A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Tippek az újévi fogadalmak betartásához

Ismét eljött egy új esztendő, így itt az ideje az újévi fogadalmaknak... Sokan kezdenek ilyenkor lelkes sportolásba januárban, de legtöbben sajnos húsvétig sem húzzák. Íme néhány tipp, amivel sikeresen növelhetjük a hosszú távú siker esélyét a sportolás terén is.

Győződj meg róla, hogy mind fizikailag, mind mentálisan készen állsz az elképzelt edzésprogram elindításához. A fizikai kondíció mellett nagyon fontos, hogy mentálisan is fel legyél készülve. Sokan mondják, hogy a rendszeres sport is fejben dől el... Habár valóban kell hozzá megfelelő állóképesség és kitartás is, elengedhetetlen az akaraterő, és a magunkba vetett hit. Bízz önmagadban és hidd el, hogy meg tudod csinálni! Mindig olyan sportot válassz, (különösen, ha most kezded a rendszeres testmozgást) amiben kedvedet leled. Ha van Melletted bárki, aki bátorítson, az csak extra hab a tortán.

A kitűzött tervek előtt válaszolj a következő három egyszerű kérdésre:

1, Milyen típusú sportot szeretnél csinálni?
Elsőre mindenképp az élvezetesebb mozgásformák közül válassz, amiben sikerélményed lehet, nehogy hamar elmenjen a kedved. Jó választás lehet a séta, kerékpározás, futás, úszás, korcsolyázás, tánc, golf, tenisz....

2, Mikor fogsz tudni edzeni?

Határozd meg a napokat és a napszakokat előre, és ezeket építsd be a heti rutinodba. Tartsd magad a tervhez, így a mindennapjaid részévé válik a mozgás.

3, Mennyi időt fogsz mozogni alkalmanként? Kezdj rövid mozgásokkal és apránként emeld az edzésidőt. Így észre sem veszed és egyre többet mozogsz majd egy héten.


Ha van bárki körülötted, aki szintén megfogadta, hogy az újévben többet mozog majd, kezdjétek együtt! Növeli a siker esélyét, ha nem egyedül vágsz bele, ezen kívül még szórakoztatóbb is. Keressetek olyan mozgásformát, ami mindkettőtöknek tetszik és inspiráljátok egymást. Egy partner kellőképp motiválhat akkor is, amikor épp nincs kedved az edzéshez.

Gondolj úgy a fogadalmadra, mint egy egész életen át tartó elkötelezettségre az egészségesebb életmód mellett. Kezd el könnyedén, de csináld rendszeresen! Heti háromszor félóra alacsony, vagy közepes intenzitású testmozgás kiváló kiindulópont lehet.

Az újévi fogadalmak legnagyobb problémája, hogy néha rettentő irreálisak. A célok kitűzése kiváló ötlet, de ügyelj rá, hogy azok a célok valóban megvalósíthatóak legyenek. Gondolj az egészre úgy, mint egy építkezésre. Kezdj lassan, – alacsony intenzitás és időtartam – majd alakíts ki egy szilárd erőnléti alapot és erre építs fokozatosan, ahogy az állóképességed és az erőnléti állapotod is javul.

És végül...cseréld le régi felszerelésed vagy ajándékozd meg magad egy új sportcuccal! Sokakat motivál egy új termék, mely könnyebbé teszi a fogadalom iránti elköteleződést. Egy új edzőcipő, egy kényelmes aláöltőző vagy egy vízálló dzseki is meglepően nagyot lendíthet a kezdéskor.

Keresd webáruházunkban az újévi akciós termékeket és lepd meg magad a kezdéshez!

Női akciós
https://sportplaza.hu/noi?sz=1&akcio=1&ar=0,479990

Férfi akciós
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&akcio=1&ar=0,511990

Gyerek akciós  
https://sportplaza.hu/junior-gyerek?sz=1&akcio=1&ar=0,479990

2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDockersDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNikeNike EQNike_NiteizeNordicaO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconySchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA