A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Vitorlázás: Hobby vagy életforma?

A vitorlázás nem csak sport, hanem igazi életforma.... Mindenki tudja, hogy a testmozgás, az egészség és a fittség a nyári szünidőben is nagyon fontos. Rengeteg sport közül választhatunk, hogy aktívak maradjunk a kánikulában, de kevés az olyan, ami egyben kikapcsol és élvezetet is nyújt. A vitorlázás természetesen ilyen, az egyetlen amitől tartanunk kell, hogy ha kipróbáljuk, valószínűleg örökre az életünk részévé válik...

Elég ha csak a Balatonig merészkedünk, rögtön rabul ejt minket a dagadó vitorlák és a kecses hajók látványa, ahogy szinte siklanak a vízen. Sokféle hajó és vitorlázási stílus létezik, szinte biztos, hogy mindenki talál számára megfelelőt. A vitorlázás határtalan szórakozást nyújt, miközben friss levegőn és csodálatos környezetben lehetünk. Aki még nem próbálta, hajlamos azt hinni, hogy egy vitorlást irányítani nem nehezebb, mint egy autót elvezetni, pedig ez annál lényegesen összetettebb. Igazi kihívás. Nagytestű cirkálók, vagy kisebb sportvitorlások esetében is rengeteg készségre van szükség ahhoz, hogy eljussunk egyik kikötőből a másikba. Az egyensúlyérzék például döntő jelentőségű különösen viharos időben, hacsak nem akarjuk indulás után nem sokkal a vízben találni magunkat, miközben a hajó egyik végéből próbálunk a másikba átjutni, hogy állítsunk a vitorlán, vagy meghúzzunk egy csörlőt. Természetesen a vitorlázás nem az a sport, ahol kizárólag a fizikum, vagy a gyorsaság számít, legalább annyira észjáték is, mint erőnléti sport. A hajó irányításához, a megfelelő vitorlák kiválasztásához, az időjárási viszonyok felméréséhez, vagy a helyes irány meghatározásához fontos a megfontoltság, a higgadtság és a hozzáértés is. Ez egy csodálatos sport, ahol nem számít, hogy az ember még fiatal, vagy már idősebb és bölcsebb. Vannak gyerekek, akik beleszületnek a hajózásba és szinte a vitorláson nőnek fel, de rengetegen csak életük derekán találnak rá erre a már már életformának nevezhető vízisportra.
Nem kell mindenkinek versenyzővé válni ahhoz, hogy hódolhasson a szélnek, a víznek és egy gyönyörű hajónak, választhatjuk a szabadidős hobbi vitorlázást is. Nem számít, hogy merre tartunk, honnan indulunk, a vitorlázás mindig egy nagy kaland. A természet, a víz, az időjárás mindig kifürkészhetetlen, számos kiszámíthatatlan tényezővel találhatjuk szembe magunkat minden alkalommal, ha hajóra szállunk. Bármikor bukkanhatunk egy addig ismeretlen öbölre, csodálatos új helyeket fedezhetünk fel, sőt ha csak a Balatonra gondolunk, rengeteg baráttal, vagy ismerőssel is összefuthatunk akár a víz közepén. Sosem tudhatjuk előre biztosan, hogy mi fog történni.
Természetesen ahhoz, hogy valakinek saját vitorlása legyen, komoly anyagi háttérrel kell rendelkeznie, de ha csak alkalmi vitorlázásra vágyunk könnyen találunk hajóbérlési lehetőségeket bel- és külföldön egyaránt, szinte bármilyen kategóriában. Összességében tényleg az egyik legnagyszerűbb vízi sport, amit akár egyénileg, de akár barátokkal, vagy a családdal is élvezhetünk, függetlenül attól, hogy újoncként, vagy tapasztalt tengeri medveként szállunk a fedélzetre.
Nagy könnyebbség, hogy ma már minden szükséges felszerelést könnyedén be tudunk szerezni, többek közt számos profi vitorlás sportruházatot is, amelyek nem csak hogy a funkcionalitás szempontjából kiválóak, de követve a trendeket és a szabadidős divatot, akár hétköznapi viseletre is tökéletesen alkalmasak.

Webáruházunkban böngészve itt találod népszerű vitorlás márkáinkat:

Legnépszerűbb férfi vitorlás márkáink választékát itt találod:
Helly Hansen,TBS, Musto, Carl Torsberg termékek
 
Női vitorlás márkáink és termékeink pedig itt találhatók:
Helly Hansen,TBS termékek

Ne hagyd ki az újdonságokat vagy csapj le az akciós ajánlatokra még ma!

X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA