a sportruházati szakértőd!

Itt a fesztiválszezon! Gondolj a biztonságodra is!

Itt a fesztiválszezon! Gondolj a biztonságodra is!

Bár a nyár a szórakozásról, nyaralásról, bulizásról szól, azért érdemes odafigyelned, hogy vajon mindig mindenhol biztonságban vagy-e. Ez főleg a külföldi bulikra és a nagy fesztiválokra érvényes. Hogy igazán felejthetetlen legyen ez a nyár is, - mindenféle probléma nélkül- fogadd meg a következő tanácsokat, és akkor biztosan még sok év múlva is ezekről a bulikról fogsz mesélni.

1.      Ellenőrizd mindig a telefonod!

Ha elindulsz buliba, mindig nézd meg, hogy fel van-e töltve teljesen és ha lehet, vigyél magaddal power bank-ot is, így bármikor elérheted barátaidat, ha épp egyedül maradnál. De ami ennél is fontosabb, jegyezz meg egy-két telefonszámot, így ha elveszne a telefonod, akkor is fel tudod hívni azt a személyt, aki segíteni tudna neked.

2.                  Sose maradj egyedül!

Néha előfordulhat, hogy egy kevés alkohol után az ember nem úgy gondolkodik, mint szeretne. Könnyebben kerül vitába és sértődik meg. Ha nézeteltérésed akadna az egyik barátoddal, inkább beszéljétek meg, de ne kezdj magánakcióba, hogy elvonulsz az ismeretlenbe. Idegen helyen számos veszély leselkedhet rád, főleg ha ittasan, egyedül elkóborolsz. Figyeljetek mindig oda egymásra!


3.                  Vigyázz az értékeidre!

Tudjuk, a nagy melegben nem jó hátizsákot cipelni. Ezért szerezz be legalább egy övtáskát vagy egy zárható zsebes rövidnadrágot, így mindig biztonságban lehetnek az értékeid. A drága ékszert, órát pedig jobb, ha inkább otthon hagyod.

4.                  Igyál elegendő folyadékot!

Nyáron, a nagy forróságban sokkal többet kell inni, mint egyébként. Ha pedig ilyenkor alkoholos italt is kortyolgatsz, az nemcsak hogy hamar megárthat, hanem dehidratál is. Ezért mindig figyelj oda, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyassz. (víz, üdítő).

5.                  Ügyelj az italodra, a fura szituációkra!

Bár azt gondolnánk, hogy ez csak a nőknél fordulhat elő, egyre több olyan esetről lehet hallani, hogy a férfiak italába is beletesznek valamit. Bár izgalmasnak tűnhet, hogy egy vonzó személy szeretne veled hazamenni, azért mindenképp gondold át, hogy vajon milyen szándékai lehetnek, nehogy üres tárcával, a holmijaid nélkül ébredj fel.