A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Miért fontos a jó napszemüveg?

Miért fontos, hogy jó napszemüveget viseljünk....

Stíluskiegészítő státusza mellett egy jó minőségű napszemüvegnek számos előnye van a szem védelmének érdekében. Csökkenti a vakító fényt, véd a káros UV sugárzástól, hozzájárul a jobb látáshoz, biciklizés, vagy futás közben pedig többek közt azt is megakadályozza, hogy bogár, vagy más szennyeződés kerüljön a szemünkbe. Nagyon fontos minden esetben meggyőződni arról, hogy a kiválasztott napszemüveg megfelelő UV-védelemmel rendelkezik-e.

Szemünk védelme érdekében érdemes jó minőségű napszemüvegbe fektetni, hosszú távon ez mindenképpen kifizetődő. Legyen szó akár strandolásról a Balaton partján, vagy egy kerékpártúráról, a napszemüveg elengedhetetlen kellék, hogy kellemes legyen a napsütésben történő időtöltés, és a szemünk se károsodjon. Napszemüveg nélkül a legegyszerűbb dolog, például a homok, por, vagy a szél is könnyen irritálhatja a szemünket, akár a szaruhártyánkat is megsértheti, néha tartós károsodást okozva.
Bár a gleccsersízőkön kívül most kevésbé aktuális, de havas terepen is elengedhetetlen egy jó napszemcsi, hiszen a hó visszatükrözi a napból származó UV sugarakat, mely átmeneti látáskiesést, vagy hóvakságot is okozhat.

Egészségünk megóvása mellett a napszemüveg viselése egyszerűen elősegíti a jobb látási viszonyokat erős fényben. Csökkenti a tükröződést, javítja a színérzékelést és a kontrasztokat, ami például vezetés közben is segítségünkre lehet.
Manapság egyre népszerűbbek a korrekciós szemműtétek, melyek után szintén egy jó minőségű napszemüveg segít minket a gyors gyógyulásban. Egészségügyi szempontból szintén fontos megemlíteni, hogy sokan, akik migréntől, vagy rendszeres fejfájástól szenvednek nem is gondolnák, hogy a vakító napfénynek közvetlen köze lehet hozzá. A napszemüveg enyhítheti az erős fény által okozott fejfájás tüneteit is.

Természetesen vásárláskor nem elhanyagolható szempont a napszemüvegek stílusa, formája, színe, anyaga sem, ezért mindenképp olyat válasszunk, amiben jól érezzük magunkat. Azonban minden esetben győződjünk meg arról is, hogy ellenőrzött, jó minőségű szemüveg mellett döntünk, ami blokkolja az UVA és UVB sugarak 100%-át.

Webáruházunkban válaszd ki kedvenc Smith, Polaroid, O’Neill, vagy Heavy Tools napszemüveged, hogy stílusosan vágj neki a nyárnak!

Női napszemüvegek:
https://sportplaza.hu/noi/kiegeszitok/napszemuveg

Férfi napszemüvegek:
https://sportplaza.hu/ferfi/kiegeszitok/napszemuveg

X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA