A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Legyen aktív az idei nyár is!

Legyen aktív az idei nyár is!

A nyár sok szempontból ez egyik legnépszerűbb évszak. Vakáció, napsütés, lángos, fagyi, strand... Az idei ugyan kissé rendhagyó, kevesebben indulnak külföldi nyaralásra a kialakult helyzet miatt, de ne felejtsük el, hogy itthon is rengeteg a felfedezni való. Vannak gyönyörű erdeink, tavaink, folyóink, hegyeink, úgyhogy használjuk ki a szép időt, töltsünk minél több időt a szabadban, és a napozás mellett szánjunk időt az aktív pihenésre, sportolásra is. Az aktív pihenés legalább annyira feltölti az embert, mint a passzív nyaralás. Sokféle módon nyaralhatunk aktívan, de a legfőbb szabály, hogy érezzük jól magunkat!

Ha itt a kánikula, a fürdés és az úszás amellett, hogy rendkívül egészséges, kifejezetten jól is esik. Úszni bárhol lehet, medencében, tóban, megfelelő körültekintéssel folyóban is. Fedezzük fel például a Balaton eldugott partszakaszait, és élvezzük a kellemes hullámzást kedvenc fürdőruhánkban. A fürdés mellett persze kipróbálhatunk még számos vízisportot, gondoljunk csak a kajakozásra, a szörfözésre, a wakeboardozásra, vagy az elmúlt pár évben óriási népszerűségnek örvendő SUP-pozásra. Érdemes feszegetni a határainkat és kipróbálni valami újat. Életre szóló élményeket szerezhetünk, nem beszélve az ilyenkor készülő fotók értékéről. 

A kirándulás, túrázás szintén nagyszerű lehetőség a minket körülvevő egyedi és gyönyörű tájak felfedezésére. Túraútvonalakat, tanösvényeket könnyedén találunk országszerte, húzzunk fel egy kényelmes túracipőt, dobjunk a hátunkra egy hátizsákot – naptej és szúnyogriasztó lehetőség szerint legyen benne –  és már indulhatunk is! A túrázás nagyszerű mozgásforma, amelyet akár az egész család együtt végezhet. A testedzés mellett pedig különleges állatokra, és növényekre lelhetünk. 

A kirándulás mellett kevés kellemesebb időtöltés van, mint egy szép hosszú kerékpáros kirándulás nyáron. Magyarországon kiváló kerékpárutak várnak mindenkit, a legtöbb helyen még kerékpárt is tudunk kölcsönözni, tehát cipelnünk sem kell magunkkal a biciklit.

A futás, a tenisz, a pingpong, a tollas, a strandröplabda, a lovaglás, vagy akár a görkorcsolya is kiváló testmozgás lehet egy családi nyaralás keretein belül is, csak elhatározás és megfelelő felszerelés kérdése. Egy jó aláöltöző fontos kellék lehet, hiszen rugalmas anyaga véd a naptól, jól szellőzik és könnyen szárad.

Ne feledjük, hogy Magyarország egy gyönyörű és sokoldalú ország és az itt élők nagy részének még mindig fogalma sincs, hogy mennyi lehetőséget rejt.


X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA