A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Magyarország legnépszerűbb sípályái

A síelés szó hallatán először sokaknak az osztrák, olasz, vagy a francia Alpok hófödte hegycsúcsai, illetve a Tátra magasan fekvő síterepei jutnak eszébe. Bár nincsenek hatalmas hegységeink, hazánk is szép számmal kínál lehetőségeket e népszerű sport szerelmeseinek. A külföldi terepek talán magasabban helyezkednek el és hosszabb összefüggő pályarendszerrel kecsegtetnek, itthon is megtalálhatjuk a számításainkat, ha jobban körülnézünk. Összeszedtük Magyarország legnépszerűbb működő sípályáit, bemutatva melyik milyen lehetőséget kínál számunkra.

BÁNKÚT

A bánkúti sípálya Észak-Magyarországon, a Bükki Nemzeti Park területén fekszik. A központ 6 különböző sípályával és összesen 7 húzólifttel (4 tányéros, 3 tolókaros) várja a látogatókat. A lejtők elsősorban a kezdő és a középhaladó síelőknek kedveznek. A Bánkúti Síiskola műanyag sípályáján a hómentes időszakban is lehet gyakorolni. 
Síterep adatok:

-       magasság: 770-935 m

-       szintkülönbség: 165 m

-       sípályák hossza: 3,3 km

-       liftek száma: 7


DOBOGÓKŐ

A Dobogókői Sípálya nincs messze a fővárostól, ezért a fővárosiak egyik kedvenc lejtője. Ez volt az első hivatalos sípálya Magyarországon, ami 1923 óta várja a síelni vágyókat. Kis mérete ellenére a kezdő és a tapasztalt síelők számára is biztosít lehetőségeket. A fővároshoz való közelségének köszönhetően hétvégén általában tele van a pálya, ezért lehetőség szerint érdemes hétköznapra tervezni a síelést. Étkezési, bérleti és oktatási szolgáltatások is igénybe vehetők.
Síterep adatok:

-       magasság: 510-680 méter

-       szintkülönbség: 170 méter

-       sípályák hossza: 2,7 km

-       liftek száma: 1


EPLÉNY

Az eplényi síaréna talán a legjobb felszereltséggel rendelkező hazai síterep. Folyamatos fejlesztéseket eszközölnek, modern és hatékony hógyártó kapacitásuknak köszönhetően eredményesen nyújtják ki a szezont akkor is, amikor éppen a természetes hó elkerüli országunkat. A kezdőknek egy 100 méter hosszú, kék jelölésű pálya áll rendelkezésre, a gyakorlott síelők pedig a piros vagy a fekete jelölésű pályákat választhatják. Eplényben akár sötétedés után is lehet síelni, ugyanis 4 kilométer hosszan kivilágított sípálya várja a látogatókat. Sí- és snowboardiskola várja a tanulni vágyókat, de aki nem rendelkezik saját felszereléssel, az a kölcsönző széles választékából tud kölcsönözni. 
Síterep adatok:

-       magasság: 333 - 509 m

-       szintkülönbség: 176 m

-       sípályák hossza: 7,9 km

-       liftek száma: 8


KÉKESTETŐ

Magyarország legmagasabb pontja büszkélkedhet hazánk 2. leghosszabb lesiklópályájával, mely a Mátraháza fölött található Veronika-rétnél ér véget. A pálya enyhe lejtésű, így első sorban kezdő síelőknek és családoknak alkalmas. A síterepen egy 700 méteres tányéros felvonót és két tanulóliftet találunk. A hóutánpótlásról hóágyúk gondoskodnak, a pálya kivilágított, így a síelhető órák számát ki lehet tolni. 
Síterep adatok:
-       magasság: 770 - 1015 m

-       szintkülönbség: 245 m

-       sípályák hossza: 3,1 km

-       liftek száma: 5


MÁTRASZENTISTVÁN

A Mátraszentistváni Sípark Galyatetőtől 6, Budapesttől pedig alig 100 km-re található a Felső-Mátrában. A sípark 6 sípályájának hossza összesen 4300 métert tesz ki, melyek több mint 9 hektáros területen fekszenek. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően valódi családi sítereppé nőtte ki magát. A pályák közelében található víztározónak köszönhetően egész szezonban biztosított a hóágyúk vízszükséglete. Itt található a Mátra legmeredekebb sípályája is. Kedvező időjárás esetén a síelők szeme elé csodálatos panoráma tárul csúszás közben. 
Síterep adatok:

-       magasság: 676 - 821 m

-       szintkülönbség: 145 m

-       sípályák hossza: 4,3 km

-       liftek száma: 8


SÁTORALJAÚJHELY

Jelenleg a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája, ami 330 méter hosszan engedi a síelést télen-nyáron. A téli szezonban hóágyúzott pályaként üzemel. A pályák mellett melegedő, hideg-meleg konyhás büfé várja a vendégeket, valamint az ország első és egyetlen símúzeuma. A sípályákhoz való feljutást megkönnyíti Magyarország leghosszabb libegője, melynek középállomása a Magas-hegyen, a sícentrumnál található.
Síterep adatok:

-       magasság: 320 - 487 m

-       szintkülönbség: 167 m

-       sípályák hossza: 2 km

-       liftek száma: 5


VISEGRÁD

A Visegrádi sípálya túlzás nélkül Magyarország egyik legszebb fekvésű síterepe, ugyanis a lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. A pálya a füves talajnak köszönhetően már kevés hómennyiség esetén is jól sízhető. Kiválóan alkalmas tanulóknak, mivel a pálya enyhe lejtésű, de dinamikus sízők is szeretik, mert elég széles a gyakorláshoz. Visegrádon műanyag pálya, síiskola, szánkópálya és bobpálya is található, de tubing pálya és hóágyúk is várják a látogatókat. A 9 darab felvonó 4080 főt képes óránként szállítani.
Síterep adatok: 

-       magasság: 240 - 370 m

-       szintkülönbség: 130 m

-       sípályák hossza: 1,7 km

-       liftek száma: 9


NAGY HIDEG-HEGY

A Börzsöny szívében, Budapesttől 60 km-re fekvő Nagy Hideg-hegy síterepen változatos nehézségű sípályák várják a sísport kedvelőit. Itt található Magyarország legnagyobb szintkülönbségű (220 m) felfonója, mely azonban nem mindig üzemel ezért érdemes tájékozódni mielőtt síelni indulnánk.
Az északi oldalon egy fekete (1,3 km) és egy piros (1,6 km) pálya várja a gyakorlottabb sízőket, míg a napos, déli oldalon enyhébb lejtők találhatóak. Ritka alkalommal, megfelelő hó esetén akár 8 km síúton lehet lesíelni az autóparkolóhoz, majd onnan a Királyrétre. A csúcson található a turistaházban büfé és étterem várja a vendégeket, valamint az 50 fős pályaszállás meleg konyhával, szaunával és jakuzzival is felszerelt.
Síterep adatok: 

-       magasság: 580 - 850 m

-       szintkülönbség: 270 m

-       sípályák hossza: 4,2 km

-       liftek száma: 4


NORMAFA

A Normafa a Budai hegyvidék részeként, a budapestiek közkedvelt kirándulóhelye. A helynek nevet adó öreg fa helyét egy emléktábla őrzi. A Szabadság-hegy legmagasabb pontjáról (477m) szép kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre, melyek minden évszakban sok kirándulót és sportolót vonzanak. A korábbi síliftek már régóta nem működnek, ennek ellenére a havas napokon síelők, szánkósok és snowboardosok lepik el a Normafa lejtőit.
2015 óta folyik a Normafa megújítása, melynek során már megújult a Normafa út és a Libegő felső végállomása közötti sétány, pihenőhelyekkel, irányjelző táblákkal és új játszótérrel az Anna réten. A Szaniszló-réten megújult, kezelt sífutópályákat találhatunk összesen 14 km hosszúságban, illetve számos fejlesztés várható az elkövetkező időszakban is a síelők és kirándulók örömére.
Síterep adatok: 

-       magasság: 400 - 477 m

-       szintkülönbség: 77 m

-       sípályák hossza: 14 km

-       liftek száma: 0

Mielőtt nekiindusz síelni, nézz körül webáruházunkban és találd meg kedvenc síruhád!

Női síkabát
https://sportplaza.hu/noi/kabatok/sikabat
Női sínadrág
https://sportplaza.hu/noi/nadragok-szoknyak/si-snowboard-nadrag

Férfi síkabát
https://sportplaza.hu/ferfi/kabatok/sikabat
Férfi sínadrág
https://sportplaza.hu/ferfi/nadragok/si-snowboard-nadrag

Gyerek síkabát
https://sportplaza.hu/junior-gyerek/kabatok/sikabat
Gyerek sínadrág
https://sportplaza.hu/junior-gyerek/nadragok/sinadrag

2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDockersDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNikeNike EQNike_NiteizeNordicaO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconySchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA