A sportruházati szakértőd, már 11 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Ősz, a kirándulás időszaka

Ősz, a kirándulás időszaka

A forró nyári hónapok után megérkezett a hűvösebb ősz, a kirándulások és túrázások időszaka. Egy-egy napsütéses hétvégi napon szívesen kelünk útra, hogy a természetben sétáljunk, gyönyörködjünk az őszi erdő egyedülálló színeiben és új helyeket, kilátókat, forrásokat, barlangokat, vízeséseket fedezzünk fel akár egyedül, akár a családdal, vagy baráti társasággal.
A rengeteg pozitív fizikai és mentális hozadéka mellett nagy előnye a könnyű túrázásnak, hogy nem igényel túl nagy előkészületet. Egy pár kényelmes bakancs, megfelelő réteges ruházat, egy jó hátizsák, finom útravaló és nagyjából készen is állunk az indulásra.

A kirándulás kiváló lehetőség, hogy eltávolodjunk az íróasztaltól, laptoptól, mobiltelefontól és visszatérjünk a természetbe. Remek alkalom, hogy megismerjük – gyerekeinkkel pedig megismertessük – a természetben rejlő szépségeket, és az évszakváltás ritmusát. Sokszor a már jól ismert útvonalak is okazhatnak meglepetéseket, semmiképp nem fogunk unatkozni. Ha a gyerekek fiatalkorukban rendszeresen járnak kirándulni a szabadba, nagy valószínűséggel egész életükben lesz rá igényük, hogy élvezzék a közeli természet nyújtotta lehetőségeket. A kirándulás korosztálytól függetlenül bárkinek szuper kikapcsolódás. Ahogy idősödünk, a sportérték mellett már más szemmel is nézzük a körülöttünk lévő világot. Apró részletekre lehetünk figyelmesek, sokkal árnyaltabban tapasztaljuk meg a természet csodáit.

Magyarország számtalan változatos kiránduló- és túraútvonalat kínál kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. A rövidebb tanösvényektől kezdve a hosszú terepekig, a tölgyesektől a bükkösökön át a hazánkban ritkább fenyvesekig bármit megtalálunk. Büszkék lehetünk rá, hogy a legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Kéktúra útvonalat. Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között kapott helyet, mint a Kalahári Sivatag, az ausztriai Grossglockner közelében áthaladó magashegyi panorámaút, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon egyedülálló sziklavilága. Az 1167 km hosszú út az Írott-kő hegytől kanyarog a szlovák határ közelében fekvő Hollóházáig. Bármelyik szakaszát is választjuk egy rövidebb, vagy hosszabb kirándulás úticéljaként, az biztos, hogy változatos tereppel és rengeteg látnivalóval találkozunk majd. Hatalmas lombhullató erdőkre, történelmi falvakra, dombokra, termál tavakra, borvidékekre, természetvédelmi övezetekre, ősi kastélyokra és romos erődökre bukkanhatunk.
A szeptembertől novemberig tartó őszi hónapok különösen szépek, mivel a levelek ekkor már gyönyörű őszi színekben pompáznak.


Nézz körül webáruházunkban és válaszd ki legközelebbi kirándulásodhoz kedvenc túracipőd vagy bakancsod!


Női túracipők, bakancsok:

https://sportplaza.hu/noi?sz=1&cats=137,141&ar=0,479990

Férfi túracipők, bakancsok:

https://sportplaza.hu/ferfi?sz=1&cats=13,17&ar=0,511990&start=25
AdidasAigleAtomicBartsBirkenstockBridgedaleBruntonCare PlusCarl TorsbergCEPCollonilColmarColumbiaConverseCrocsDaineseDakineDesigualDockersDorkoEagle CreekEasy CampEdelridFjallravenFundangoGeographical norwayGrangersGSIHanwagHEADHeavy ToolsHelly HansenHokaHolmenkolJump From PaperLafumaLe Coq SportifLeathermanLenzLowaLuhtaMerrellMi-pacMicoMilletMountain HardwearMustoNew BalanceNikeNiteizeNordicaO'NeillOutwellPetzlPOCPolaroidPranaPrimusRegattaReimaRocklandRossignolRP OutdoorSalomonSchöffelSeaToSummitShoepsSilvaSmithSorelSpeedoSportplázaSuuntoTatonkaTBSTevaThe North FaceTimberlandTorstaiUnder ArmourUYNVaudeVerigavespaZiener
X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA