A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

SUP jóga

A manapság méltán népszerű stand up paddle, azaz a SUP számos aktív kikapcsolódásra kínál lehetőséget. Evezhetünk vele állva SUP evezővel vagy ülve kajak evezővel, de akár hason fekve a kezünkkel is hathatjuk, mint egy szörfön. Egyes típusokra szörfvitorlázat is tehető, így kiváló strandszörfözésre is. Számtalan használati lehetősége közül az egyik legnépszerűbb manapság a SUP jóga. 

A SUP jóga az egyik legmenőbb hibrid sport, ami az utóbbi években született. Egy ősi tudományra épülő, Magyarországon is rendkívül nagy népszerűségnek örvendő mozgásformát, a jógát, kiemeltek a megszokott környezetéből, és a szárazföld helyett, vízen végzik. A SUP jóga során az egyensúlyérzékre és a víz relaxáló erejére építve a deszkán állva, térdelve, ülve és mindenféle pozitúrában egyensúlyozva végezhetjük a különböző jógagyakorlatokat és relaxációs technikákat.

A SUP önmagában is megdolgoztatja a törzs izmait, remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, az állóképességet, mert a deszka mozgását apró mozdulatokkal kell folyamatosan kiegyensúlyozni. Ehhez jön a jóga, amelyet a legtöbben a testi és lelki egyensúlyt megteremtő mozgásformaként ismernek. A deszkán végzett jógázás a haladó, illetve profi jógásoknak is igazán különleges élményt adhat, mivel a megszokott pózokat nem stabil talajon, hanem enyhén hullámzó vízfelületen, egy SUP deszkán kell elvégezniük. 
A SUP jóga során más izomcsoportokat is átmozgatunk, illetve erősítünk, mint a hagyományos, talajon végzett jóga során, a folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően az izmok pedig állandóan aktívak, a gyakorlás intenzívebb, fejleszti a koncentrációt, javítja az egyensúlyérzéket, valamint oldja a stresszt.

A SUP jóga szervezett formában már hazánkban is elérhető több helyen, természetes vizeinken és medencében egyaránt. 
A legtöbb helyszínen a jógaórához biztosítják a SUP deszkákat, így ha valaki kedvet kap, hogy kipróbálja ezt a remek sportot, elegendő a strandoláshoz általános felkészültség: fürdőruha, vagy bármilyen kényelmes sportruházat, aminek nem baj ha esetleg vizes lesz. Ezen kívül naptej, napszemüveg és ha nagyon tűz a nap, akkor fejfedőre is szükség lehet.
A legtöbb helyen olyan deszkákat adnak a jógához, melyek kellően stabilak és szélesek, így ezek általában egy kezdő jógázó számára is biztosítják a kellő stabilitást a hullámzó vízen.

Ha egy igazi meditatív, könnyed, és szórakoztató élményre vágysz, próbáld ki a SUP jógát, folyamatos gyakorlással egyre könnyebbé válnak majd a kezdetben bonyolultnak tűnő gyakorlatsorok!

Tekintsd meg fürdőruha kínálatunkat webáruházunkban:

Női fürdőruhák
https://sportplaza.hu/noi/furdoruhak

Férfi fürdőnadrágok
https://sportplaza.hu/ferfi/furdonadragok
2XUAdidasAigleAtomicBartsBresserBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDeuterDockersDoohocKeyDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFanaticsFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHummelHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLevenhukLowaLuhtaMagliteMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconyScarpaSchöffelSeaToSummitShoepsSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUseemeUYNVangoVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA