A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Hogy maradjunk fittek az ünnepek alatt?


Az ünnepi pihenés év végén sokunk számára a véget nem érő lakmározások időszakát is jelenti. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek többsége bizony felszed néhány plusz kilót az ünnepek alatt. A túlzott evés mellett a súlygyarapodás oka a fizikai aktivitás és a testmozgás hiánya. Sokan egyik pillanatról a másikra abbahagyják a rendszeres mozgást az év végén, újrakezdeni pedig nagyon nehéz.
Nézzük, hogyan lehet egyszerre élvezni az ünnepeket és fittnek maradni!

Érdemes kipróbálni, hogy mindig eszünk egy keveset, mielőtt elindulunk otthonról akár vendégségbe, akár csak a kutyát megsétáltatni. Így könnyebb lesz megállni, hogy később egyszerre együnk óriási mennyiséget. 
Semmiképp ne hagyjunk ki étkezéseket, főleg a reggelit. Annak ellenére, hogy csábító lehet bizonyos étkezéseket elhagyni, hiszen úgy érezhetjük, hogy ezzel csökkenthetjük a napi bevitt kalóriát, igazából ez kontraproduktív eredményhez vezethet, és fokozott éhségérzetet okozhat.
Az evésen túl ne felejtsük el, hogy a különböző italok is hatással vannak szervezetünkre. Amennyire csak lehet, kerüljük az alkoholt és a különböző cukros üdítőitalok fogyasztását.
Próbáljunk meg minél többet mozogni, sétáljunk a szabad levegőn, lift helyett használjuk a lépcsőt, és ne bánjuk, ha csak messze találunk parkolóhelyet. J
Szervezzünk szabadtéri családi programokat, kirándulásokat. Ha véletlenül leesik a hó, akkor egy hógolyócsata, vagy szánkózás igazi szórakozás lehet, és még jelentős mennyiségű kalóriát is égetünk vele.
Vegyük elő az otthon porosodó kézisúlyokat, gumiköteleket és használjuk őket, ha időnk engedi. Nyugodtan nézhetjük a Reszkessetek betörők-et bejgli helyett súlyzókkal a kezünkben. J
Élvezzük az ünnepi csemegéket, de ügyeljünk az adagokra. Ne vonjunk meg magunktól semmit, amit szeretünk, de mindent csak mértékkel fogyasszunk. 
Igyunk sok vizet, hidratáljuk a szervezetünket, főleg, ha a családi vacsorán túl sok pezsgő fogyott. Ezzel még a fejfájást is megúszhatjuk.
Ha ilyenkor is fontos számunkra a napi rendszerességű testmozgás, próbáljuk meg reggelre időzíteni – amikor a többiek még alszanak –, így megkímélhetjük magunkat a „Ne csináld! Karácsony van!” és hasonló megjegyzésektől.

Élvezzük a téli ünnepek ragyogását, januárban pedig majd eleget tehetünk az újévi fogadalmaknak... J

Ünnepi pezsgővel ugyan nem szolgálhatunk, azonban tekintsd át évzáró akciónkat, ahol rengeteg féle terméket kínálunk most 15-75% kedvezménnyel december 31-ig:


Női akciós termékek:
https://sportplaza.hu/noi?sz=1&akcio=1&ar=0,479990

Férfi akciós termékek:
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&akcio=1&ar=0,511990

Gyerek akciós termékek:
https://sportplaza.hu/junior-gyerek?sz=1&akcio=1&ar=0,479990

2XUAdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCR7CrocsDaineseDakineDare2beDesigualDockersDorkoEagle CreekEastpakEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHI-TECHigh ColoradoHokaHolmenkolHYDRAPAKJump From PaperLafumaLeathermanLEKILenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletmiPacMizunoMountain HardwearMustoNew BalanceNikeNike EQNike_NiteizeNordicaO'NeillONONEILLOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusPumaReebokRegattaReimaRocklandRonhillRossignolRP OutdoorSalomonSauconySchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA