A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Esőkabát ajánló

Amit az esőkabátokról tudnod kell!

Emlékszel, mikor a szüleid rád erőltették a kényelmetlen, büdös, műanyag kabátot? Mindannyian utáltuk, ha fel kellett vennünk, hisz akkoriban ez az egyik legégőbb ruhadarabunk volt. Szinte büntetésnek éltük meg, hogy ezt kell viselnünk. Ugyan megvédett minket az esőtől, mégis beizzadtunk alatta, így ugyanolyan vizesek voltunk.

A klasszikus műanyag esőkabátok ideje azonban rég lejárt!

Ma már annyi féle trendi, funkcionális kabátot lehet kapni, hogy szinte észre sem vesszük, hogy ezek valójában a klasszikus műanyag esőkabátok utódai. Szinte minden modern, technikai kabát megvéd az esőtől és a széltől, de a legfontosabb, hogy jól szellőznek és akár lélegző membránnal is rendelkeznek.

Napjaink esőkabátját már inkább héjkabátnak (vagy hardshell-nek) nevezzük, mely egy bélés nélküli, külső vékony rétegből áll és elsődleges szerepe az időjárás viszontagságai elleni védelem.

Ez a vékony héj azonban többnyire egy membránnal ellátott technikai anyag.
Léteznek „hardshell” vagy „softshell” héjak attól függően, hogy az anyag egy masszívabb, keményebb külső réteggel rendelkezik vagy egy rugalmas, puha szövésű anyag.


A Helly Hansen technikai sportruházatai szinte kivétel nélkül tartalmazzák a Helly Tech Protection technológiát, így garantálva, hogy kívül-belül száraz maradj. A DWR technológia fontos eleme az anyag külső rétegének vízhatlan kezelése (impregnálás), mely révén a vízcseppek apró gyöngyök formájában leperegnek a felületről. A további védelmet a belső rétegben elhelyezett mikroporózus membrán biztosítja, mely útját állja a kívülről érkező nedvességnek, miközben átereszti a belülről érkező párát, így biztosítva a maximális komfortérzetet. A tökéletes hatás érdekében pedig a varrások is le vannak hegesztve, így a legzordabb időben is maximális komfortérzeted marad.
A megfelelő légáteresztést különböző szellőző nyílások növelik a hónalj vagy mellkas tájékán derék vonalán.

Az új Helly Hansen esőkabátok nemcsak komfortos viseletet biztosítanak az esős-szeles napokon, de mindemellett időtálló, stílusos darabok is. A férfi esőkabátok közül nem csak sportos darabokra bukkanhatsz, hanem elegánsabb változatot is találsz.
Ha pedig
női esőkabát után kutakodsz, akkor divatos szűkített, hosszú és rövid fazonú darabok közül is kiválaszthatod a számodra tökéletes darabot.


X
ITT DOLGOZTAM, BESSENYEI BELA