A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Softshell, a tavasz és az ősz slágere

Rengeteg termék esetében feltűnhet, hogy nincs magyarra fordítva, miközben mindenki úgy veszi, mint aki tudja (vagy mintha tudná) mi mire való, és mit is jelent. Ilyen a softshell kifejezés is, amiről sokaknak van elképzelésük mit is takar, de most mi is igyekszünk mégis körvonalazni és pontosítani jelentését.

A softshell valójában egy ruházati gyűjtő kategória, melybe számos különböző terméktípus besorolható, mely mára rendkívül elterjedt, hiszen puha, komfortos, könnyed viselet. Softshell termékek lehetnek komoly technikai sportruházati termékek de akár hétköznapi utcai termékek is. Maga a szó, annyit jelent „puha héj”...ami lássuk be nem sokat mond... Túraruházatok esetében találkozhattál már a héj elnevezéssel, ami többnyire olyan kabátot (héjkabát) takar, melynek nincs bélése, hanem csak a külső vízálló, szélálló rétegből áll. Ezt hívják hardshell-nek.

Azonban a gyártók új anyagok és technológiák kifejlesztésével arra törekedtek, hogy a vízálló, szélálló külső réteg ne egy merev, kemény anyagból legyen, hanem puha, rugalmas, komfortos anyagból, mely sokkal kényelmesebb. Igy alakult ki a softshell, mint technikai anyag.

Kezdetben szűk értelmben használva a softshell kategória csak a technikai héjkabátot jelentette, mely már puha anyagból készült, azonban egyre szélesedett a softshell alkalmazási köre, így mára sokkal gazdagabb termékkör tartozhat ebbe a csoportba.

Tágabb értelemben így már nem csak a puha technikai héjkabátot hívjuk softshellnek, hanem minden olyan terméket, mely puhább tapintású, jól szellőző, rugalmas és esetenként vízálló-szélálló anyagból készült. Vannak egészen vastag, bélelt kabátok, de lehetnek vékonyabb átmeneti kabátok, felsők, pulóverek, sőt nadrágok is.

A Softshell termékek membrános verziói teljesen vízállók és szélállóak, ezért szeretik a motorosok, biciklisek is, rugalmas, könnyű viselete miatt pedig a túrázók is.

A softshell tökéletes választás minden túrázónak, hegymászónak, outdoor sportolónak de sokan hordják mindennapi viseletként is. A széles választéknak hála, ma már kaphatunk softshell anyagból készült sapkát, vagy akár kesztyűt is.

Összességében elmondható, hogy az aktív kikapcsolódást kedvelő, sportos ruházatot preferálók körében biztosan elkél számos típusú softshell termék aktár sportoláshoz, akár utcai viseletre. Legkedveltebb softshell termékek továbbra is az átmeneti kabátok, így ezek méltán a tavasz és az ősz slágerei.

Tekintsd át választékunkat webáruházunkban:

Női softshell felsők:

https://sportplaza.hu/noi/felso/polar-softshell

Férfi softshell felsők:

https://sportplaza.hu/ferfi/felso/polar-softshell
2XUAdidasAigleAtomicBartsBresserBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDeuterDockersDoohocKeyDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFanaticsFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHummelHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLevenhukLowaLuhtaMagliteMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconyScarpaSchöffelSeaToSummitShoepsSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUseemeUYNVangoVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA