A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Geocaching – kincsvadászat Magyarországon

Most, hogy újra beköszönt a napsütés, itt az idő, hogy leakasszuk túrakabátunkat és nekivágjunk Magyarország természeti szépségeinek. Ha szeretnéd, hogy a kirándulás a megszokottnál kalandosabb legyen, lépj be a „geokémek” világába, így a túrázást a nyomozás izgalmával fűszerezheted!
Sokak számára már ismert a geocaching fogalma, de akik még nem találkoztak vele, azoknak is érdemes belevágni a kincskereső kalandba. Elsőre akár furcsának is tűnhet, hogy felnőtt emberek elindulnak kincset keresni, valójában azonban egy egyszerű, mégis számos szórakoztató elemet magában foglaló elfoglaltságról van szó.
Mi is az a geocahing?

Alapvetően egy szabadidős hobby, ahol a kirándulás, túrázás, utazás során a kaland végén egy ígéretes jutalom vár: megtalálni a „kincset“, és felvenni egy újabb helyet a listánkra. Ennek a jópofa hobbynak a legfontosabb célja, hogy új, különleges helyeket mutasson számunkra, és ösztönözzön, hogy kimozduljunk a természetbe.
A kincs tulajdonképpen egy láda, amibe apró tárgyaktól kezdve az ismeretterjesztő anyagokon át bármi belekerülhet. Általános szabály azonban, hogy ha a megtalálók közül bárki meg szeretne tartani egy tárgyat a láda tartalmából, akkor tesz is a helyére egy azonos értékű holmit. Előfordul, hogy naplót is találunk a kincsesládában, ebbe nyugodtan írhatunk pár ösztönző sort az utánunk érkezőknek.
A kincskeresőket számos GPS alapú alkalmazás segíti, melyek rögzítik az egyes ládák helyszíneit, mindig a hely rövid leírásával és néhány, környékbeli látnivalóval. Ha rá is lelünk a koordináták által behatárolt helyszínre, a ládák megtalálása további kihívást rejthet, hiszen ahhoz, hogy ezek a kincsek védve legyenek az időjárás viszontagságaival szemben, általában sziklahasadékokban, bokrok mélyén, fák tövében, vagy más rejtett helyen lelhetünk rájuk. 
Érdekesség, hogy a ládák igen sokfélék lehetnek az egyszerű műanyagdobozoktól a farekeszekig. Méretük is teljesen különböző, vannak olyan aprók, mint egy diafilmtartó és nagyobbak, mint egy cipősdoboz.
Ahhoz, hogy részt vehess a keresésében, nem kell hivatalos geokémnek lenned - gyakoriak az olyan csoportok, melynek néhány aktív tagja van, akik letöltik az alkalmazást, míg a többiek hozzájuk csatlakozva, szórakozásból keresik a kincsesládát. Magyarországon a Geocaching.hu oldalon találsz rengeteg hasznos információt.
A világon összesen több, mint 2 millió geoláda vár ismert helyeken és rejtett vidékeken egyaránt. Egy szó, mint száz, ha szeretsz túrázni, kirándulni, vagy csak úgy csatangolni, akkor egy geokincs is lehet az újabb úticél. Akárhogy is, rengeteget adhat ez a kaland, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni!

A kalandhoz nézd át túrakabát választékunkat webáruházunkban:

Női túrakabátok:
https://sportplaza.hu/noi/kabatok/turakabat

Férfi túrakabátok:
https://sportplaza.hu/ferfi/kabatok/turakabat
2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDockersDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFanaticsFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeNordicaO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusReebokRegattaReimaRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconySchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUseemeUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA