A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

A jóga népszerűsége

A jóga népszerűsége megállíthatatlan....

Biztos mindenkinek feltűnt már, hogy manapság egyre több jóga szelfit és különböző jógához kapcsolódó fotót osztanak meg a közösségi médiában. De ez csak a felszín...a jóga a békés, spirituális mozgásformából, népszerűségének növekedésével egyidejűleg milliárdos iparággá fejlődött. A sajtó, és különböző online felületek is egyre több hírességet mutatnak jógázás közben, sőt sokan szívesen nyilatkoznak is arról, hogy életmódjukká vált ez a tevékenység. Ez rövid távon világszerte természetesen további magaslatokba röpíti a jógaőrületet.

A jóga a szanszkrit „yuji” szóból származik, amely egyesülést jelent. Ősi gyakorlat, amely egyensúlyba hozza az elmét és a testet. Magában foglalja a légzési gyakorlatokat, a meditációt, a különböző pózokat, amelyek alkalmazásának célja az ellazulás, és a stressz csökkentése. Ha valaki jógázni szeretne, gyakorlatilag ma már kis túlzással minden sarkon talál jógastúdiót, sőt több jógagyakorlatokat bemutató applikáció is rendelkezésre áll. A jógaórákra járók többsége az egészség javítására és a stressz csökkentésére törekszik. Akit érdekel ez a mozgásforma, egészen biztosan megtalálja a leginkább neki való jóga stílust. Jógázni lehet melegben, szabadban, teremben, hegyen, tengerparton, SUP-pon, lehet reggel, délben, este, lehet egyedül, csoportban, vagy akár kutyával is. Statisztikák kimutatták, hogy akik rendszeresen jógáznak, kevésbé hajlamosak a különböző megbetegedésekre, sőt számos tudományosan bizonyított pozitív hatással bír a szervezetre. A korábban említett stresszcsökkentő hatása mellett enyhíti a szorongást, gyulladáscsökkentő hatása van, sőt javítja a szívműködést is. A jóga egyre inkább elterjedt kiegészítő terápiaként, ha például depresszió esetén az életminőség javítása a cél, hiszen elősegíti a minőségi alvást és segít a lelki egyensúly elérésében.
A fizikai előnyei is jelentősek, a hajlékonyság fejlesztésén túl vannak olyan speciális pózok a jógában, amelyek célja az erő növelése és az izomépítés. Megállíthatatlan népszerűsége egyértelműen azt mutatja, hogy testmozgások terén a jóga az új trend.
A jógázáshoz is érdemes beszerezni a megfelelő felszerelést, ruházatot, matracot, hogy minél kényelmesebben hódolhassunk új szenvedélyünknek.

Keresd webáruházunkban kedvenc termékeid jógázáshoz:
Női:
https://sportplaza.hu/noi?sz=1&cats=118,117,289&ar=0,479990

Férfi:
https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&cats=46,45,72&ar=0,511990
AdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCrocsDaineseDakineDesigualDockersDorkoEagle CreekEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHokaHolmenkolJump From PaperLafumaLe Coq SportifLeathermanLenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletMountain HardwearMustoNew BalanceNikeNiteizeNordicaO'NeillOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusRegattaReimaRocklandRossignolRP OutdoorSalomonSchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA