a sportruházati szakértőd!

De miért is a horgászat az egyik legjobb hobbi?

Horgászat, mint relaxációs időtöltés

A mai rohanó világban sokszor elfelejtjük megélni a pillanatokat. Te is biztosan észrevetted már, hogy a telefonod folyamatosan a kezedben van, mindig megnézed, hogy kaptál-e új üzenetet közösségi médián vagy e-mailen keresztül. Esetleg úgy beszélsz személyesen mással, hogy közben azt nézed ki írt rád éppen telefonon. Ez a rengeteg inger kergethet téged is a stressz világába, hiszen ha folyamatosan ilyen impulzusok érnek, akkor esélyed sincs kikapcsolódni egy percre sem.

Dobd félre a telefonodat egy napra!

Próbáld ki milyen érzés az, amikor kimész a természetbe és nem csippan meg folyamatosan a telefonod, nem csörög a megszokott, már-már idegesítő csengőhangon, nem nyomkodod a kis apró betűket.

Igen, az elején lehet, hogy furcsa lesz, és még az is előfordulhat, hogy apró elvonási tüneteid lesznek. De amint eltelik 1-2 óra, át fogod adni magad a természet alkotta csodáknak. Nem is gondolnád, de ezt is gyakorolni kell, hogy ki tudj igazán kapcsolódni, hiszen nem vagy ehhez hozzászokva, csak a mindennapi pörgéshez. Ehhez nagy segítség lehet a horgászat. Bár elsőre biztosan neked is egy öreg bácsi jut eszedbe, aki ott ül a parton, hosszú botjával a kezében és arra vár, hogy kifogja a kis halacskáját…

A horgászat ennél sokkal többről szól!

Test és lelki feltöltődést jelenthet neked, valamint önmagadhoz is közelebb kerülhetsz, hiszen ha egyedül mész ki a partra, egymagad lehetsz a saját gondolataiddal. Rendbe teheted a fejedben a dolgaidat és új terveken ötletelhetsz, hiszen itt csak te vagy és a természet. Ha nem szeretnél mindig egyedül horgászni, elviheted a családodat, barátaidat és végre minőségi időt tölthetsz velük. A gyerekek imádnak vízparton játszani és a kedvesed is biztosan szívesen kikapcsolódna a kedvenc könyve mellett. Hogy igazán kényelmes legyen ez a program, érdemes magaddal vinni egy túrasátrat is, ahol kicsit le tudtok dőlni aludni, ha akartok.

De miért is a horgászat az egyik legjobb hobbi?


Mert:


·         megszabadulhatsz a mindennapi stressztől

·         természetben lehetsz, szép tavak, folyók mellett

·         az egyik legjobb alkalom arra, hogy egy jót beszélgess családtagoddal, barátoddal

·         sokat tehetsz az egészségedért, hogy a friss levegőn tartózkodsz és mozogsz

·         nem csak testi, de lelki feltöltődést is jelenthet, jobb lesz a közérzeted tőle

·         a halban olyan létfontosságú alapanyag található meg, mint az Omega-3 zsírsav, amely csökkentheti számos betegség kialakulásának a veszélyét


Szánj időt magadra! Legyen végre egy olyan hobbid, amely teljesen kikapcsol és feltölt téged energiával!