a sportruházati szakértőd!

Ismerd meg a Sellő úszást, a mesebeli sportot

Egy nagyon érdekes sportról olvashatunk mostanában. Ez pedig nem más, mint a sellő úszás. A sport célja, hogy hazánkban divatot teremtsen egy új élmény is, amely az úszással köthető össze. Bár az úszás oktatás elemeit és gyakorlatait sajátíthatjuk el egy-egy órán, az elsődleges cél az örömteli és színes élmények, amelyeket igazi sellő ruhák által élhetünk át.

A sellősködés Amerikában már egy népszerű hobbinak számít, főleg a fiatal lányok körében. De Ausztráliában, a kelet-ázsiai országokban és Németországban is nagy népszerűségnek örvend. 2014-ben Bécsben is elindultak a tanfolyamok és végül már Magyarországon is kipróbálhatjuk ezt a sportot. Akármilyen furán is hangzik, ma már vannak professzionális hableányok és habfiúk, akik egyrészt oktatják a sellősködést, másrészt show-műsorokkal kápráztatják el a nyaralókat a világ minden táján, de szülinapi zsúrokon is szívesen részt vesznek.

Bár ez a sport inkább hobbinak tekinthető, mégis az izmainkat alaposan megmozgatja. Egy tréning általában másfél órás, amely elsőre biztosan fárasztó lehet olyan embernek, aki ritkán szokott a víz alatt úszni. Hiszen itt annál inkább vagyunk sellők, minél tovább tudunk a felszín alatt tartózkodni egyetlen levegővétellel. Így a tüdőnket alaposan megdolgoztatjuk.

A sellőúszás technikája nagyon hasonlít az uszonyos úszáshoz, ahol delfinező hullámzó mozgással és egy mono uszonnyal tudunk haladni a víz alatt. A delfinezés megmozgatja a lábat, feneket és a törzs izomzatát is. Delfinezni nem egyszerű, de másfél óra alatt elsajátítható. Mivel egy sellőnél nem a gyorsaságon van a hangsúly, hanem a kifinomult, látványos mozdulatokon, így nem árt egy nagyon fontos szabályt betartanunk:

A sellőknek nincs térdük!

Ha így hirtelen nem tudod elképzelni, hogy hogyan néz ki ez a sport, akkor nézd meg ezt a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=gL0khBFG8gA