A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

A Luhta márka története

A Luhta márka története több mint egy évszázada kezdődött Finnországban, mikor Vihtori Luhtanen 1907-ben úgy döntött, hogy saját ruházati vállalkozást alapít. A kis családi vállalkozásban kezdetben a felesége tervezett és varrt, míg ő az értékesítésért volt felelős.

Az 1910-es évek elején Vihtori még csak két varrónőt alkalmazott kis műhelyében, azonban
1928-ra már jelentős méretű ipari létesítményük volt a Lahti vasútállomás közelében található régi üzlet mellett. A háborús időszak és az azt követő évek nehézkesen teltek számukra az állandó textilhiány miatt ám az 1950-es években sikerült visszatérniük a régi kerékvágásba. A termékválaszték egyre bővült és több hangsúlyt fektettek a szabadidő ruházat gyártására is. Az 1960-as évekre hatalmas sikert ért el a cég Franciaországban, ahol új divatirányzatot teremtett. Új disztribúciós hálózatokat építettek ki, és betörtek több nemzetközi piacra is. Az értékesítés jelentősen nőtt, és már nem csak Franciaországban adtak el, hanem az egész kontinensen is. A Luhta egyedi tervezése már akkor is tökéletesen megfelelt az aktuális trendeknek.

Luhta Sportswear Company

Ma már a Luhta Sportswear Company Európa egyik legnagyobb ruházati gyártója. Több mint 1700 dolgozót alkalmaznak, körülbelül 245 millió eurós forgalommal büszkélkedhetnek, és már több mint 50 országba exportálnak termékeket. A cégcsoport a Luhta mellett további márkákat is birtokol, így a Rukka, az Icepeak, a Torstai, a Sinisalo és a Ril’s brand-eket.
Napjainkra a Luhta világhírű márkává érett, mely több mint 100 éve töretlen sikerrel gyárt sportruházati termékeket olyan nők számára, akik sok időt töltenek a szabadban és sportolással. A Luhta márka minőségi termékei garantáltan nem hagynak cserben és a legzordabb időben is számíthatsz rá.

Keresd a Luhta kabátokat, felsőket, kiegészítőket webáruházunkban!

Luhta márkaoldal:
https://sportplaza.hu/luhta


2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDockersDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolJump From PaperLafumaLeathermanLenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeNordicaO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRossignolRP OutdoorSalomonSauconySchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA