítsük a vérkeringésünket. Tegyük le az autót és sétáljunk el a piacra, a boltba, a természetbe. Élvezzük a friss levegőt, a napsütést a mozgás okozta felszabadító jó érzést. A rendszeres séta ajánlott mindenkinek, hiszen kevésbé terheli meg az ízületeinket, az izmainkat, és különböző jótékony hatásai vannak a szervezetünkre.

De melyek is ezek?

Ma már egyre jobban fejlődik a turizmus, ezáltal a turistautak, turistaházak felújítására is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Így egyre többen bátorkodnak nekiindulni rövidebb-hosszabb túráknak. Többnapos trekking, nomád vagy magashegyi túra...itthon is rengeteg lehetőség áll a túrázók előtt. De még az itthoni viszonylatban is fontos, hogy milyen lábbelivel indulunk útnak, hiszen mi sem szeretnénk, ha kellemetlen meglepetés érne minket.

Ha inkább csak rövid, könnyed sétákra indulunk, jók kiépített útvonalon, akkor ne vegyük fel a professzionális nehéz túrabakancsot, hiszen csak hátráltat minket a sétálásban.

Ha viszont a magasba vágyunk, sziklás, keményebb terepre, esetleg patakokon át, akkor ne félcipőben induljunk el, hanem egy robosztus túrabakancsban.

Sokszor előfordul, hogy kint napokig rossz idő van, fúj a szél, szakad az eső és ilyenkor tényleg csak akkor mozdulnánk ki, ha nagyon muszáj. De még sem ülhetünk otthon csak azért, mert rossz idő van. Ilyen esetre érdemes beszereznünk magunknak és gyerkőcünknek egy esőkabátot, kinézni egy programot és aztán elindulni.

De hová is lehet menni ilyen időben, ahol védve vagyunk?

Egyre többen döntenek az aktív pihenés mellett hétvégéken valamint nyaralás alatt is. Ha szeretnénk szép tájakat relatív gyorsan felfedezni, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy bicajra pattanunk és körbebringázzuk őket.A biciklizés a városi közlekedés mellet már egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, amely nem feltétlenül a teljesítménytúráról szól, hanem egyre inkább a látnivalók megtekintéséről és a kulináris élményekről.

A tavasz és az ősz a legideálisabb arra, hogy kimozduljunk túrázni, hiszen akkor nincs hőség, így nem fáradunk ki hamar egy-egy nagyobb túra során.

Ha még nem vagy profi túrázó, akkor ellátunk pár tanáccsal, hogy magabiztosabban mozdulj ki a természetbe.

Mit kellene felvennem?

Túrázás során az egyik legfontosabb szabály a réteges öltözködésben rejlik. Hiszen akkor folyamatosan szabályozni tudjuk a testhőmérsékletünket. Mindemellett ruházatunk legyen vízálló és lélegző. Az ideális öltözék három rétegből áll:

 A legtöbb sportról elmondható, hogy erősíti a szívet, ám ezek között nem szerepel sem a futás, sem a foci. Kutatások támasztják alá ezt a tényt.

A leghatékonyabb sportok a szívbetegségek megelőzésére az ütős sportok, mint a tenisz, fallabda vagy a tollas - állítja a több, mint 80.000 felnőtt közreműködésével készült tanulmány, Charlie Foster oxfordi professzor vezetésével:

A sport valóban meghosszabbítja az életet, viszont nem mindegy, milyen sportágat választunk.

Egy túravitorlázás nem csak annyiból áll, hogy belepattanunk a hajóba és már neki is vághatunk a hullámoknak. Mielőtt elindulunk egy túrakörútra, érdemes számtalan dolgot figyelembe vennünk, mint a hajó állapotát, az időjárást és hogy az utunk alaposan meg legyen tervezve.

Ha szezon elején állunk és épp az első túravitorlázást tervezzük, akkor érdemes alaposan átvizsgálni a hajónkat. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha egy hosszabb utat tervezünk, hisz nem szeretnénk ha a nyílt vízen érne minket meglepetés.

De kezdjük is a hajó részeivel, amelyek gyakran igényelnek ellenőrzést:

Hamarosan itt a jó idő, és már azon törjük a fejünket, hogy vajon milyen újabb ruhákat tudnánk beszerezni neked, amikben elkészítheted a legemlékezetesebb fotókat tavasszal és nyáron.

 

Tudjuk, hogy mennyire nehéz ruhát választanod, ha épp egy jelentősebb alkalomról van szó, legyen az randevú vagy hajózás a barátokkal.

2018- tól új szempontok alapján lesznek besorolva a hajóosztályok, amely a most elkészült Versenyrendelkezésekből derült ki.

A Hunsail.hu összefoglalta a legújabb változásokat.

Az utóbbi időben rengeteg fejlődésen ment keresztül a a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) versenyrendszere, de lássuk is melyek ezek:

Ismét büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk. Egyik legkreatívabb nemzet vagyunk, hiszen már megannyi mindent feltaláltunk és most itt egy újabb alkotás, amitől az állunk is leesik. Rengeteg találmányt köszönhet nekünk a világ, ilyen például a számítógép őse, a golyóstoll, továbbá a Rubik kocka és még sorolhatnám. Most itt egy újabb korszakalkotó magyar találmány, amely teljesen megváltoztatja a biciklizés élményét.

120 millió értékű kincset rabolt össze kevesebb mint egy év alatt a valaha élt leggazdagabb kalóz, aki a Forbes listája szerint Bellamy volt.

Amerikai kutatók azon dolgoznak, hogy megpróbálják kideríteni a DNS-vizsgálat alapján, hogy valóban Fekete Sam, a hírhedt kalóz maradványairól van-e szó, amelyet a 300 éve elsüllyedt hajóroncsban találtak meg Cape Codnál.

Legyen szó fiatalokról vagy idősebb korosztályról, ebből a lábbeliből biztosan találhatunk mindenkinél legalább egy párt.

A vitorlás cipő ma már nagy népszerűségnek örvend, és nem csak a hajózók körében. De vajon mióta van ez így?

A vitorlás cipőnek nagyon egyedi, jellegzetes dizájnja van, amely mindig felismerhető. Legtöbbször vászonból vagy bőrből készült, amelynek talpazatát úgy alakították ki, hogy a nyirkos, csúszós fedélzeten is képes legyen tapadni. Egyik legnagyszerűbb előnye, hogy nem hagy nyomot maga után a fedélzeten, így mindig tisztának láthatod a hajódat.  

El sem hinnéd, hogy mennyi jótékony hatása van a sportolásnak a szervezetünkre. Míg nálunk felnőtteknél segíti megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, a csontritkulást, a cukorbetegséget, valamint megszünteti az állandó fejfájást, stressz és gyomor- és bélrendszeri panaszokat, addig a gyermekeknél más területeken

fejti ki pozitív hatásait.Mivel egy gyermek folyamatos fejlődésen mennek keresztül, ezért fontos ügyelnünk arra, hogy ez megfelelő irányba történjen. Vegyük rá őt, hogy kezdjen el sportolni, hiszen rengeteg előnnyel, amelyek közül párat felsorolunk neked:

Softshell

A Softshell anyagnak légáteresztő tulajdonsága van, mindemelett rugalmas, kopásálló, és szélálló. Többféle vastagságú anyag létezik, különféle vízállósággal. A Softshell-t (puha héj) ruhának is nevezzük, amelyet nagyon kényelmes viselni, könnyű benne mozogni és elbírja a könnyű esőzést is. A softshell anyag mégis inkább egy puhább, kopásálló, rugalmas szövet (membránnal vagy anélkül). Vízálló a polárral ellentétben, és légáteresztőbb, valamint melegebb is.Vastagabb és/vagy membrános verziói teljesen szélállóak, ezért szeretik a motorosok, biciklisek is, rugalmas, ezért pedig a hegymászók. A Softshell kabátok a külső vízálló héjkabátok és a polár pulóverek között foglal tehát helyet, részben ötvözve azok tulajdonságait.

Gyakori tévhit az, hogy csak akkor volt sikeres az edzésünk, ha másnapra gyötrelmes izomlázunk van. Izomláza már mindenkinek volt, így csak pár szóban mutatnám be ezt a jelenséget. A megterhelő fizikai aktivitás után jelentkezhet fél-, másfél-, de akár két nappal később is. Az, hogy mikor jelenik meg, nincs jelentősége.

 

Egyesek szerint egy gyulladásos állapot, amit a láz szó is tükröz, míg angol nyelvűek izomérzékenységként, izomsérülékenységként vagy izommerevségként emlegetik. Edzés során az izmunk mikroszkopikus sérüléseket szenved el. Majd ezeket a sérüléseket a szervezetünk később meggyógyítja, és gyógyult izmunk egy picivel nagyobb lesz. Ahhoz, hogy látványosan megnőjön az izmunk, sok száz, ezer ilyen sérülést kell elszenvednie, ami hosszú évek kitartó munkája.

Ha most kezdtél el sportolni és nagy a lelkesedésed, akkor könnyen mértéktelenségbe csaphat át a dolog.

 

Gyakran az első pár alkalom után hatalmasat tud fejlődni az ember, főleg akkor, ha már korábban is sportoltunk. A lelkesedés okai lehet a hirtelen sokkal jobb közérzet,

valamint a megnőtt izomtömeg. Ám, tudni kell megállni, mert pár héten belül, könnyen túledzettség lehet a vége.

 

A túledzettség tünetei lehetnek:

Sokan érezzük úgy, hogy jobban megy az edzés, ha közben zenét is hallgatunk. Britt :) tudósok ki is mutatták, hogy akár 15%-kal jobban teljesítünk zenehallgatással mert az inspirál, el vonja figyelmünket és többlet energiát szabadít fel. Edzéshez érdemes minőségi fejhallgatót vagy fülhallgatót választani.
De mi is a különbség közöttük? 
A fejhallgató az egész fület körbeöleli, míg a fülhallgatót a hallójáratodba dugod be.
Fej- és fülhallgató egyaránt használható sportoláshoz.
Talán súlyzós edzésnél mindegy, hogy milyen nehéz szerkezet húzza a fejedet, azonban futás közben pedig minden deka számít, így a különböző szempontokat érdemes körbejárni.
Futáshoz inkább a fülhallgatót ajánljuk, abból is azokat a típusúakat, amelyek sportoláshoz lettek kitalálva, és megkapaszkodnak a fül egy részében.

1

Ha maximális kényelmet szeretnél, akkor válassz egy vezeték nélküli típust:

Szerencsére vezeték nélküli típusból létezik mindkét alapmodell:

 

Fejhallgató:

 2

 

Fülhallgató:

 

 3

Az Apple AirPods termékét sem lehet figyelmen kívül hagyni.

 4

Nagyon strapabíró és cseppálló. Érdemes ezt választanod, ha tudod magadról, hogy az edzés végére szakad rólad a víz.

A fejhallgatónál még az is szempont, hogy zárt vagy nyitott.

A zárt fejhallgató rázárul a füledre, a nyitott fejhallgató pedig a fül felől és a külső oldalról is szabadon szellőzik.

A zárt rendszer gyorsan felmelegíti a fület, így gyakran kell szellőztetni.

 

Íme a nyitott, melyben nem termelődik hő:

 

 5
Ha már megvan a füles és kedvet kaptál egy kis edzéshez, tekintsd át Ander Armour sportruházati termékeinket és edzőcipőinket márkaoldalunkon:
https://sportplaza.hu/under-armour 

Az edzőteremben való edzés egyre népszerűbb, de ez nem mindig volt így. A 60-as években csak egy nagyon szűk réteg járt súlyzós edzést végezni. Arnold Schwarzenegger 1968-ban költözött ki Amerikába. Az 1969-es Hercules New Yorkban című filmben sokkolta az izmaival a közönséget és szélesebb körben tudta népszerűsíteni a súlyzós edzést.

Arnoldnak köszönhetjük azt, hogy manapság ennyi embert érdekel az edzőterembe való járás.

Ám az edzőtermi látogatásnak vannak írott és íratlan szabályai!

A fogyáshoz 2 dolog szükséges:

 

1.) Megfelelő kalóriabevitel

2.) Aerob mozgásforma

Kezdjük a másodikkal, a mozgással. Kétféle mozgásforma van, az aerob és az anaerob.

Minden évben elérkezik a síszezon, amikor is rengetegen indulunk útnak, hogy szép környezetben sportolhassunk.

Viszont nagyon fontos, hogy épen és egészségesen térjünk haza, ezért nem árt tisztában lenni pár dologgal, amelyek a biztonságos síelésre vonatkoznak:

Az úszás az egyik legrégebbi mozgásformánk. Mindemellett kellemes időtöltés, kikapcsolódás és pihentető sport.

Akik rendszeresen járnak úszni, tudják, hogy milyen  pozitív hatással  bír a szervezetünkre a vízben való mozgás.

Nézzük, melyek az úszás jótékony hatásai:

Levi Strauss 1829-ben született Németországban. Anyjával és két nővérével, 18 éves korában hajózott ki az Egyesült Államokba. Miután megkapta az állampolgárságot,

már Levinek hívta magát. Eredeti neve Löb Strauss volt. San Franciscóban ruházati üzletet nyitott. Egy Jacob Davis nevű szabónak köszönheti a világhírnevet, hiszen ő

levelet írt neki az új tervezéséről, így végül a szegecsekkel megerősített nadrágok által lett ismert.

Gyakori Kérdések a sportolással kapcsolatban II. rész

 

7.) Mit szedjek?

 

- Hangyát :)

 

Viccet félretéve.

A sportoláshoz elengedhetetlen a fehérje. Bármilyen izomtevékenységet végzel, ahhoz kell a fehérje. Szinte lehetetlen bevinni a megfelelő fehérje adagot, így kell a táplálékkiegészítő. Tejsavó fehérje koncentrátumot vagy izolátumot ajánlom neked, ha nem vagy laktóz érzékeny. Legalább napi 1 adagot fogyassz el napközben.

Az izom működéséhez szénhidrát is

Összeszedtük a leggyakoribb sportolással kapcsolatos kérdéseiteket:

 

1.) 30 éves vagyok és még soha sem sportoltam. Nem túl késő elkezdenem?

- Nem!

Ebben a videóban Ronnie Coleman 52 éves:

https://www.youtube.com/watch?v=73lnC8dxWFM

 

Softshell vagy Hardshell?

Ez a kérdés még sokszor a tapasztaltabb túrázókat is zavarba ejtheti, ezért is szeretnénk most tisztába tenni, hogy melyik, milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

 Amikor túrázáshoz szeretnénk kabátot venni, akkor a design és a szín helyett természetesen a várható túra nehézségét, a beígért csapadékmennyiséget és a további időjárási viszonyokat vesszük figyelembe.

A hangsúly a réteges öltözködésen van. Három réteg elegendő ahhoz, hogy ne fázzunk és ne is akadályozzon minket a mozgásban.

 De melyik ez a három réteg?

 1. Az aláöltözet

2. A melegítő/közép réteg

3. A síkabát, sínadrág+kiegészítők

Azért mert vége a nyárnak, még nem kell lemondanod a fesztiválokról és a felejthetetlen élményekről!

Nézz ki egy téli programot a pároddal, barátaiddal és utazzatok el legalább egy hétvégére.

Néha ki kell szakadni a szürke hétköznapokból és el kell tudni lazulni, hogy aztán újult erővel végezhesd el a teendőidet.

Beköszöntött a hideg és még nincs kabátod?

Síelni mennél és nem akarsz fagyoskodni?

5-7 napig az ágyat nyomni betegen nem egy kellemes érzés. Azon túl, hogy kiesel a munkából még gyógyszerre is költeni kell.

A főnököd sem díjazza azt, ha beteg leszel Black Friday vagy karácsony előtt, pont akkor amikor a legnagyobb hajtás van.

Persze a vírusos megbetegedéseket nem biztos, hogy el tudod kerülni, de ha nincs legyengülve a szervezeted a nem megfelelő öltözet miatt, akkor legalább adsz magadnak egy esélyt.

Nekünk fontos a vásárlóink egészsége!

A Columbia Sportswear Company valójában 1938-ban az Egyesült államok északnyugati részén, az Oregon államban alapított családi cég, nevét pedig az ott csörgedező Columbia folyóról kapta. A Columbia alapítói, a Lanform házaspár, eredetileg kalapkereskedéssel foglalkoztak. A náci Németországból menekültek el az Újvilágba, hogy új vállalkozást alapítva saját termékeket is gyártsanak. Gyártóként és kereskedőként már több lábon állt a cég, és a szállítóktól is kevésbé függtek. A kezdeti főtevékenység mély nyomot hagyott a cég életében, hiszen a cég még 1960-ig a Columbia Hat Company nevet viselte.

A svájci származású kalandvágyó fiatal, Thomas Meyer, 20 évesen Ibizán próbált szerencsét, ahol trikókat kezdett el árulni a tengerparton, hogy legyen miből megélnie.

A cég megalapítása pedig teljes mértékben a véletlennek köszönhető. A fiatal svájci ifjúnak  közel 3000 darab használt farmer maradt a nyakán, amelyhez olcsón jutott hozzá,

így hát jó üzletnek találta. Ő azonban nem esett pánikba, hanem ollót fogott a kezébe és elkezdte szétvagdosni a farmereket, majd a különböző darabokat összevarrogatta dzseki formájában.

Ugye Te is érzékeled, hogy napról napra egyre hidegebb van? Előzd meg a bajt és töltsd fel a ruhatáradat már most Columbia ruhákkal, amelyek a legjobb technológiával készülnek, hogy minden időjárási viszonyban megóvhassák az egészségedet.

 

Megmutatunk neked 12 Columbia technológát:

Beköszöntött az ősz, így sajnos vége a pezsgő, színes, meleg nyári napoknak. De ne csüggedj, dobd fel a szürke hétköznapokat különféle aerobik órákkal, ahol nem csak felfrissülsz és hozzájárulsz az egészséged megőrzéshez, de a társaság és a zene is elfeledteti veled a tél közeledtét.

Télen is lehet futni. Télen is igényli a szervezeted a mozgást. Futhatsz teremben és futhatsz a szabadban is.

Mi most az előbbivel fogunk foglalkozni. 

Télen nagyon ügyelni kell a helyes bemelegítésre, jobban, mint nyáron. A hideg időben szánj több időt az izmok/ízületek bemelegítésére!

A be nem melegített és kihűlt ízületek, valamint izmok balesetveszélyesek. Télen nehezebb a testrészeinket melegen tartani, mint nyáron, így a hideg időszakban gondosan ügyeljünk arra, hogy minden fontos kiegészítőt beszerezzünk.

Nagyon fontos a megfelelő futócipő - halljuk ezt sokszor, viszont ennek a kijelentésnek nem tudjuk az indokát.

Két nagy részre lehet bontani ezt a témakört. 

Kezdőkre és haladókra.

 Mi most a kezdő futókhoz szólunk.

Veled is előfordult már, hogy az eső tönkretette a frizurád?

Te is fáztál már meg, miután alaposan eláztál?

 

Ha szeretnéd elkerülni ezeket a problémákat, akkor legyél előrelátó és szerezz be már most egy praktikus esőkabátot.

 

Miért vásárolj esőkabátot?

Nemrég kaptunk mi is az Adidas futócipőjéből a Springblade-ből.

Tegnap megmutattuk a törzsvásárlóinknak, akik szinte egytől-egyik első kézbevételkor csak vakarták a fejüket.

Nem tudták hovatenni.

 

Elhoztunk egy különleges márkát, amelyet szeretnénk Neked röviden bemutatni.

Ez pedig nem más, mint a Desigual márka.

De miért is olyan különleges?


A Helly Hansen csaknem másfél évszázados tradícióit a mai napig őrzi. A márka folyamatos innovációkkal rukkol elő a világpiacon és póló divat terén is rendre maradandót tud alkotni.

A Helly Hansen pólók női és férfi kategóriában is hasonló védjegyekkel büszkélkedhetnek. A klasszikus Helly stílus minden termékre jellemző.

A visszafogott eleganciát sugalló rövid ujjúk diszkréten jelenítik meg a logót, a puha, kényelmes pamut és poliészter anyagok a könnyített anyagösszetétellel a nap minden percében komfortérzetet keltenek bennünk.

The Rock megajándékozott téged egy 10%-os kuponnal, ami felhasználható szeptember 29-ig.
Kód: FOCUS

Legutóbb a Baywatch 2017 című filmben viselték ezt a márkát a színészek. 

Ha Dwayne Douglas „The Rock” Johnsonnak (színész, testépítő és profi pankrátor) tökéletes az Under Armour ruhamárka, akkor neked is lesz!

Ismered az érzést, amikor reggel elindulsz még hideg van, délután pedig amikor hazaérsz már meleg? Neked is nyűg olyankor a pulcsidat, kabátodat magaddal cipelni?

A szeszélyes, őszi időjárásra megoldás lehet egy mellény.

 

5 ok, amiért mellényt kéne viselned:

A Primaloft anyagot az 1980-as években fejlesztették ki az amerikai hadsereg részére, hogy a tollból készült hálózsákoknak, munkaruháknak legyen egy szintetikus alternatívájuk.

Ennek a hőszigetelő anyagnak a tulajdonságai megegyeznek a toll adottságaival, mint súly, tömörség és melegen tartás.

De miért jobb a PrimaLoft anyag a tollnál?

Sokan nem tudtátok vagy csak találgattatok, hogy vajon a Heavy Tools magyar márka-e vagy sem.
Szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba és elmesélni Nektek a márka valódi történetét.

Igen! A Heavy Tools egy magyar márka, amely már Európa szerte elismert nevet szerzett a sportpiacon, és amire mi magyarok igazán büszkék lehetünk.
Viszont abban is rejlik igazság, hogy a Heavy Tools gyökerei külföldről származnak, hiszen 1988-ban, mikor elindult a vállalkozás Ausztriában, a Heid városban élő Feldtänzer fivérek maguknak és barátaik számára szörf-deszkákat kezdtek el gyártani, melynek a Heavy Tools nevet adták.

TBS -  A sport, szabadidő és tengeri hajós lábbelik, technikai és ortopédiai ismereteire alapozva

 

A TBS egy francia márka, melyet 1978-ban alapítottak Franciaországban. Ő volt az első cipőgyártó, aki ortopédiai koncepció alapján fejlesztette a lábbeliket. Továbbá tervezéskor figyelembe vették, hogy a nőknek és a férfiaknak eltérő anatómiájú a lábuk mint pl: a talpív hajlásszöge, boltív alátámasztása stb.

A Helly Hansen márka története 1877-re nyúlik vissza, mikor a norvég hajós útjának indította a márkát.

A cég alapítója és névadója egy hajóskapitány, Helly Juell Hansen, aki feleségével együtt a tengerészeit szerette volna megvédeni, így elkezdtek viaszosvászon nadrágokat, kabátokat és viharkalapokat készíteni. A lenmagolajjal átitatott vászon tökéletes alapanyagnak bizonyult, mindemelett vízleptergetővé vált, így ezt az eljárást szabadalmaztatták. 1878-ban kitüntetést kaptak a párizsi expón, majd termékeiket elkezdték külföldön is árulni.

Utolsó ajánlatunk. Ezzel az ajánlattal le is zárjuk az iskolatáska szezont!

Ha még nem vásároltad meg a sulitáskát, akkor ezzel a kihagyhatatlan ajánlattal kedveskedünk:

18 ml-es vegán mosóparfümöt adunk 15.000 Ft feletti vásárlás esetén, 590 Ft értékben. 
 
Demon Screw Driver Tool csavarhúzót adunk 25.000 Ft feletti vásárlás esetén, 3.000 Ft értékben.

 Elasztikus szilikon cipőfűzők az idei nyár legnagyobb őrülete! 

Állandóan kibomlik a cipőfűződ, duplán kell, megkösd, hogy úgy maradjon, túl szoros, túl laza, össze-vissza lóg, nem tudja még bekötni a gyerek?

Ennek most vége, mától elfelejtheted a hagyományos cipőfűzőket!

Ne bajlódj tovább a cipőfűződ bekötésével, Csak beleugrasz a cipődbe és már mehetsz is!

 Carl Torsberg rajongók figyelem!

 

Folyamatosan érkeznek a legújabb Carl Torsberg kollekció darabjai!

A Sportpláza mindig kényezteti a vásárlóit, és különösen odafigyel az egyedi igényekre. A maximális vásárlói elégedettségre törekszünk mindig, így éppen ezért teljesen megújult és korszerűbb lett a webáruházunk!


Az eddig is meggyőző választékunk még tovább bővült! Új a külső, áttekinthetőbb a kínálatunk! Gyorsabban választhatod ki a saját feltételeidhez és igényeidhez igazított termékeket! Könnyebben kereshetsz a naponta bővülő és változó kollekciónkban, ahol garantáltan megtalálod azokat a termékeket, amire az életben csak szükség lehet. Temérdek stílus, funkció és felhasználási terület között válogathatsz kedvedre.

Vedd könnyedén, vedd a neten! A sportplaza.hu mindig nyitva van, bármikor vásárolhatsz. Nálunk garantáltan eredeti terméket vásárolsz és garanciát vállalunk rá!


Ismét 2 új márka a Sportpláza amúgy is nagyon igényes kínálatában!

Nagyon felkészültünk az idei őszi-téli szezonra! Angol márkákkal erősítjük a Sportplázában elérhető termékek sorát. Ha valahol, akkor Angliában biztosan sokat tudnak az esőről és a csapadékos időjárásról. Éppen ezért két olyan új márka idei őszi kollekciójából válogathatsz most kedvedre, amelyben mindent megtalálhatsz magadnak, a párodnak, sőt, az egész családnak. A Sportpláza örömmel mutatja be folyamatosan bővülő kínálatában az alábbi márkákat:

Dare2Be

Az újításainak köszönhetően a D2B izgalmas ruházati kollekcióval teremt olyan trendet, amelyet sokan azonnal követnek. Küldetésük, hogy egy olyan termék skálát hozzanak létre minden szezonban, amelyet az egyik lehető legjobb ár/érték arányú sportruházataként tartunk számon napjainkban. A D2B a világon, több mint 65 országban értékesíti a termékeit, amelyekkel meghatározó szereplőként öltözteti az élni szerető, aktív emberek ezreit. A D2B ruházat kifejezetten sportos és számos sportágat fed le kínálatával a kerékpározástól a futáson keresztül egészen a havas sportokig.

Az eddigi kedvező nemzetközi tapasztalatok alapján a Sportpláza örömmel bővítette kínálatát a D2B termékeivel.


Milyen a jó lábbeli?

A lábbelik terén is más kívánalmakat támaszt már mostanság a változó időjárás. A nyári könnyű és laza viseletet a lábunkon a zárt és melegebb cipők váltják le, és lassan előkerülnek a vízzel és sárral is könnyen boldoguló átmeneti cipők. A divatos gumicsizmák ilyenkor jönnek jól a hölgyeknek, amiben érdemes odafigyelni a melegebb zoknik használatára. A férfiember szerintünk gumicsizmát csak vadászaton, horgászaton és az állattartáskor viseljen, és talán még kutyasétáltatáskor.

A vízálló lélegző cipők napjainkban mentesítenek bennünket attól, hogy átázott lábbeliket viseljünk az élet bármely területén. Sportoláshoz éppen úgy, mint a szorgos munkanapokon viseljünk az évszak kívánalmainak megfelelő lábbelit, amiben úgy marad szárazon a lábunk, hogy eközben nincs gondunk az esőre, vizes fűre, vagy éppen a sárra. A csúszós, nedves terepen stabilabb a lépésünk, ha a cipőnk talpa megfelelően bordázott és így csökkenti a csúszkálást és nehezebb haladást. Jó ha a lábbelink szára magasabb, mint egy félcipőé, mert így jobban tartja a bokánkat és biztosabb lesz a járásunk, főleg ha aktív életet élünk. A lábbelik ápolása akkor is fontos lehet a komfort és az élettartam miatt, ha azok különben már alapból jól bírják az őszi megváltozott időjárás viszontagságait.


Milyen ruházatot viselj ősszel? Mit vásárolj az új szezon kezdetén?

Itt van az ősz, itt van újra! Ilyenkor természetes módon mindenki kénytelen megváltoztatni az öltözködési szokásait, hiszen az új évszak számos előnye mellett, bizony elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk a hűvösebbre forduló időjárás követelte igényekkel. A réteges öltözködés fontosságát már mindenki nagyon jól ismeri. De vajon az is köztudott, hogy mit érdemes vásárolni és hogyan?

Tudjuk, hogy mindig sokat adtál magadra, kínosan ügyelsz a tisztaságodra és ez így helyes. Ügyesen felkészültél az őszi-téli szezonra és jó esetben már beszerezted a Sportplázából a technikai ruházatod, és cipőidet is. Az élet szép és minden rendben van. De hogyan kell, és érdemes a speciális ruházatod tisztítani? Jönnek a Sportpláza hasznos tanácsai!

Az nem életszerű, hogy a vidám és gondtalan használat során mindig tiszta marad az összes cuccunk. A megfelelő tisztítás és karbantartás annál is inkább fontos szerepet kap az őszi-téli szezonban, mert olyan környezeti hatásokkal kell együtt élnünk, mint a sok csapadék, szél, és hideg.

A Sportpláza meggyőző kínálatában mindent könnyen megtalálsz, amire a hétköznapi, vagy a sportos életedben csak szükség lehet. A neves világmárkákból összeállított választékunk számos nagynevű, és méltán népszerű márkát is felvonultat. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon a Sportpláza kínálja a legnagyobb választékot a kizárólag itt vásárolható Carl Torsberg termékekből.

X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA