A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat
  • 0

Magyarország legszebb vízesései

A tavaszi időszak a lehető legjobb választás arra, hogy kiránduljunk egyet és ha mesebeli látványra vágyunk, tekintsük meg Magyarország leggyönyörűbb vízeséseit! Hazánkban nem sok található ezekből a különleges természeti jelenségekből, és nagyságban is jóval elmaradnak külföldi testvéreiktől, mégis érdemes ellátogatni ezekhez az apró zuhatagokhoz, hiszen a maguk nemében mind szépek és egyediek. Nézzük melyek a legszebbek és a legnépszerűbbek…

Fátyol-vízesés

A Szilvásvárad közelében található Szalajka-völgyben zubog végig a Fátyol-vízesés, mely hazánk talán legszebb zuhataga. Nevét a talaj lépcsőzetes kialakulásának, valamint a fehér csipkés mésztufának köszönheti, melyen úgy fut végig a víz, mintha egy fátyol lenne.

A vízesés 18 lépcsőből áll, összesen 17 métert alkotnak. A Fátyol-vízesés egy fantasztikus tájon fut végig, így érdemes nem csak a vízesést megtekinteni, ha itt járunk, hanem a környező völgyet és néhány települést is. Hétvégi túrához ideális úti cél, melyet az egész társaság garantáltan élvezni fog.

Ferde-vízesés 

Az Óbányai-patak vize egy kisebb vízesést hozott létre, azonban annyiban eltér a többitől, hogy nem „egyenes”. Az oka a kréta korban keresendő, amikor az itteni kőzetek a függőleges helyzetükből elcsúsztak, és létrehozták a mai ferde vízesést. Ezen a helyen a kibillent mészkőrétegeken ferdén, félig folyva, félig vízesésszerűen szalad keresztül a kis patak vize. A kirándulók egyik kedvelt célpontja, ugyanis a környező természet is lenyűgöző látványt nyújt.

Ilona-völgyi vízesés

A Mátrában fekvő Parádfürdőtől mintegy 5 kilométerre található az Ilona-völgyi vízesés hazánk legmagasabb természetes vízesése. A vízsugár körülbelül 10 méter magasból zúdul le egy V alakú hasadékból. Igazán gyönyörű látványt ősszel és tavasszal nyújt, amikor gyakran esik az eső, ilyenkor ugyanis jóval nagyobb vízmennyiség folyik át a sziklák között.

A vízesést csak egy túrával összekötve közelíthetjük meg, ugyanis az ide vezető út egy körülbelül 6 kilométeres tanösvényen vezet. Ezzel együtt is érdemes azonban bevállalni, a táj ugyanis lélegzetelállító, hatalmas fasorok és apró kis patakok váltogatják egymást, míg eljutunk a zuhatagig. 

Ördögmalom-vízesés

Visegrádtól kb 2-3 kilométerre található az Ördögmalom-vízesés, a Visegrádi-hegység egyik eldugott természeti kincse. A vízesés az Apátkúti patak és a Magda-forrás torkolata utáni sziklás részen alakult ki a Malomkerti-völgyben. Ha túrázva szeretnénk eljutni a vízeséshez, akkor azt leggyorsabban a Visegrádról induló piros jelzésű turistaúton tehetjük meg.

Dömör-kapu

A Visegrádi-hegységben található vízesés Szentendrétől észak-nyugatra található. A Bucsina-patak vize 7 méteres magasságból zúdul le, majd tovább rohanva a Sikárosi-völgyben szép vízesést alkot egy híd alatt. 

Lillafüredi vízesés

A lillafüredi vízesés az ember keze munkájának köszönhető, ugyanis a 20 méter magas zuhatagot egy függőkert kiépítésekor hozták létre a Szinva-patakból. A függőkert kialakítása mellett ezzel is növelni akarták a táj szépségét, ami sikerült is a tervezőknek, a vízesés ugyanis az év minden szakában lélegzetelállító látványt nyújt.
A tavasztól őszig a lezúduló víz látványa ámulatba ejti a látogatókat, télen pedig, ha elég hideg van, akkor a vízesés megfagy, a lezúduló vizet pedig felváltják a hatalmas jégcsapok.

Tekintsd át túranadrág kínálatunkat webáruházunkban, mely fontos eleme a jó sportruházatnak!

Női túranadrágok:
https://sportplaza.hu/noi/nadragok-szoknyak/turanadrag-esonadrag

Férfi túranadrágok:
https://sportplaza.hu/ferfi/nadragok/turanadrag-esonadrag


2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDeuterDockersDoohocKeyDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFanaticsFjallravenFundangoGeographical norwayGeoxGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLevenhukLowaLuhtaMagliteMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNew EraNike EQNike_NiteizeO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconyScarpaSchöffelSeaToSummitShoepsSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUseemeUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZOM, BESSENYEI BELA