A Sportruházati szakértőd, már 10 éve
Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
+36 20 411 4999
Kapcsolat

Az Aigle márka története

Az Aigle nevű francia márka egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Történetének legfontosabb állomásairól most itt olvashatsz:

1853


Az amerikai származású Hiram Hutchinson, aki Franciaországban telepedett le, 1853-ban vásárolta meg a Charles Goodyear-től az akkor még innovációnak számító vulkanizálás szabadalmát. Aztán úgy döntött, hogy elindít egy saját márkát, melynek logója szorosan kapcsolódik amerikához. Így született meg az AIGLE, azaz a sas márka.


1920 - 1960 


Ebben az időszakban az AIGLE elsősorban magas minőségű gumicsizmák gyártására összpontosított, melyeket kaucsukból (elasztomer, a gumi legfontosabb anyaga) készítettek és ideálisak voltak sportos és szabadidős tevékenységekhez.


1972


1972-ben rukkolt elő az AIGLE az ikonikus Wellington modellel, amellyel órási nagy sikert aratott, és még a mai napig nagyon népszerű.


Ezeket az első sötétkék, lábszár magasságú vitorlás csizmákat Marc Pajot együttműködésével készítette el, amelyek kifejezetten a müncheni olimpiai játékokhoz terveztek. A két fehér csík alapján könnyen felismerhető.


1989


Ebben az évben indította el az AIGLE az első, saját ruházati kollekcióját. Nem csak városi stílusban kezdte el a ruhák gyártását, hanem a vidéken élőkre is gondolt. Ettől az évtől kezdve az AIGLE kollekciók nem csak különleges gumicsizmákat gyártott, hanem egyedi, eső elleni ruházatot is. Ekkoriban meg is nyitotta első üzletét az AIGLE Flagship Store-t a Boulevard Saint Germain úton, Párizsban. 


2010


Útjára indult nemzetközi vándorkiállítása a “Savoir faire  - Savoir vivre”


2013


AZ AIGLE 2013-ban ünnepelte a 160. Évfordulóját. Ez alkalomból az összes üzletét családiház jellegűvé alakítatta át. Így kellemes légkört teremtett meg az üzletekbe, amely több vásárlót kívánt maga után. 


2014


2014-től egyre erősebb a közösségi médiákban való jelenléte. Ugyan ebben az évben Nigel Cabourn segítségével piacra dobták az Aigle limitált kollekcióját.


2015


Ebben az évben létrejött a közös együttműködés Paul&Joe-val. Így előrukkoltak egy új kollekcióval, amelyekhez a tavasz és a virág jegyek köthetőek.


Manapság


Ma már az egyik legnagyobb és legkeresettebb cége az AIGLE, főleg a divatos esőruházat és a gumicsizmák területén. Termékei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. A kínálat folyamatosan bővül, hiszen már divatos ruházati cikkekeket, mint kabátokat, ingeket, mellényeket, pulóvereket, de még kiegészítőket és táskákat is vásárolhatnak ezt a márkát kedvelők.


Miért is számít a világon az egyik legjobb márkának?  • Mert nekik fontos a precizitás

2 éven keresztül képeznek ki egy kézműves mestert. 


  • Természetes anyaggal dolgoznak

2 kg kaucsukot használnak fel egy gumicsizma előállításához.


  • Fontosnak tartják a védelmet

Minden időjárási viszonytól szeretnék megóvni a vásárlókat.


Minden kollekcióját a természet inspirálja. A hegyek, a tenger és maga a természet minden csodája.