Sportolj a gyerekkel! Tippek anyukáknak!

Ha fejtörést okoz, hogy hogyan vedd rá a gyermeked a sportra, vagy már meguntad a megszokott sportformákat, itt az idő, hogy felfedezzetek együtt újakat! Erre hozunk néhány tippet most!


A közös mozgás erősíti a kettőtök közötti kapcsolatot, hasznos időtöltés, és egészségesebbé tesz. Sokkal több minden kipróbálhattok együtt, ha sportról van szó, mint gondolnád.


1.      Séta a szabadban

Nem kell azonnal megváltanod a világot, a közös sportolás kezdődhet szépen, fokozatosan, egy nagyobb sétával is a szabadban. Ha nehéz rávenni, hogy kimozduljon a számítógép mellől, vagy letegye a telefont, tabletet, akkor fokozatosan, kis lépésekkel is kezdhettek. Először csak csalogasd ki a szabadba, egy rövid, tartalma félóra a kedvenc parkjában, játszóterén, vagy bárhol, ahol szabad levegőn vagy. Fokozatosan hozzá tudtok szokni ehhez, és akár tervezett, megszokott időpont is lehet a későbbiekben a naptárban.

2.      Picikkel

Ha még pici babád van, akkor is tudtok együtt mozogni. Az otthoni reggeli közös tornától kezdve, a babakocsis kocogáson át egészen akár a közös kisebb távú sétákon és futáson át bármit meg tudtok oldani. A baba játékként éli meg ezeket a feladatokat, amiket élvezettel végez, így szinte észrevétlenül tudod becsempészni a sport szeretetét már a kezdetektől az életébe.

3.      Versenyezni mindenki szeret!

Imádjuk a kihívásokat, a versenyeket, és a valódi játékosság teszi ezeket igazi élménnyé. Belegondoltál már, hogy milyen izgalmas terep lehet az udvarotok, vagy akár az előszoba is egy ilyen játékhoz? Nem kell minden áron kimozdulni otthonról ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat.  Alakítsátok át együtt akadály pályává az udvart, a kertet vagy a szőnyeget! Egyszerű, néhány összekapcsolt feladatsorral már komplett versenyt rendezhettek otthon. Kalandra fel!

4.      Torna

Régen a reggeli torna a mindennapok része volt. Ébredés után neked is jól esik majd picit átmozgatni a tested, és gyerekkel együtt, vidámabban, izgalmasabban tehetitek ezt meg. Az sem baj, ha már minél korábban megtanulja a legegyszerűbb gyakorlatokat: a guggolást, a nyújtást, ugrálhattok és egy helyben futhattok is kicsit. Minden porcikát át tudtok mozgatni egy 10 perces, rendszeres reggeli tornával. Jól fog esni. Hosszú távon pedig kiegyensúlyozottságot és fittséget hoz az életetekbe.

A spotpalaza.hu-n megtalálhatsz minden olyan kényelmes, biztonságos és tartós ruhát, kiegészítőt, ami segíthet ezekben.