A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Magyarország legszebb barlangjai

Hova menjünk itthon kirándulni? – vetődik fel a kérdés, amire a válasz legtöbbször az, hogy egy szép erdőbe, vízpartra vagy esetleg egy várhoz. Ritkán jutnak eszünkbe a barlangok, pedig hazánk bővelkedik a szebbnél szebb sziklaüregekben. Magyarországon több mint 3700 barlangot tartanak nyilván, legtöbbjük karsztbarlang, illetve hévíz által formált üreg. A magyarországi barlangokban a túrázók, a kalandorok és a gyógyulni vágyók is megtalálják amit keresnek. Nézzük a legnépszerűbbeket:

AGGTELEKI CSEPPKŐBARLANG

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjait az UNESCO Világörökség Bizottsága 1995. december 6-i berlini ülésén a Világörökség részévé nyilvánította. Teljes hosszúsága a szlovákiai szakasszal együtt meghaladja a 25 kilométert. Természetes bejárata Aggtelek község határában, egy messziről fehérlő magas sziklafal tövében nyílik. A barlangot páratlanul változatos színű és formájú cseppkövek díszítik. Épp ezért az egyik leglátogatottabb kirándulóhely. Az Aggteleki cseppkőbarlangban található Magyarország egyik legnagyobb földalatti terme, a Titánok csarnoka, mely nevét a közepén található hatalmas méretű cseppkövekről kapta.

JÓSVAFŐI BARLANG

A mintegy 25 km-es Baradla-barlang aggteleki része mellett a Vörös-tó-Jósvafő közötti két kilométeres kiépített szakasz is látogatható. Ez a világ leghosszabb villanyvilágítással, kiépített járdákkal bíró turisztikai barlangja. A barlangtúra útvonala a Styx-patak medre mellett halad, érintve hazánk legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, valamint a barlang legnagyobb termét, az ún. Óriások-termét, ahol rövid zenehallgatásra is sor kerülhet.

MISKOLC-TAPOLCAI BARLANGFÜRDŐ

A barlangfürdővé alakított tavas-barlang egyedülálló Európában. A kellemes hőmérsékletű termálvízben és a kristálytiszta, enyhén párás levegőben különleges élmény a fürdőzés. Wellness szolgáltatások egész sora, kellemes termálvíz, gyógyító barlangi klíma és pihentető tematikus medencék várják télen-nyáron az idelátogatókat.

TAVAS-BARLANG TAPOLCA

Az ország egyetlen csónakkal is bejárható barlangja. A három kilométer hosszú barlang gyönyörűen megvilágított kétszáz méter hosszú szakasza vízi körútvonalon járható be. A csónakázható szintet a Tapolca-patak megduzzasztásával érik el. A víz átlagos hőmérséklete 18-20 fokos, mélysége kb. 1 méteres. A barlang klímája egész évben kellemes, 20 fok körüli. A víz alatti reflektorok segítségével megfigyelhető a barlang egyetlen halfaja, a csetri vagy más néven a fürge cselle.

BUDAPESTI PÁLVÖLGYI-BARLANG

A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja, a járatok összhosszúsága meghaladja a 32 kilométert. A túraútvonal 500 méter. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg itt, a meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatókat.

BUDAPESTI SZEMLŐHEGYI-BARLANG

Gazdag, változatos földalatti csodavilág, interaktív kiállítások és felszíni geológiai tanösvények jellemzik a Szemlőhegyi-barlang járatait. Mintegy 300 méternyi szakasza járható be utcai ruhában. A Szemlőhegyi-barlang a Pálvölgyi-barlanghoz hasonlóan hévizes eredetű. Falait dúsan borítják a meleg vízből kivált képződmények. A barlang tiszta, pormentes levegője lehetővé teszi asztmás és légúti betegségben szenvedők kezelését is.

A barlang látogatáshoz és a kiránduláshoz biztos szükséged lesz egy jó hátizsákra, melyeket megtekintheted webáruházunk kínálatában.
 

2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDeuterDockersDoohocKeyDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFanaticsFjallravenFundangoGeographical norwayGeoxGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLevenhukLowaLuhtaMagliteMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconyScarpaSchöffelSeaToSummitShoepsSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUseemeUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA